De beste thriller series op Netflix

  De beste thriller series op Netflix houden je constant in spanning. Welke series geven je een echte adrenaline rush en houden je op het puntje van je stoel? Wij zochten het voor je uit.

  Emanuela Scarpa/Sundance TV

  10. Gomorra

  Deze lijst met de beste thriller series op Netflix is gebaseerd op de IMDb scores van desbetreffende titels. Om die reden staat de Italiaanse serie Gomorra op nummer 10! Deze misdaad thriller serie is sinds 2014 te zien op Sky Italia en is sindsdien ook beschikbaar geworden op Netflix. Op de streamingdienst zijn momenteel twee seizoenen te zien van Gomorra.

  De serie speelt zich vooral af in Napels en focust zich op de criminaliteit in dat gedeelte van Italië. In de fictionele serie Gomorra krijgen we een kijkje binnenin de criminaliteit in Napels. De relatie tussen de criminelen, de drugsdealers en de gewone mensen wordt heel tof weergegeven. Het derde seizoen van deze ontzettend spannende serie is nu al uit in Italië, dus hoog tijd om de eerste twee seizoenen alvast op Netflix te kijken!

  Netflix

  9. O Mechanismo

  O Mecanismo, oftewel The Mechanism, is een Amerikaanse politieke drama thriller serie van Netflix. De serie is nog erg nieuw. Netflix bracht de show namelijk op 23 maart 2018 uit voor het grote publiek. Het eerste seizoen is dus nu te zien op de streamingdienst en deze bevat acht afleveringen.

  Dit zijn acht afleveringen vol spektakel. O Mecanismo is namelijk lichtelijk gebaseerd op een onderzoek naar corruptie in Brazilië. Dit onderzoek heet operatie Lava Jato, vrij vertaald autowasserij. Deze loopt al sinds 2014 en was in eerste instantie een onderzoek naar witwassen, maar breidde zich uit naar algehele corruptie. Een zeer interessante opzet voor het bloedstollende verhaal in één van de beste thriller series op Netflix: O Mechanismo.

  Netflix

  8. La Casa de Papel

  De Spaanse serie La Casa de Papel is een enorme hit geworden in korte tijd. De serie is pas sinds december 2017 te aanschouwen op Netflix, maar heeft in die paar maanden hoge ogen gegooid. Het draait om een mysterieuze man genaamd 'De Professor' die de grootste roof aller tijden aan het voorbereiden is. Hij rekruteert acht personen die niks te verliezen hebben om dit spectaculaire plan uit te voeren.

  Het derde deel van La Casa de Papel (letterlijk vertaald: Het papieren huis) is ook al in aantocht. De serie wordt in 2019 door Netflix hervat. Op dit moment zijn er 22 afleveringen van de serie te zien op Netflix, verspreid over twee delen. En geloof ons, die afleveringen wil je binnen no-time hebben gekeken als je eenmaal bent begonnen!

  7. Narcos

  Trapping like the narco (narco), got dope like Pablo (Pablo), cut throat like Pablo (cut throat). Het rap trio Migos bracht een nummer met deze tekst erin verwerkt begin dit jaar uit. Het nummer, gepast getiteld 'Narcos', vertelt kort maar krachtig waar de serie Narcos over gaat. Pablo die veel dope heeft en meerdere mensen vermoord.

  Dat is wel heel kort gezegd, maar het geeft wel een beetje een beeld. De Amerikaanse serie speelt zich af in Colombia en draait om de drugs gerelateerde tijden die het land in de vorige eeuw kende. Met in de hoofdrol natuurlijk Pablo Escobar (Wagner Moura), de zogeheten 'Koning van Cocaïne'. De rijkste crimineel in de historie, die in de jaren 90 zo'n 30 miljard waard was.

  De serie vertelt naast het verhaal van Escobar ook dat van de andere hoofdpersonen in de Colombiaanse drugswereld, evenals de corruptie eromheen. Narcos is een geweldige serie, vol met actie en spanning!

  Netflix

  6. Stranger Things

  Welke Netflix fan heeft er nou nog niet gehoord van Stranger Things? De Amerikaanse sciencefiction thriller serie is geschreven en geregisseerd door de gebroeders Duffer en werd een groot succes. Er was ontzettend veel hype rondom de serie. De eerste twee seizoenen zijn dan ook uitstekend, dus dat is heel goed te begrijpen.

  Het eerste seizoen werd in 2016 uitgebracht door Netflix en speelt zich af in het fictionele dorpje Hawkins in de Verenigde Staten. In de show raakt het jongetje Will Byers (Noah Schnapp) vermist terwijl er bovennatuurlijke dingen gebeuren in het dorpje. Tijdens de zoektocht naar Will worden er ook hele andere vreemde geheimen ontdekt in Hawkins...

  De populariteit van Stranger Things heeft natuurlijk een reden. De show is geweldig en neemt je mee op een heuse achtbaanrit door de afleveringen heen. De serie is ook zeker één van de beste Netflix Original series van dit moment. Genoeg reden om te kijken!

  Netflix

  5. Black Mirror

  Veel van de beste thriller series op Netflix zijn eigendom van de streamingdienst zelf. Zo ook de Britse serie Black Mirror. De eerste twee seizoenen waren nog eigendom van de Britse TV-zender Channel 4, maar in september 2015 kocht Netflix de serie. Sindsdien zijn er nog twee seizoenen van Black Mirror uitgekomen.

  Al deze seizoenen zijn goed ontvangen bij het publiek en bij critici. Elke aflevering van Black Mirror is anders, maar de afleveringen hebben wel allemaal een soortgelijk thema: de impact en de consequenties van nieuwe technologie. Een interessant thema, wat ontzettend goed wordt uitgewerkt in de meeste afleveringen.

  De 10 beste afleveringen tot nu toe hebben wij al voor je op een rijtje gezet.

  Madhouse Studios

  4. Death Note

  De enige anime serie in de lijst van beste thrillers op Netflix is Death Note! Deze Japanse serie is gebaseerd op de manga die is geschreven door Tsugumi Ohba en geïllustreerd door Takeshi Obata. Het gaat over een student genaamd Light Yagami. Hij vindt een bovennatuurlijk notitieblok, waarmee hij iedereen kan vermoorden van wie hij de naam en het gezicht kent.

  Yagami wil deze macht gebruiken om de wereld te verbeteren volgens zijn ideaalbeeld. De moorden die hij pleegt door het opschrijven van namen beginnen al snel op te vallen, wat ervoor zorgt dat hij in een verhitte strijd raakt met superdetective L. Een strijd die de kijker op het puntje van zijn of haar stoel laat zitten!

  De serie bevat 37 afleveringen die allemaal te vinden zijn op Netflix. De afleveringen duren maar 20 minuten per stuk, waardoor je als kijker de hele serie in één keer af wil kijken.

  FX Networks

  3. Fargo

  De Amerikaanse serie Fargo ging meer dan vier jaar geleden in première en daar mogen wij als fans van series blij mee zijn. Ieder seizoen in de serie heeft een ander verhaal over deceptie, intrige en moord in Minnesota. Al deze verhalen leiden op de een of andere manier terug naar het stadje Fargo. Het eerste seizoen was al meteen een hit.

  Fargo heeft al drie Golden Globes en zes Emmy's gewonnen. Dat geeft wel goed aan dat de serie van een hoge kwaliteit is. Verschillende grote namen, waaronder Martin Freeman, Kirsten Dunst en Ewan McGregor hebben hun opwachting gemaakt in de serie. Er staan drie seizoenen met in totaal 30 afleveringen op Netflix nu, dus je bent wel even zoet met Fargo!

  BBC

  2. Sherlock

  Sherlock Holmes in de moderne tijd, hoe zou dat werken? Nou, als we op de serie Sherlock af moeten gaan, erg goed! Deze BBC serie neemt het meer dan 100 jaar oude personage Sherlock Holmes en stopt dat in een modern jasje. Benedict Cumberbatch vertolkt de rol van deze geniale privé detective en dit doet hij geweldig! Mede door zijn optreden is Sherlock in deze lijst met de beste series op Netflix beland.

  Mocht je de serie nog niet hebben gezien en ben je een fan van misdaad en thriller series, dan raden wij je aan om deze show zo snel mogelijk te kijken. Geniet wel van de tijd die je besteedt aan Sherlock, aangezien er maar 13 afleveringen van de serie zijn uitgebracht, verspreid over vier seizoenen. Maar, kwaliteit gaat boven kwantiteit!

  Ursula Coyote/AMC

  1. Breaking Bad

  Dan zijn we nu aanbeland bij de nummer één van deze lijst met de beste thriller series op Netflix! Dit is zonder twijfel de Amerikaanse serie Breaking Bad. De show liep van 2008 tot en met 2013 en werd een onwijs succes. Het draait om Walter White (Bryan Cranston), een scheikundeleraar die erachter komt dat hij kanker heeft.

  Deze ontdekking gooit zijn hele leven overhoop. Walter wil koste wat het kost zijn familie van genoeg geld voorzien voordat hij het loodje legt. Om die reden duikt hij het criminele leven in en gebruikt hij zijn kennis over scheikunde om crystal meth te maken.

  Breaking Bad is een serie die iedereen gezien moet hebben. Gelukkig staan alle vijf seizoenen op Netflix. In totaal zijn er 62 afleveringen van Breaking Bad te zien, vol spanning, actie en drama.

  Dit zijn de beste thriller series op Netflix!

  Voor de adrenalinejunkies is er genoeg te kijken op Netflix. De 10 series uit deze lijst zorgen ervoor dat de spanning er bij de kijker er goed in zit! Genoeg om van te bibberen.

  Dit artikel is op 19 mei 2020 bijgewerkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.