Waarom je Suits moet kijken

Article
zaterdag, 04 maart 2017 om 10:36
xgn google image
Al jarenlang behoort Suits tot de populairste televisieseries van dit moment. De advocatenserie bevindt zich momenteel in het zesde seizoen en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Voor de mensen die de serie nog niet hebben gezien, zijn hier vijf redenen waarom je Suits moet kijken!
Suits staat geheel in het teken van advocaten. Je volgt de stappen van Mike Ross, een advocaat die niet de benodigde diploma's behaald heeft om advocaat te zijn. Hij is dus eigenlijk een fraudeur, maar Mike gaat toch werken bij een advocatenbureau. Uiteraard ontmoet hij hier de benodigde mensen waar hij een band mee krijgt en zonder veel over het verhaal te vertellen, zorgt dit voor interessante en vooral spannende scènes.
In deze special geven wij vijf redenen waarom je Suits moet kijken. De serie is zeker de moeite waard, maar waarom?

5. Het woord ‘saai’ is ver te zoeken

De eerste indruk van Suits is er niet een om over naar huis te schrijven. Een persoon die illegaal advocaat gaat spelen? Hoe moet dat ooit vermakelijk zijn? Zodra je met de serie begint, kom je erachter dat dit een totaal verkeerd beeld is van Suits.
Suits mag dan wel over de wetgeving gaan met rechtszaken, schikkingen en sancties, maar dit wordt in de serie aangekaart met enorm spannende momenten. Zelfs als je niets voelt voor de wetgeving en alle processen die hierbij horen, is de serie enorm spannend om te volgen.
Iedere aflevering van Suits zit vol met emotie, passie en strijd. De karakters van de serie staan continu te bekvechten en doen er alles aan om succesvol te zijn. Dit zorgt ervoor dat Suits verreweg van saai is, maar je juist omver blaast met enorm veel actievolle scènes!
Er wordt gescholden en gevochten en de serie zit vol met advocaten die maar één doel hebben: winnen. Ten koste van alles willen de advocaten ervoor zorgen dat ze de beste uitkomst voor hun cliënten krijgen. Bereid je alvast voor op chantage en afpersing, want daar zit de serie vol mee!
106902

4. Het leven van een advocaat is keihard

Een van de tofste redenen waarom je Suits moet kijken, is dat het laat zien hoe een advocaat te werk gaat. Natuurlijk blijft het een serie, maar Suits schept een perfect beeld van wat de meeste mensen zich inbeelden als ze aan een advocaat moeten denken. Een advocaat werkt hard, is enorm rijk en draagt strakke pakken. Het lijkt een waanzinnig leven en Suits geeft het gevoel alsof je in het leven van een advocaat kijkt.
Zo kom je erachter dat een advocaat zijn geen pretje is. De wereld waar de macho's van de serie zich in bevinden, is keihard en een fout wordt gelijk afgestraft. Wat Suits zo mooi doet, is dat er een continue spanning heerst tijdens alles wat de advocaten aan het doen zijn. Of het nu onderzoek is of een zaak in een rechtbank, je zit iedere keer weer met knikkende knieën te kijken.
De rechtszaken van Suits gaan namelijk vaak over leven of dood. Het leven van de cliënt hangt aan een zijden draadje en de hoofdpersonages van de serie moeten dit op een juridische wijze zien te redden. Dit zorgt ervoor dat de spanning enorm hoog blijft!
106903

3. Weergaloze cast

Na aflevering één merk je gelijk dat het acteerwerk van de ijzersterke cast van Suits enorm goed is. Ieder personage voelt ontzettend sterk en krachtig aan, van de secretaresses en de advocaten tot de bewakers van het gebouw. Ieder personage wordt vertolkt door een acteur of actrice van hoog niveau.
Het verhaal van Suits gaat dus over Mike Ross en hoe hij samen met Harvey Specter juridische zaken probeert op te lossen. Mike Ross wordt gespeeld door Patrick J. Adams en hij is, zoals vaak in de televisiewereld wordt gezegd, ‘gemaakt voor de rol’. Gabriel Macht stapt in de rol van Harvey Specter en ook hij laat zien dat hij een aardig potje kan acteren.
Eigenlijk voelt ieder personage in Suits aan alsof ze gemaakt zijn voor de serie. Ze acteren sterk en het lijkt alsof ze jaren ervaring hebben in de advocatenwereld. Dit zorgt ervoor dat, hoe het verhaal ook loopt, je altijd kunt genieten van het waanzinnige acteerwerk dat de serie aan de kijker voorschotelt.
106904

2. Waanzinnige personages met een tof script

Niet alleen het acteerwerk van de cast is van hoog niveau, ook de personages die zij spelen zijn enorm goed geschreven. De personages beschikken echt over een eigen karakter. Zo is Mike Ross zachtaardig en gevoelig, terwijl Harvey Specter juist een stuk ‘harder’ is en altijd alles voor elkaar krijgt. De baas van het advocatenbureau is echt een leider te noemen: enorm streng, maar alles wat ze doet is het beste voor het bedrijf.
Daarbij zijn de keuzes van de personages begrijpelijk, maar vaak ook enorm verrassend. Ook zijn de ontwikkelingen die de karakters doormaken ontzettend mooi om te zien. In seizoen een heb je een bepaald oordeel over iemand, maar als je in seizoen vijf of zes bent, is dit gevoel enorm veranderd!
De uitstekende personages worden versterkt door het script. In Suits is het namelijk gebruikelijk om met mede-advocaten over televisieproducten te praten, zoals films, series, en tv-programma’s. Zo wordt er iedere aflevering wel naar een andere serie (zoals bijvoorbeeld Game of Thrones) verwezen.
Vaak herken je deze referenties niet omdat je de film of serie wellicht niet kent, maar als ze het hebben over een film die je wél kent, geeft je dat een enorm goed gevoel! Deze grappige one-liners zorgen ervoor dat de serie modern en fris aanvoelt.
106905

1. Plot-twist hier, plot-twist daar

Typerend voor de serie Suits is eigenlijk het verhaal zelf. Naast het feit dat Suits enorm origineel is, zit het verhaal namelijk vol met ontwikkelingen die je compleet doen verbazen! Denk je eindelijk dat alle drama voorbij is, vindt er weer een nieuwe gebeurtenis plaats die het leven van de hoofdpersonages op hun kop zet.
Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Zelfs diep in het zesde seizoen wordt je iedere keer weer verrast met interessante twists. De spanning van Suits zit op een enorm hoog niveau waardoor het écht nagelbijten is. De twists zorgen er hierbij voor dat de serie verfrissend aanvoelt en dat je eigenlijk alleen maar door wilt blijven kijken.
Zes seizoenen. Met bijna honderd verschillende afleveringen van drie kwartier is de serie een gigantische kluif. Je hebt voorlopig genoeg om in te halen en wanneer je met de eerste seizoenen klaar bent, is het vast weer tijd voor seizoen 7! Sluit alle ramen en deuren en ga aan de slag met Suits, want het is zeker de moeite waard!