Wanneer een Xbox One kopen?

  De Xbox One werd bijna een jaar geleden uitgebracht, maar niet in Nederland. Wij moesten wachten tot september dit jaar en dat betekende dat een hoop mensen misschien voor de concurrent zijn gegaan, de PlayStation 4. Helaas, want er komen een heleboel mooie games aan voor de One. Daarom geven we in deze special advies wanneer je het beste een Xbox One moet kopen als je er nog geen een hebt.

  Het grote aanbod aan games is mede te danken aan de vele third-party games, die ook gewoon uitkomen op de PC of de PlayStation 4. Games waar je dus niet speciaal die Xbox One voor in huis gaat halen. Dus kijken we vooral naar de aankomende games die alleen op de Xbox One uitkomen.

  Lekker racen of creatief schieten

  Je kunt natuurlijk gewoon vandaag die console in huis halen. Er zijn tenslotte al genoeg exclusieve games uit die de moeite waard zijn, zoals Forza Motorsport 5, Kinect Sports Rivals of Killer Instinct. Het zijn er nog niet veel, maar mocht je deze games graag willen spelen, dan haal je ‘m vanmiddag nog in huis.

  Of je wacht tot volgende week, want dan komt Sunset Overdrive (31-10) uit. Deze kleurrijke fun-shooter laat je high scores halen door je vijand zo creatief mogelijk te doden. Zeker met een stel vrienden online zul je er dus genoeg lol aan gaan beleven. De game wordt nu gebundeld met een speciale witte (!) uitvoering, dus heb je die liever, dan is volgende week je kans dit pakket te halen.

  Vier keer Halo

  Ben je nog steeds niet gecharmeerd van de games, dan zul je even moeten wachten tot 11 november, want dan verschijnt Halo: The Master Chief Collection. Hierin zitten de eerste vier Halo-games, van Combat Evolved tot en met Halo 4. Allemaal opgepoetst en allemaal online speelbaar. Een voordeliger pakket van Halo ga je niet meer krijgen, want deze box bevat zoveel content dat je tot volgend jaar kerst kunt gamen.

  Een bundel met daarin The Master Chief Collection is officieel nog niet aangekondigd, maar het zit er natuurlijk dik in dat die gaat komen. Mocht dit gebeuren en je houdt van Halo, dan is dat het moment om je Xbox One aan te schaffen. Bundels zijn toch wat voordeliger dan wanneer je de game en console los haalt, dus sla dan je slag.

  Vrienden maken alles beter

  Na Halo komen er nog een exclusieve sportgame aan genaamd Shape Up, maar waarschijnlijk ga je hier niet speciaal een Xbox One voor halen. Dus laten we dan maar even kijken naar de third-party games die er dan aankomen en vooral leuk zijn met je vrienden online of op de bank.

  Call of Duty: Advanced Warfare (04-11) bijvoorbeeld, waar je de verslavende multiplayer niet snel zult neerleggen. Of Assassin’s Creed Unity (13-11), waarin je met z’n vieren tegelijk op pad kunt om te moorden. Voetbalfans kunnen nog los met Pro Evolution Soccer 2015 (13-11) - als ze nog niet allang FIFA 15 spelen, dat is - en Far Cry 4 (18-11) zal de nodige shooterfan ook wel even bezig houden online.

  Maar het zwaarste geschut is waarschijnlijk Grand Theft Auto V (18-11). Hij werd vorig jaar al uitgebracht, maar is nu opgepoetst voor de Xbox One. Heb je ‘m gemist, dan kun je de game alsnog inhalen. Online biedt de game je oneindig plezier, dus mochten vrienden van je GTA V op de Xbox One gaan halen, dan kun je samen met hen Los Santos onveilig gaan maken.

  En de komende jaren?

  Het lijstje games is inmiddels al aardig de moeite waar geworden, maar er komt natuurlijk nog veel meer aan. Waar je een Xbox One voor zult moeten halen is natuurlijk Halo 5: Guardians, die tegen het einde van 2015 uit zal gaan komen. Ook Quantum Break wordt exclusief en belooft een combinatie te worden tussen een actiegame en een interactieve tv-serie.

  Fable krijgt ook nog een nieuw deel, namelijk Fable: Legends. Ben je dus fan van de serie, dan heb je iets om naar uit te kijken. Ook staan er nog andere grote projecten op de planning, zoals een nieuwe Gears of War en Crackdown. Allemaal (voorlopig) exclusief voor de Xbox One.

  Dus:

  • Nu voor Forza Motorsport 5
  • Volgende week voor Sunset Overdrive
  • Half november voor Halo: The Master Chief Collection
  • Als cadeau voor kerst, met GTA V erbij
  • Om met je vrienden de najaars third-party games te spelen
  • Of pas veel later als Halo 5, Gears of War 4 en Quantum Break er zijn

  Microsoft heeft dus best wat te bieden qua exclusieve content en dan hebben ze nog niet eens alles aangekondigd. Met studio’s als Rare en recentelijk ook Mojang heeft het bedrijf best wat potentie in huis. Of ze die gaan benutten, is natuurlijk nog maar de vraag.

  Assassin's Creed Unity

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.