Top 10 beste PS4 games van 2018 - Eindeloos plezier

Article
dinsdag, 11 december 2018 om 13:09
top 10 beste ps4 games van 2018 143389 1
Dit zijn de beste PS4 games van 2018. Het was een fantastisch jaar voor games met pareltjes die ons om de oren vlogen. Van grote blockbuster-titels tot de kleine indiegames, het was een topjaar voor games en de beste tien zetten wij voor je op een rij!
De top tien beste PS4 games van 2018 bestaat niet alleen maar uit games die op de PlayStation 4 zijn uitgekomen. Multiplatformgames zijn ook van de partij, maar dan wel als ze bijzonder mooi stralen op de PlayStation 4. Zonder verder oponthoud gaan we beginnen met de beste PS4 games van 2018.

10. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

We beginnen de lijst met beste PS4 games van 2018 met de game die je doet wensen dat je weer een zevenjarige snotaap was. We hebben het natuurlijk over het sprookje dat Ni No Kuni II: Revenant Kingdom heet waarin je met de goedgelovige Evan een koninkrijk opricht waarin iedereen lang en gelukkig kan leven. Een ambitieus plan van de kleine jongeman, maar het avontuur gaat van start.
Een sprookjesachtige JRPG is wat volgt met schattige monsters die je hier en daar een flinke tik moet verkopen. Dat kan door het vernieuwde en verbeterde vechtstysteem terwijl je wegdroomt bij de magische muziek die op de achtergrond opzwelt. Het is niet alleen één van de beste JRPG’s van het jaar, maar ook één van de beste PS4 games van 2018.
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4 en PC.
143390

9. Beat Saber

De beste PS4 games van 2018 komen in alle vormen en maten, zoals bijvoorbeeld Beat Saber. Het is het enige PlayStation VR spel dat je in deze lijst met beste PS4 games in 2018 gaat vinden, maar één dat het zeker waard is om te spelen. Het concept is simpel, maar vooral verslavend.
Sla met twee lightsabers uit Star Wars gloeiende blokken kapot op de maat van de muziek. Het klinkt zo simpel, maar wanneer je de moeilijkheidsgraad hoger zet merk je dat de blokken steeds sneller op je afkomen en is de workout begonnen. Het zweet zal op je voorhoofd staan, maar een paar centimeter lager op je gezicht zal een glimlach je continue vergezellen.
Beat Saber is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4 en PC.
143391 1

8. Shadow of the Tomb Raider

Lara Croft kwam dit jaar ook met een nieuw avontuur naar de PlayStation 4 en dat nieuwe avontuur is zeker één van de beste PS4 games van 2018. Dit keer gaat de jongedame op avontuur in Zuid-Amerika met een specifieke reden: Trinity stoppen. Lara is geobsedeerd door de snode plannen van de organisatie en wil er alles aan doen om een stokje te steken voor wat ze in petto hebben.
Wat volgt is een bloedstollend avontuur in de natuur vol geklim en geklauter. In Zuid-Amerika wil er namelijk nog wel eens een moordlustige panther je pad kruisen en als je alleen maar een pijl en boog hebt, sta je gelijk met je bek vol tanden. Gelukkig kan Lara ook gebruik maken van een pistool of machinegeweer, dus wees vooral niet bang om de trekker over te halen.
Shadow of the Tomb Raider is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
143392

7. Assassin’s Creed Odyssey

De trekker overhalen gaat je alleen niet lukken in de Griekse Oudheid en laat dat nou precies de tijdsperiode zijn van Assassin’s Creed Odyssey. Het is de volgende op onze lijst met beste PS4 games van 2018 dankzij de fantastische wereld. Die zit namelijk vol met missies om te doen en personen om te ontmoeten.
Zonder al te veel moeite ben je meer dan honderd uur zoet met de game als je de game volledig probeert uit te spelen. Dit doe je met Alexios of Kassandra, want je mag zelf kiezen met wie je op stap gaat. Vervolgens ga je mee op reis om een legendarische Spartaanse held te worden die dood en verderf zaait waar hij/zij maar staat!
Assassin's Creed Odyssey is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
143393

6. Detroit: Become Human

Niet elke game op de lijst met beste PS4 games van 2018 hoeft talloze uren speelplezier te bieden. Detroit: Become Human bewijst dat door een verhaal van ongeveer tien uur voor te schotelen, maar dan wel met een twist. Jij bepaalt van begin tot eind hoe het verhaal verloopt door keuzes te maken.
Elke keuze beïnvloedt het pad dat je met drie androides bewandelt die ieder hun kant van het verhaal vertellen. Uiteindelijk draait het allemaal om één gebeurtenis die het leven van alle androides voorgoed verandert. De stalen roestbakken beginnen namelijk langzamerhand een eigen wil te krijgen en daar is niet iedereen even blij mee. Hoe dat verhaal afloopt, bepaal jij.
Detroit: Become Human is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.
143395

5. Monster Hunter World

Het jaar begon goed met de release van Monster Hunter World en kan inmiddels nog steeds bestempeld worden als één van de beste PS4 games van 2018. In een grote wereld vol monsters om op te jagen ga je samen of alleen op pad. Het slimste (en leukste) is misschien wel om samen te jagen, want het is best moeilijk.
Wanneer je samen leert hoe je monsters moet vangen, deel je het plezier en de trots die ontstaat na het vangen van een gigantisch gedrocht. Iets wat telkens weer anders is. Nou is gedrocht hier meer een uitdrukking, want de monsters zien er schitterend uit.
Monster Hunter World is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
143396

4. Yakuza 6: The Song of Life

De PlayStation 4 wist dit jaar flink wat pareltjes uit te brengen en één daarvan was Yakuza 6: The Song of Life. Het nieuwste deel in de Yakuza-serie weet je bij elke kans te verbluffen met onverwachte wendingen. Het maakt daardoor niet eens zoveel uit dat het verhaal wat traag op gang komt, want het spektakel is het meer dan waard.
Misschien is het wel handig om eerst de eerdere delen te spelen, maar dat is nu ook mogelijk op de PlayStation 4. Verschillende delen zijn opnieuw uitgegeven, zoals Yakuza Kiwami 2 eerder dit jaar. De absolute topper is toch echt Yakuza 6 en heeft met recht een plaatsje verdiend in deze lijst met beste PS4 games van 2018.
Yakuza 6: The Song of Life is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.
143397

3. Marvel’s Spider-Man

Sony kwam dit jaar met meerdere geweldige titels, waaronder de superhelden-titel met een onbekend personage genaamd Spider-Man. Grapje natuurlijk. Iedereen en zijn oma weet wie Spider-Man is en dankzij deze geweldige titel groeit de liefde voor het karakter alleen nog maar meer.
Het komt door een geweldig verhaal gecombineerd met heerlijke gameplay. Het slingeren door Manhattan voelt zo goed dat je geen eens gebruik maakt van het fast travel-systeem. Slingeren door de straten is een stuk leuker en dan merk je ook dat de stad leeft. Er is genoeg boeventuig dat de stad terroriseert en als Spider-Man ergens goed in is, is het wel een pak slaag verkopen.
Marvel's Spider-Man is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.
143398

2. Red Dead Redemption 2

Het zal je misschien verbazen, maar Red Dead Redemption 2 staat niet op de eerste plaats van deze lijst met beste PS4 games van 2018. Dat wil niet zeggen dat de game slecht is natuurlijk, want de realistische open wereld tilt het genre naar een compleet nieuw niveau. Combineer dat met een geweldig verhaal waarin je jezelf helemaal verliest en je hebt één van de beste games van het jaar.
De enige reden die we hebben om de game niet op de eerste plaats te zetten, heeft te maken met de besturing. Die is met opzet realistisch, maar voelt daardoor soms wat ouderwets aan en niet zo fijn. Een voorbeeld hiervan zijn de menu’s die nogal ingewikkeld in elkaar steken. Toch wist maar één game de kwaliteit van Red Dead te overtreffen, namelijk onze absolute nummer één.
Red Dead Redemption 2 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4 en Xbox One.
143399

1. God of War

De beste PS4 games van 2018 kunnen we maar met één game afsluiten en dat is de absolute topper God of War. Kratos is terug en beter dan ooit in dit fantastische avontuur waarin hij samen met zijn zoon Atreus de aandacht trekt van de Noorse goden. Het duo heeft maar één doel en dat is om het as van Kratos’ vrouw uit te strooien. De tocht blijkt zwaarder dan verwacht door een onverwachts bezoekje en aangezien Kratos een woedebeheersingsproblemen heeft, escaleert de situatie al snel.
Je hebt bijna niet in de gaten dat je zelf weer de controle hebt over de God van de Oorlog aangezien de camera geen enkele keer knipt en de transities naar cutscenes daardoor vloeiend is. Het is duidelijk dat erover is nagedacht, net als de gameplay want die is op elk moment geweldig. Van het smijten tot je bijl tot pijlen schieten met Atreus, het werkt van begin tot eind en is een avontuur dat je niet mag missen als je een PlayStation 4 hebt.
God of War is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.

De beste PS4 games van 2018 maken je blut

De beste PS4 games van 2018 zijn van hoge kwaliteit. Mocht je deze games allemaal al gespeeld hebben, kun je ook onze lijst met beste simulatiegames van 2018 bekijken. Ook hebben we een lijst met de beste DLC van 2018 voor je klaarstaan.
Dit artikel is bijgewerkt op 29 mei 2020.