Nintendo Switch tips - Vijf handige features voor iedereen!

  De Nintendo Switch is er dan eindelijk! De veelzijdige console is vandaag bij veel gamers aangesloten en er wordt natuurlijk al driftig op gespeeld. Omdat de console gloednieuw is, hebben wij vast gezocht naar handigheidjes die je niet mag missen. Check hier vijf Nintendo Switch tips!

  Nintendo heeft vandaag de Switch uitgebracht. Een gloednieuwe console waar menig gamer al maandenlang op wacht. En nu is hij er dan eindelijk. Veel gamers hebben de console op de mat gekregen en zijn het systeem aan het ontdekken. En om je op weg te helpen, hebben wij vijf Nintendo Switch tips voor je op een rijtje gezet. Dit artikel gaat je zeker op weg helpen!

  5. Gebruikersmenu omzeilen

  We beginnen met een handigheidje dat alleen van waarde is als je in je eentje met de Switch aan de slag gaat. De console biedt namelijk wel de ruimte om meerdere profielen aan te maken, wat handig is voor gezinnen, maar als je alleen aan de slag gaat wil je niet de hele tijd tegen dat menu aan kijken als je de console aanzet. Tijd om dat menu te verbergen dus!

  In het menu van de Switch zit de optie van een profielselectiescherm verstopt. Deze optie bereik je via ‘System Settings’ onder de optie ‘User’. En daar kun je ervoor kiezen om het menu aan of uit te zetten. Erg handig!

  4. De Home-knop voor snelle features

  Je Switch is een vernuftig apparaat. Je kunt de Switch bijvoorbeeld onderweg meenemen als een handheld. Natuurlijk weet iedereen dit intussen wel. En als je onderweg bent, wil je gamen. En dan is het soms zaak dat je wat instellingen verandert, om de batterijduur wat te verlengen of simpelweg om het scherm beter te kunnen zien.

  Het apparaat heeft in het menu (System Settings) een heel aantal opties verborgen om de instellingen te veranderen. Maar juist onderweg wil je niet het hele menu door om even wat aan te passen. Daarom kun je via de Home-knop ook enkele handige dingen aanpassen.

  Als je deze knop namelijk even vasthoudt,verschijnt er een menu waarin je de Switch in Rest modus kunt zetten, alle dataverbindingen uit kunt zetten middels de vliegtuigmodus en ook kunt schakelen tussen automatische helderheid of een handmatige stand.Een klein nadeel is dat je de Joycon controllers in vliegtuigmodus niet los kunt gebruiken, gezien alle verbindingen uit staan.

  3. Batterij checken

  De Switch heeft standaard op het scherm een batterijtje staan. Een beetje zoals je mobiele telefoon dus. Alleen dat icoon is niet heel specifiek over hoe lang je nu nog kunt gamen. Want hoe lang gaat die accu nu mee, als hij nog maar half vol is? En is hij dan nog wel half vol, of is de accu dan al verder heen? Gelukkig kun je ook het percentage van je batterij checken.

  En dat is nog eenvoudig ook. Als je op het icoontje van de batterij klikt, zal de Switch je precies weergeven hoeveel procent er nog van je accu over is. En als je batterij bijna leeg is, kun je middels de USB-C aansluiting ook nog met een powerbank aan de slag als je echt door wil gamen.

  Voor de controllers kun je ook bekijken wat de resterende lading van de batterij is. Dit kun je doen via de controller pagina in het menu.

  2. Automatische slaapstand

  Als je toch al met je accu bezig bent, is de volgende tip misschien ook wel handig. De Switch gaat natuurlijk niet voor altijd mee als je hem onderweg gebruikt. Maar ook als je de Switch gewoon thuis in zijn standaard hebt staan, is deze optie handig. De Switch heeft in zijn menu een optie zitten om de console na een bepaalde tijd vanzelf in rustmodus te laten belanden.

  Deze optie geeft je de mogelijkheid om de Switch na een, twee, drie of zes uur in slaapstand te zetten. Natuurlijk kun je deze optie ook uitzetten. De optie zorgt ervoor dat je een beetje energie bespaart, maar in het geval van gebruik in de handheld modus kan de optie er ook voor zorgen dat je accu niet leeggezogen wordt, als je hem per ongeluk opbergt zonder hem uit te zetten.

  1. De Nintendo Switch is voorbereid op ongemakken

  Nintendo heeft bij de Switch rekening gehouden met jou en met je eventuele kids. De console maakt gebruik van cartridges die niet veel groter zijn dan een SD-kaart. Nu willen kinderen deze nogal eens in hun mond stoppen, met alle gevolgen van dien. Je wil natuurlijk niet dat je Breath of the Wild cartridge ineens niet meer werkt, omdat je kind deze ondergekwijld heeft.

  Dus heeft Nintendo ervoor gezorgd dat de cartridges enorm vies smaken door er een niet-giftig goedje in te verwerken. Slim bedacht! Maar dat is niet alles, want de Switch is ook voorbereid op situaties waarin je accu ineens leeg is. Zoals gezegd kun je er een externe accu aan koppelen, maar als de console dan toch uitvalt, slaat hij nog even snel je voortgang op. Waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

  De Nintendo Switch is vanaf 3 maart verkrijgbaar en wij hebben natuurlijk al een Switch review klaar staan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.