Wanneer is de release van GTA 6?

Article
zondag, 01 mei 2022 om 12:00
gta artworkf1675766953
Rockstar heeft eerder dit jaar eindelijk bevestigd dat GTA 6 officieel in ontwikkeling is. Nu is natuurlijk de vraag wanneer we dan de release kunnen verwachten van de nieuwe topper. De XGN redactie kijkt in hun glazen bol en wagen een gokje.

Luuc

De GTA 6 release gaat minimaal nog twee jaar op zich laten wachten en dan zitten we denk ik echt aan het vroegst-mogelijke moment te denken. Als ik realistisch ben zie ik in 2023 rond het einde van het jaar pas de eerste teaser voor ogen met een releasedatum gepland voor eind 2024. Die zal vervolgens wel nog verlaat worden als ik een gokje moet wagen, waardoor we uitkomen op een release in 2025.

Analist Marcus

Ik denk dat we hier nog vrij lang op kunnen wachten. Omdat Rockstar zich in het verleden bezig heeft gehouden met de shrinkage van de geslachtsdelen van paarden, zie ik de officiële aankondiging van GTA 6 echt niet als reden om te denken dat die game bijna klaar is. Waarschijnlijk zijn ze nog druk bezig met realistische simulatie van een ander absurd onnodig detail, misschien bandenslijtage of zo. Om toch even een gooi te doen naar de releasedatum zeg ik 15 oktober 2024. Ik baseer dat nergens op, dus noem me geen analist. Ik verwacht uiteraard wel een prijs als ik het goed heb, of er het dichtst bij zit.
gta 6f1658229727

Michelle

Ik heb echt geen idee wanneer we GTA 6 kunnen verwachten. Aangezien een insider, die het wel vaker goed heeft wat betreft Rockstar, onlangs beweerde dat er dit jaar nog een trailer voor de game uitkomt, denk ik dat de game misschien wel binnen een jaar kan verschijnen. De trailer zou wel een ‘work in progress-versie’ laten zien, dus wie weet duurt het nog wel veel langer.

Ralph

Rockstar heeft al lange tijd het Blizzard-principe geadopteerd: 'It ain't ready, until it's ready'. Gezien dat principe verwacht ik niet dat we al snel met GTA 6 aan de slag kunnen, hoe graag sommige fans dat ook willen. GTA 5 werd voor het eerste aangekondigd in 2011 en het duurde vervolgens bijna twee jaar voordat die game het daglicht zag. En destijds werd er al een trailer uitgebracht een week na de aankondiging en was GTA Online nog niet eens af. Tel daar ook nog eens bij op dat Dan Houser is vertrokken en ik gok dat GTA 6 pas uit zal komen op 10 oktober 2025.

Populair Nieuws