De grootste aankondigingen van San Diego Comic Con 2019

Article
dinsdag, 23 juli 2019 om 10:11
de grootste aankondigingen van san diego comic con 2019 152932 2
Comic Con 2019 ligt inmiddels achter ons. We hadden zo onze verwachtingen van wat er zou gebeuren tijdens het evenement. Een groot deel daarvan bleek te kloppen, maar er zijn ook een paar verrassingen geweest. Dit zijn de grootste aankondigingen van dit jaar.

10. Top Gun: Maverick

Dat er een Top Gun vervolg in de maak was wisten we al, maar dat er een trailer op Comic Con 2019 zou zijn zag niemand aankomen. Dat kwam voornamelijk doordat er helemaal geen Top Gun panel gepland stond. Tom Cruise kwam even langs bij het Terminator panel (daarover straks meer) om een trailer voor Top Gun: Maverick te droppen.
Over het verhaal van de nieuwe Top Gun wist de trailer ons nog niet zoveel te vertellen. Toch was er een heel klein beetje informatie te vinden in de beelden. Een officier is uitermate verwonderd dat Maverick nooit is gepromoveerd en er zijn veel mooie vlieg-scènes. Maverick is nu instructeur van Top Gun en de zoon van Goose wil piloot worden. De rest moeten we afwachten.

9. Arrowverse Crisis on Infinite Earths

Er zijn nieuwe seizoenen van de Arrowverse televisieseries en dat betekent dat er een nieuw crossover evenement aankomt. Het evenement van dit jaar heet Crisis on Infinite Earths. Zoals je gewend bent dragen alle Arrowverse series hun steentje bij. Dat is inclusief het gloednieuwe Batwoman.
Als grote verrassing mag Brandon Routh voor het eerst sinds het matig ontvangen Superman Returns de rol van de Man of Steel op zich nemen. Hij zal een Superman uit een andere realiteit spelen, naast de Superman uit Supergirl. Het lijkt erop dat Crisis on Infinite Earths één van de meest interessante Arrowverse crossovers tot nu toe gaat worden.
152934

8. Rick and Morty

De populaire komedie serie Rick and Morty komt ruim twee jaar na het derde seizoen eindelijk met een vierde set afleveringen. Een op Comic Con 2019 vertoonde clip van het seizoen is hierboven te zien, maar onthult weinig over de algehele plot van het seizoen. We zien opvallend weinig van Rick: de clip had net zo goed uit Jerry and Morty kunnen komen.
Nog meer goed nieuws: de tijd tussen seizoen 4 en 5 moet aanzienlijk korter worden dan wat we van de serie gewend zijn. Makers Justin Roiland en Dan Harmon verzekeren ons ervan dat het vijfde seizoen snel op het vierde volgt. Overigens zijn er plannen om de serie nog lang na seizoen 4 en zelfs 5 door te laten gaan.
152935 1

7. Terminator: Dark Fate

Terminator: Dark Fate had een eigen panel tijdens Comic Con 2019 dat helemaal gewijd was aan het vervolg op Judgement Day. Tenminste, als je het Tom Cruise intermezzo niet meerekent. Het panel trakteerde ons onder andere een paar mooie behind the scenes-beelden met Linda Hamilton en de enige echte Terminator, Arnold Schwarzenegger.
Daarnaast werd er stilgestaan bij de terugkeer van Edward Furlong als John Connor. Furlong speelde John Connor in Judgement Day, wat betekent dat de belangrijkste personages uit de eerste twee Terminator films allemaal worden gespeeld door hun oorspronkelijke acteurs. Een laatste leuke aankondiging is dat de film R-rated zal zijn, dus verwacht veel bloederig geweld.
152936 1

6. The Walking Dead

Tijdens Comic Con 2019 werd bekend dat het nieuwe seizoen van The Walking Dead dit najaar, op 7 oktober, begint. In dit seizoen wordt de strijd tegen de Whisperers voortgezet. Thora Birch speelt een nieuwe Whisperer met de naam Gamma, geen onlogische toevoeging aan Alpha en Beta.
Ook is bevestigd dat Michonne, het personage van Danai Gurira in het komende seizoen voor het laatst te zien zal zijn. We worden er van verzekerd dat haar vertrek passend behandeld zal worden. Wat dat betekent en of het zal lijken op het vertrek van Andrew Lincoln moeten we afwachten.
152937

5. IT Chapter 2

Het tweede deel van IT draait al snel in de bioscoop. Pennywise en de Losers Club zijn vanaf 5 september al weer op het witte doek te zien. Geen wonder dus dat de Comic Con 2019 trailer de laatste trailer voor de film is.
Het lijkt erop dat mensen die uit Derry vertrekken alles vergeten over Pennywise. Het grootste deel van de Losers Club weet dus niks meer van ‘s werelds beroemdste horrorclown. Dat zal hun missie om Pennywise voor eens en voor altijd uit te schakelen wat ingewikkelder maken dan verwacht. Toch komt de club weer bij elkaar om het op te nemen tegen de vreselijke wezen dat zich vermomt als clown en de kinderen uit Derry doet verdwijnen.
152938 1

4. Star Trek Picard

Een nerdfestijn als Comic Con 2019 is natuurlijk niet compleet zonder Star Trek. Er was het nodige te doen rondom deze decennia oude science fiction franchise. Nieuwe informatie over Star Trek: Discovery en Star Trek: Lower Decks was welkom, maar het was het bekende gezicht van Jean-Luc Picard dat de show wist te stelen.
De eerste teaser van Star Trek: Picard was vrij kalm en toonde Picard nauwelijks buiten zijn wijngaard. De eerste volledige trailer toont aanzienlijk meer actie: Picard gaat als vanouds aan boord van een ruimteschip. Ook zien we bekende personages Seven of Nine en Data, dus één ding is zeker: deze nieuwe Star Trek reeks belooft interessant te worden.
152940 1

3. The Witcher

Netflix gaf ons even geleden een eerste blik op The Witcher. Dat bestond vooral uit een paar mooie castfoto’s, maar bewegende beelden bleven uit. Deze zijn eindelijk vertoond tijdens Comic Con 2019 in de vorm van een trailer.
We zien eindelijk Henry Cavill in actie als Geralt en ook mede-hoofdpersonen Yennefer, Triss en Ciri zijn van de partij. Witcher-fans zullen verschillende locaties herkennen, maar er is nog weinig duidelijk over het verhaal van de serie. In ieder geval hebben we nu een beeld van de toon die Netflix wil zetten in The Witcher.
152941 1

2. HBOs tv-lineup

Zoals we al zeiden in onze Comic Con 2019 verwachtingen is HBO niet van plan om binnenkort te stoppen met het maken van hoogwaardige tv-producties. Chernobyl was daar één van en het derde seizoen van Westworld moet dat voortzetten. HBO start daarnaast ook met twee nieuwe series: His Dark Materials en Watchmen.
Van His Dark Materials was er al een trailer, maar in de Comic Con trailer krijgen we veel nieuwe beelden te zien. Er was onder andere een eerste blik op het geliefde personage Iorek Byrnison, een gepantserde ijsbeer. Watchmen belooft ook interessant te worden. We zien een soort strijd tussen gemaskerde politiemensen en vigilantes, terwijl Doctor Manhattan juist opvallend afwezig is.
152942

1. Marvel Phase 4

Als je Comic Con 2019 hebt gevolgd kan het bijna niet dat je het Marvel nieuws gemist hebt. Voor de komende twee jaar zijn behoorlijk wat films en Disney+ series aangekondigd. De films hebben bovendien al (voorlopige) releasedata. We weten dus goed waar we de komende jaren aan toe zijn in het MCU.
Er zijn bekende helden, zoals Doctor Strange, Thor en de helden van de Disney+ series, maar ook nieuwe helden zoals de Eternals en Shang-Chi. We gaan een spannende tijd tegemoet waarin voor het eerst sinds de eerste Avengers-film een andere dreiging dan Thanos boven het hoofd van de Marvel helden hangt. Nog spannender is dat wij als publiek ook nog niet weten wie of wat de nieuwe schurk zal zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Wat vond jij het beste van Comic Con 2019?

Kijk je ook uit naar de nieuwe Marvel films, of kijk je liever naar Star Trek of één van de nieuwe HBO series? Laat in de reacties weten wat jouw hoogtepunten waren van Comic Con 2019!