Wargaming E3 Interview - Master of Orion en de toekomst van Wargaming

Article
zondag, 12 juli 2015 om 10:18
xgn google image
De ochtend na de Wargaming E3 Party wandelen we de persruimte van de ontwikkelaar binnen. Het is opvallend stil voor een E3-booth, maar Tom Putzki staat ons met een glimlach en een ietwat vermoeide blik op te wachten. Wargaming slaat komende maanden een ambitieuze nieuwe weg in, en daar vroegen we Putzki alles over in dit Wargaming E3 interview.
“Mooie avond gehad?”, vragen we terwijl we de hand van Putzki schudden. Hij knikt instemmend en pakt twee koppen koffie. “Super, vind je het goed als we buiten gaan zitten zodat ik een sigaretje kan roken?”, zegt hij lachend terwijl hij ons de koffie overhandigt. Even later zitten we op een stenen trap buiten het LA Convention Centre, terwijl er onder ons honderden gamers hun weg vinden naar hun afspraak.
Wargaming E3 interview

Nieuwe plannen

Als iedereen bij Wargaming zo gedreven en tegelijk relaxed is, begrijpen we heel goed waarom juist dit bedrijf het zo goed doet met zijn free to play-titels. De Duitse Putzki vertelt vol vuur over de nieuwe plannen van de ontwikkelaar, terwijl je nooit het idee krijgt dat je naar een marketingpraatje zit te luisteren. Misschien was het de locatie, maar de sfeer was een stuk informeler dan we van interviews op gamebeurzen gewend zijn, en dat is een welkome afwisseling.
“Wargaming betreedt onbekend terrein met Master of Orion”, legt Putzki uit. Een tijdje terug werd deze bijna antieke strategiegame door Wargaming gered (lees: opgekocht) van Atari die zojuist failliet gegaan was. Hoewel we Wargaming kennen van diens free-to-play titels als World of Tanks en World of Warships, bleek Master of Orion geen game te zijn die in een dergelijke gratis vorm gegoten kon worden. “Het wordt onze eerste ‘Pay to play’ titel ooit, en dat is best spannend”, Putzki’s glimlach laat zien dat hij in ieder geval klaar is voor de uitdaging.
“Het terugbrengen van Master of Orion is een persoonlijke droom die uitkomt”, legt hij uit. “Ik ben dol op die games, en om ze van de ondergang te redden en weer aan een nieuw publiek voor te stellen is gewoon geweldig.” Fans van de serie hadden dit in ieder geval niet verwacht. Het laatste deel in de reeks verscheen alweer in 2003 met Master of Orion 3, daarna werd het dus ruim twaalf jaar stil.
Wargaming E3 interview

Originele ontwikkelaars

“Om ervoor te zorgen dat de stijl en feel van de game behouden blijft, hebben we een aantal ontwikkelaars van het originele team opgetrommeld om de game te maken”, legt Putzki trots uit. “De Argentijnse studio NGD Studios doet de rest.”
Als je twaalf jaar later een sequel maakt neemt dat de nodige technologische veranderingen met zich mee. Zo wordt de interface compleet vernieuwd, is er een orkestrale soundtrack aanwezig en zullen bekende acteurs de voice-overs voor hun rekening nemen.
Master of Orion is wat gameplay betreft een strategiegame in de puurste zin van het woord. Terwijl jij je bevolking onderhoudt, bouw je tegelijk aan je leger, het uitbreiden van productie en het doen van research. Er zijn verschillende manieren om te winnen, waarbij het niet verplicht is om met het grootste leger je vijanden plat te walsen. Een economische of diplomatieke oplossing is altijd in de buurt.
Wargaming E3 interview

Wargaming E3 Interview: World of Tanks is er ook nog

Door Putzki’s enthousiasme vergeten we bijna dat er nog een grote lancering voor Wargaming op het programma staat: World of Tanks dat naar de Xbox One komt. “Dit was een flinke onderneming, omdat we Xbox 360-spelers niet buiten wilden sluiten. Daarom is World of Tanks op Xbox consoles nu volledig cross platform”, aldus Putzki. Spelers op de twee verschillende generaties consoles kunnen dus samen spelen, met elkaar praten en dezelfde updates verwachten.
Zowel voor trouwe fans van World of Tanks als nieuwe Wargaming-gamers zit er genoeg interessants aan te komen de komende maanden. Met Master of Orion achter de hand heeft de ontwikkelaar er in ieder geval weer een veelbelovende serie bij om aan hun groeiende catalogus toe te voegen.

Populair Nieuws