Waargebeurde films op Netflix - Échte verhalen

Article
woensdag, 18 juli 2018 om 18:17
waargebeurde films op netflix echte verhalen 136061
'Gebaseerd op een waargebeurd verhaal', je ziet het vaak genoeg langskomen bij films. Maar welke zijn nu tot in detail hetzelfde als het echte verhaal? Dit zijn tien waargebeurde films op Netflix!

10. Brain on Fire

Susannah Cahalan is een journalist uit New York die uit het niets ernstige gezondheidsproblemen heeft. In de aankomende weken worden de klachten alleen maar erger en krijgt ze eindelijk een diagnose van een dokter. Hierdoor krijgt ze weer hoop, maar de volgende dag wordt ze wakker in het ziekenhuis met geen idee hoe ze daar is beland.
Brain on Fire is gebaseerd op het verhaal van Susannah Cahalan, de inmiddels 33-jarige journaliste uit New York. Inmiddels gaat het weer helemaal goed meet Susannah en is ze weer volop bezig met leven.
136062

9. Abzurdah

Abzurdah is het verhaal van het Argentijnse meisje Cien, dat via het internet verliefd wordt op Alejo. Alejo is negen jaar ouder dan Cien en gebruikt haar alleen voor de seks. Wanneer hij het met haar uitmaakt omdat ze te ver weg woont en hij er geen zin meer in heeft, krijgt Cien anorexia en boulimia.
Abzurdah is geschreven door Cielo Latini, die haar eigen verhaal uitgebreid in het boek vertelt. Inmiddels is Cielo Latini volledig hersteld en is ze blij met haar nieuwe vriend.
136063

8. To the Bone

Er zijn genoeg tienermeisjes die lijden aan anorexia. Ze vinden zichzelf keer op keer te dik, hoeveel ze ook afvallen. Dit probleem speelt wereldwijd en gemiddeld heeft 1 op de 7 tienermeiden een eetstoornis zoals anorexia.
In To the Bone volgen we het verhaal van de 20-jarige Ellen. Ze heeft haar tienerjaren voor het grootste deel doorgebracht in verschillende herstelprogramma’s. Dit had helaas geen effect en daarom heeft zij nog steeds ondergewicht. Ellen wordt naar een tehuis gestuurd wat onder de leiding is van onconventionele dokter.

7. Molly's Game

Hoewel we zelf ook weten dat Molly's Game niet de beste film van Aaron Sorkin is, kunnen we niet ontkennen dat het een vermakelijke film is die tevens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In de film is het Molly Bloom (Jessica Chastain) wiens illegale pokerimperium als een kaartenhuis uit elkaar stort. Dit trekt de aandacht van de FBI en dat zorgt voor problemen.
Wat volgt zijn de bekende Sorkin-achtige elementen die ook in films als The Social Network en Steve Jobs te zien zijn. Sapnning is wat je constant voelt terwijl Molly zich probeert te bewijzen en weer aan de top wil komen. Hoewel de film soms speelt met de waargebeurde elementen, kunnen we de film dat niet kwalijk nemen. Bij The Social Network was het immers ook geen ramp.
136065 1

6. Barry

De 20-jarige Barry komt aan in New York waar men veel met competentiestrijd bezig is, dit gaat van de basketbalveldjes op de campus naar het in aanraking komen met de politie op de eerste nacht. Barry studeert politicologie op Columbia University en bezoekt een feest wat op de campus wordt gehouden, en gezien zijn afkomst (een Keniaanse vader en een blanke moeder) lijkt het dat hij het goed zou kunnen vinden met beide rassen. Helaas voor Barry, voelt hij zich nergens thuis.
Als dit verhaal je vaag bekend voorkomt, kan dat kloppen. De film ‘Barry’ is het verhaal van voormalige president Barack Obama en hoe zijn jongere jaren zijn verlopen.

5. The Exorcism Of Emily Rose

Hoewel je een horror-film uit Hollywood waarschijnlijk niet zou verwachten in deze lijst met beste waargebeurde films op Netflix. Toch is het zo dat The Exorcism Of Emily Rose een zogeheten true story is. De film is losjes gebasseerd op de Duitse Anneliese Michel die in de jaren '70 constant stemmen hoorde en begon te vermoeden dat ze door een demoon bezeten was.
Voor de film is dan ook wel het één en ander aangedikt voor dramatisch effect, maar feit blijft dat het gebasseerd is op een waargebeurd verhaal. Angstaanjagender is misschien nog wel dat het een vrolijk einde er voor Anneliese Michel er niet inzat. Naar verschillende exorcismen (37 in totaal!) overleed de 23-jarige vrouw waarna haar ouders veroordeeld werden voor nalatigheid van hun dochters leven en daarmee haar dood niet voorkwam.
136067

4. First They Killed my Father

First They Killed My Father is het waargebeurde verhaal van Cambodjaanse schrijfster Loung Ung die nog maar 5 jaar oud was toen de Pol Pot Cambodja overnamen. Loung Ung werd gedwongen met haar familie te vluchten omdat het anders slecht voor ze had afgelopen. In de film wordt hun verhaal verteld.
De film, First They Killed My Father, is geregisseerd door Angelina Jolie en schrijfster Loung Ung. Beide hebben zij er alles aan gedaan om de film er zo echt mogelijk uit te laten zien. De film is dan ook in Cambodja gefilmd.

3. Changeling

Wat zou je doen als je je kind verloor en deze na een maandenlange zoektocht ineens weer voor de deur staat? Een gat in de lucht springen natuurlijk! Die reactie had Christine Collins (gespeeld door Angelina Jolie) alleen niet. De moeder vermoedt namelijk dat haar kind helemaal niet is thuisgekomen en dat dit een bedrieger is.
Collins wordt voor gek verklaard en in het gekkenhuis gegooid. Toch probeert ze te bewijzen dat deze vreemdeling niet haar zoon is, wat tot een schokkend einde leidt waarvan onze nekharen nog steeds overeind staat. Dat dit verhaal waargebeurd is, maakt het allemaal alleen nog maar enger. Een true story voor de echter liefhebbers van spanning dus!
lion review dvd ontroerend verhaal 115744f1597156830

2. Lion

Wie het over waargebeurde verhalen heeft kan deze film niet missen. Eén van de betere true story-films van de afgelopen jaren gaat over de Indische Saroo die op 5-jarige leeftijd zijn familie uit het oog verliest. Gestrand op een trein ontstaat een afstand van duizenden kilometers tussen de jongen en zijn familie. Hierna wordt hij geadopteerd door een Australische familie die een nieuw thuis voor hem heeft.
Meer dan twintig jaar later gaat de inmiddels volwassen Saroo (Dev Patel) op zoek naar zijn familie. Met slechts een vage herinnering van de gezichten op zijn netvlies gaat hij op zoek in dit emotionele avontuur. Dat is allemaal zelfs voordat je je realiseert dat het verhaal een hervertelling is van het leven van Saroo Brierley die deze traumatische ervaring overkwam en wiens leven voor altijd veranderde.
136070

1. The Impossible

Het koppel Maria en Henry gaan samen met hun drie zoons op vakantie naar Thailand. Op de ochtend van 26 december zit de familie aan het zwembad wanneer ze een gigantische zwarte golf zien aankomen: een tsunami. Maria komt na even boven water, maar weet niet zeker of haar familie nog wel leeft. Al gauw ziet ze oudste zoon Lucas ook boven komen, en samen met hem gaat zij op zoek naar de rest van haar familie.
De Spaanse familie van Maria, Enrique, Lucas (10), Tomas (8) en Simon (5) hebben dit tragische verhaal meegemaakt. De hele familie heeft de natuurramp overleefd en leeft nu een gelukkig leven met z’n allen. De familie was blij de film te zien. Niet omdat ze hun verhaal zo graag op het scherm wilde zien, omdat ze anderen wilden laten zien dat je nog steeds een super goed leven kan leiden ondanks zo’n traumatische ervaring.

Genoeg van de waargebeurde films op Netflix?

Ben je meer geïnteresseerd in de muziek in de films? Dit zijn de beste Netflix soundtracks. Ben je meer benieuwd naar meeslepende series? Dit zijn de beste meeslepende series op Netflix.
Dit bericht is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws