Geometry Wars 3 Dimensions Preview - Terug van weggeweest

  Deze zomer werd Sierra door Activision nieuw leven ingeblazen. De uitgever werd een paar jaar geleden opgeheven, maar is nu dus herrezen uit de dood. Onder de naam worden een aantal klassieke games in een fris jasje gestoken, en Geometry Wars krijgt als eerste een metamorfose aangeboden.

  Wie voorheen aanhanger is geweest van Microsoft en zijn Xbox systemen, is wellicht bekend met de Geometry Wars franchise. De simpele noch verslavende gameplay bloeit voort uit een minigame die in Project Gotham Racing 2 te vinden was in 2003. In een 2D-omgeving was het de bedoeling om je vijand aan gort te schieten en eventuele obstakels te ontwijken.

  Nu, 11 jaar later, is de kern van Geometry Wars nog altijd onveranderd. Toch pakt ontwikkelaar Sierra Entertainment het met Geometry Wars 3: Dimensions net iets anders aan. De titel verraadt het eigenlijk al, de serie treedt de wereld van 3D binnen. En dat verandert zowel op grafisch als gameplay gebied toch een aantal elementen.

  geometry wars level pil

  De wereld van 3D

  De meest radicale verandering is toch wel dat het level waarop je speelt nu niet plat is, maar de meest aparte vormen aanneemt. De getoonde demo schotelde bijvoorbeeld een pindavormig level voor. Het gevolg van deze driedimensionale levels is dat vijanden niet altijd zichtbaar zijn voor je en levels je zelfs tegen kunnen werken. De grond onder je spreekwoordelijke voeten wordt dus jouw vijand.

  Om die tegenslag te compenseren zijn er ook een aantal nieuwe hulpmiddelen in het leven geroepen. Zo kun je kleine bonussen ontvangen tijdens het spelen, waarbij je moet denken aan een kleine drone die naast je vliegt en op vijanden schiet. Ben je lekker op dreef, dan speel je om de zoveel tijd ook een speciale aanval vrij. Met zo’n move kun je zonder problemen het hele level schoonvegen, zodat er weer ruimte is voor een nieuwe lading vijanden.

  Aan aanbod geen gebrek

  Dit pindalevel is slechts een greep uit de lijst met levels. In totaal zijn er in de avontuurmodus – die ook wel gezien kan worden als de traditionele Geometry Wars gameplay – zo’n 50 levels aanwezig, variërend van normale arena’s tot eindbazen. Deze eindmonsters zijn een stuk groter dan de reguliere bad guys en het verslaan van deze beesten vereist wat meer inspanning.

  Naast de avontuurmodus is er voor het eerst in een Geometry Wars game ook co-op en multiplayer aanwezig. Hoe deze modi precies zijn uitgewerkt is op het moment van schrijven niet duidelijk, want deze zijn door ontwikkelaar Lucid Games nog niet onthuld. Ook de vertrouwde leaderboards zijn terug van weggeweest en zijn wat interactiever gemaakt. Als een vriend jouw highscore heeft verbeterd krijg jij daar meteen een melding van en kun je jouw titel verdedigen.

  geometry wars level pinda

  Geometry Wars is terug van weggeweest

  Geometry Wars is dus helemaal terug van weggeweest. De chaotische gameplay waar de serie om bekend staat is terug, maar met de 3D-omgevingen en de nieuwe aanvallen die je kunt inzetten, krijgt het geheel een frisse uitstraling. De intrede van co-op en multiplayer kunnen bovendien alleen maar geprezen worden, en het lijkt dan ook een groot feest te worden als de game in november uitkomt.

  Geometry Wars 3: Dimensions

  Verkijgbaar vanaf 26 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.