Waargebeurde films op Netflix - Échte verhalen

  'Gebaseerd op een waargebeurd verhaal', je ziet het vaak genoeg langskomen bij films. Maar welke zijn nu tot in detail hetzelfde als het echte verhaal? Dit zijn tien waargebeurde films op Netflix!

  10. Brain on Fire

  Susannah Cahalan is een journalist uit New York die uit het niets ernstige gezondheidsproblemen heeft. In de aankomende weken worden de klachten alleen maar erger en krijgt ze eindelijk een diagnose van een dokter. Hierdoor krijgt ze weer hoop, maar de volgende dag wordt ze wakker in het ziekenhuis met geen idee hoe ze daar is beland.

  Brain on Fire is gebaseerd op het verhaal van Susannah Cahalan, de inmiddels 33-jarige journaliste uit New York. Inmiddels gaat het weer helemaal goed meet Susannah en is ze weer volop bezig met leven.

  9. Abzurdah

  Abzurdah is het verhaal van het Argentijnse meisje Cien, dat via het internet verliefd wordt op Alejo. Alejo is negen jaar ouder dan Cien en gebruikt haar alleen voor de seks. Wanneer hij het met haar uitmaakt omdat ze te ver weg woont en hij er geen zin meer in heeft, krijgt Cien anorexia en boulimia.

  Abzurdah is geschreven door Cielo Latini, die haar eigen verhaal uitgebreid in het boek vertelt. Inmiddels is Cielo Latini volledig hersteld en is ze blij met haar nieuwe vriend.

  Netflix

  8. To the Bone

  Er zijn genoeg tienermeisjes die lijden aan anorexia. Ze vinden zichzelf keer op keer te dik, hoeveel ze ook afvallen. Dit probleem speelt wereldwijd en gemiddeld heeft 1 op de 7 tienermeiden een eetstoornis zoals anorexia.

  In To the Bone volgen we het verhaal van de 20-jarige Ellen. Ze heeft haar tienerjaren voor het grootste deel doorgebracht in verschillende herstelprogramma’s. Dit had helaas geen effect en daarom heeft zij nog steeds ondergewicht. Ellen wordt naar een tehuis gestuurd wat onder de leiding is van onconventionele dokter.

  Focus Features

  7. Dallas Buyers Club

  Drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob Ronald Woodroof leeft een geweldig leven. In 1986 werd hij helaas gediagnosticeerd met HIV en aids en krijgt hij te horen dat hij nog maar dertig dagen te leven heeft. Ron neemt het legale medicijn Retrovir AZT, maar hierdoor komt hij oog in oog met de dood te staan. Hierdoor besluit hij alternatieve medicijnenvan heel over de wereld naar Amerika mee te smokkelen.

  Dallas Buyers Club is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ronald Woodroof. Scenarioschrijver Craig Borten heeft hem opgezocht om het verhaal van hem te kunnen verfilmen. Ronald Woodroof is op 12 september 1992 overleden aan de gevolgen van een longontsteking.

  Netflix

  6. Barry

  De 20-jarige Barry komt aan in New York waar men veel met competentiestrijd bezig is, dit gaat van de basketbalveldjes op de campus naar het in aanraking komen met de politie op de eerste nacht. Barry studeert politicologie op Columbia University en bezoekt een feest wat op de campus wordt gehouden, en gezien zijn afkomst (een Keniaanse vader en een blanke moeder) lijkt het dat hij het goed zou kunnen vinden met beide rassen. Helaas voor Barry, voelt hij zich nergens thuis.

  Als dit verhaal je vaag bekend voorkomt, kan dat kloppen. De film ‘Barry’ is het verhaal van voormalige president Barack Obama en hoe zijn jongere jaren zijn verlopen.

  Universal Pictures

  5. Lone Survivor

  Marcus Luttrell wordt met zijn team van Navy Seals op missie gestuurd. Het doel is om Taliban leiden Ahmad Shah te doden. Alles lijkt goed te verlopen, totdat het team vast zit op een berg en in de val van de Taliban trapt. Marcus doet er alles aan om de missie te overleven.

  Lone Survivor is gebaseerd op het verhaal van Marcus Luttrell die dit zenuwslopende avontuur gelukkig overleefd heeft. Marcus Luttrell hielp mee bij "Operation Red Wings", die op 28 juni 2005 plaatsvond in Afghanistan.

  Netflix

  4. First They Killed my Father

  First They Killed My Father is het waargebeurde verhaal van Cambodjaanse schrijfster Loung Ung die nog maar 5 jaar oud was toen de Pol Pot Cambodja overnamen. Loung Ung werd gedwongen met haar familie te vluchten omdat het anders slecht voor ze had afgelopen. In de film wordt hun verhaal verteld.

  De film, First They Killed My Father, is geregisseerd door Angelina Jolie en schrijfster Loung Ung. Beide hebben zij er alles aan gedaan om de film er zo echt mogelijk uit te laten zien. De film is dan ook in Cambodja gefilmd.

  Focus Features

  3. Theory of Everything

  The Theory of Everything gaat over het leven over Stephen Hawking. In de film wordt getoond hoe zijn leven liep, van zijn liefde voor zijn vrouw Jane, naar het krijgen van zijn diagnose, de verslechtering van zijn ziekte, zijn grote doorbraken en zijn dieptepunten.

  De film beschrijft het leven van het genie Stephen Hawking op een enorm mooie wijze, waardoor je ook in de film getrokken wordt. Helaas is Stephen Hawking afgelopen maart op 76-jarige leeftijd overleden in Cambridge.

  Fox Searchlight Pictures

  2. 12 Years a Slave

  Solomon Northup woont als vrij man met zijn gezin in Saratoga Spring en verdient zijn geld als violist op feesten. Als hij een aanbod krijgt om in Washington te spelen, neemt hij deze natuurlijk aan, maar hier wordt hij gedrogeerd en als slaaf verhandeld.

  Hij komt terecht op een katoenboerderij waar alle slaven behandeld worden als beesten die door moeten werken tot ze er letterlijk dood bij neer vallen. Solomon beseft zich dat als hij niets onderneemt, hij hier de rest van zijn leven zou doorbrengen. Dus doet hij een poging tot ontsnapping.

  Het is geen verrassing dat de film 12 Years a Slave een waargebeurd verhaal is. Slavernij was natuurlijk heel lang een heel groot probleem dat nog altijd een rol speelt in onze samenleving. Nog altijd zijn er veel problemen rond gelijkheid en racisme. Daarom is het mooi dat de film 12 Years a Slave nog aandacht geeft aan het onderwerp wat de kern van het probleem wat nog steeds speelt.

  1. The Impossible

  Het koppel Maria en Henry gaan samen met hun drie zoons op vakantie naar Thailand. Op de ochtend van 26 december zit de familie aan het zwembad wanneer ze een gigantische zwarte golf zien aankomen: een tsunami. Maria komt na even boven water, maar weet niet zeker of haar familie nog wel leeft. Al gauw ziet ze oudste zoon Lucas ook boven komen, en samen met hem gaat zij op zoek naar de rest van haar familie.

  De Spaanse familie van Maria, Enrique, Lucas (10), Tomas (8) en Simon (5) hebben dit tragische verhaal meegemaakt. De hele familie heeft de natuurramp overleefd en leeft nu een gelukkig leven met z’n allen. De familie was blij de film te zien. Niet omdat ze hun verhaal zo graag op het scherm wilde zien, omdat ze anderen wilden laten zien dat je nog steeds een super goed leven kan leiden ondanks zo’n traumatische ervaring.

  Genoeg van de waargebeurde films op Netflix?

  Ben je meer geïnteresseerd in de muziek in de films? Dit zijn de beste Netflix soundtracks. Ben je meer benieuwd naar meeslepende series? Dit zijn de beste meeslepende series op Netflix.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.