Afvallen voor een filmrol?! Deze acteurs gingen je voor!

Article
zaterdag, 25 oktober 2014 om 12:00
xgn google image
Acteren is lijden voor je kunst, van je haarkleur veranderen tot bijna de helft van je lichaamsgewicht verliezen. Deze acteurs is het gelukt om in korte tijd iets te doen waar huismoeders ter wereld over dromen: kilo’s lichaamsvet weg te laten vliegen.
Onder het motto van "dying for your art" is menig acteur en actrice al de uitdaging aangegaan om in korte tijd een hoop gewicht te verliezen. Redenen hiervoor variëren van "het is nodig voor de setting" (bijvoorbeeld, Anne Hathaway's Fantine die hongersnood leidt) tot "ik wil een Oscar en Oscarstemmers worden lyrisch van een grote transformatie qua uiterlijk."

5. Jake Gyllenhaal

Last but not least is Jake Gyllenhaal, de meest recente verliezer van deze lijst. Voor zijn rol als journalist Lou Bloom verloor Gyllenhaal ongeveer 30lbs (13,6 kg). Zijn gewichtsverlies had ook nog een thematische reden: Bloom wordt letterlijk en figuurlijk neergezet als een hongerige journalist.
Gyllenhaal at per dag zes kleine maaltijden, maar wel onder strikte begeleiden van een voedingsdeskundige die ervoor zorgde dat hij nog wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkreeg. Eerder kwam Gyllenhaal juist kilo's in spieren aan voor zijn rol als Dastan in Prince of Persia: The Sands of Time.

4. Matthew McConaughey en Jared Leto

Deze heren zijn een double feature, want beiden verloren gewicht voor dezelfde film: Dallas Buyers Club. In deze film speelt McConaughey Ron Woodroof, een elektricien uit Dallas. Als blijkt dat hij aids heeft begint hij een illegale drugshandel in een medicijn dat nog maar net op de markt is gekomen. Jared Leto speelt de rol van Rayon, een transvrouw met HIV.
McConaughey verloor bijna 50lbs (22,6 kg) om Woodroof te spelen; hij wilde er namelijk gevaarlijk ziek uit zien. Leto verloor net iets minder, hij hoefde maar 30lbs (13,6 kg) te verliezen voor zijn rol. Leto kwam eerder voor zijn rol als de moordenaar van John Lennon in Chapter 27 67lbs (30 kg) aan.

3. Tom Hanks

Veteraan Tom Hanks ging op dieet voor meerdere films. Voor zijn rol in Philadelphia verloor hij een niet onthuld aantal kilo's voor zijn rol als Andrew Beckett, een advocaat met aids. Voor zijn rol als Chuck Noland in Cast Away verloor hij 25 kg. Dit omdat hij zo realistisch mogelijk moest overkomen als iemand die al meer dan vier jaar gestrand is op een onbewoond eiland.
Al dit jojo diëten bleek hem niet goed te doen: recent onthulde Hanks dat hij leidt aan type 2 diabetes. Volgens doktoren is de kans groot dat hij diabetes kreeg als gevolg van zijn extreme gewichtsschommelingen. Niet alleen verloor hij gewicht voor meerdere rollen, ook kwam hij kilo's aan voor verschillende rollen. Door zijn diabetes zal hij geen rollen meer aannemen waarvoor hij moet aankomen.

2. 50 Cent

50 Cent is bijna een synoniem voor spierbundel, maar ook hij ging tot het uiterste voor een rol. De rapper/acteur, die gebouwd is als een rugbyspeler, ging van 214lbs (97 kg) naar 160lbs (72,5 kg) voor zijn rol in All Things Fall Apart. In twee maanden tijd ging hij op een vloeistof dieet en stond hij elke dag drie uur op de loopband.
In All Things Fall Apart speelt hij de rol van Deon, een jonge rugbyspeler die gediagnosticeerd wordt met kanker. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een jeugdvriend van 50 Cent, die zijn strijd met kanker verloor.

1. Christian Bale

Koning der “afvallen-voor-een-rol-koninkrijk” is toch wel Christian Bale. Hij verloor voor zijn rol in The Machinist meer dan 63lbs, oftewel: 28,5 kg. Hij woog uiteindelijk rond de 54 kg tijdens de opnames, en met zijn lengte belandde zijn BMI dan ook in ondergewicht.
In The Machinist speelt hij de rol van Trevor Reznik, een machinist die aan slapeloosheid lijdt. Door deze slapeloosheid krijgt hij een uitgemergeld uiterlijk. Om dit uiterlijk te bereiken ging hij op een diet van water, een appel en één kop koffie per dag met af en toe wat whiskey. Hij at per dag tussen de 55 en 260 calorieën. Ter vergelijking: voor de gemiddelde man raadt het Voedingscentrum een inname van 2500 calorieën per dag aan. Om af te vallen wordt er meestal geadviseerd tussen de 1200 – 1600 calorieën in te nemen.
Meneer Bale is ook geen vreemde van het aankomen: voor American Psycho en zijn trilogie als Batman kwam hij flink wat kilo’s aan in spieren, en voor American Hustle kwam hij flink wat kilo’s in spek aan.

Populair Nieuws