Star Wars verhaal - waar kan het naartoe gaan?

Article
dinsdag, 19 januari 2016 om 10:31
xgn google image
Star Wars is binnen enkele weken opgeklommen en breekt zo'n beetje alle records die er te breken zijn. Dat betekent ook een hoop speculatie over het vervolg. Waar kan het verhaal van Star Wars naartoe gaan? Hier vind je enkele hersenspinsels over het Star Wars verhaal.
Star Wars is terug, en hoe, Star Wars The Force Awakens wordt door vele fans gezien als misschien wel de beste Star Wars film ooit, en dat zegt veel, heel veel. Oude cast en nieuwe cast komen samen en het verhaal vindt zijn vervolg, Maar de populariteit van de film zorgt ook voor een hoop speculatie. Waar kan het verhaal van Star Wars naartoe gaan?
Pas op: Als je de laatste film nog niet gezien hebt, zit dit artikel vol met spoilers!!! De rest is speculatie.

De nieuwe trilogie

Het is echt waar, maar er lopen mensen de bioscoop uit en die zeggen tegen elkaar: ''ik vond het een leuke film, maar ik vind het een beetje jammer dat het einde zo'n open is''. Deze mensen hebben duidelijk geen enkel besef dat Star Wars altijd in een trilogie uitkomt. Dat betekent dat er dus nog minimaal twee delen komen om dit gedeelte van het verhaal netjes af te sluiten.
Nou moet er ook wel gezegd worden dat er veel gebeurde in Star Wars The Force Awakens, terwijl niet alles uitgelegd werd. Wie is Snoke? Wat is het achtergrondverhaal van Rey? En waar zijn andere personages die nu ineens weg zijn? Wat is er gebeurd tussen Han en Leia? Waarom is Luke zo ver afgezonderd terwijl hij de wereld ziet vergaan?
Sommige van deze vragen worden gedeeltelijk beantwoord, en sommige ook helemaal niet. Er zit een flink tijdsbestek tussen episode IV, V en VI en The Force Awakens, waarover niet heel veel verteld wordt. Is dit bewust of is er gewoon niet veel gebeurd? Star Wars kennende is dit bewust.

Rey

Rey is één van de belangrijke nieuwe personages en gelijk ook één met heel veel mysterie eromheen. Om de een of andere reden riep de Lightsaber van Luke Skywalker naar haar. Ze heeft de Force in zich en ze kan goed vliegen en weet veel af van de ruimtevoertuigen. Maar meer weten we niet. Waarom kwam de Lightsaber van Luke naar haar? Wie is zij? Wie zijn haar ouders?
Je zou bijna denken dat Luke op de een of andere manier de vader is van Rey. The Force wordt geërfd en dus zou het ook kunnen dat Leia de moeder is van Rey of Luke de vader. Misschien zijn Kylo Ren en Rey dus wel broer en zus? Het is in ieder geval zeer waarschijnlijk dat zij ouders heeft die ook The Force in zich hebben.
Sommigen denken dan ook aan kleinkind van Obi Wan Kenobi, of Darth Sidius. Maar de meest interessante theorie is verreweg dat zij de zus is van Darth Vader. Over de geboorte van Anakin Skywalker weten we niet heel veel en misschien heeft hij dus wel een zus. De meest voor de hand liggende theorie is toch wel dat Luke de vader is. Het verhaal met de Lightsaber en de gelijkenissen van verhaallijn voeren daarin de boventoon. We zullen het zien.

Supreme Leader Snoke

Rondom de antagonist van Star Wars zijn altijd de grootste onthullingen. Denk aan Darth Vader en aan Darth Sidius. In The Force Awakens maakte we kennis met weer iemand totaal anders: Snoke. Maar wie kan Snoke dan in hemelsnaam weer zijn? Heeft hij the Force in zich? Is hij een bekend persoon uit de geschiedenis van Star Wars? Is Luke daarom zolang weggeweest?
Het kan natuurlijk altijd een geheel nieuw personage zijn, maar het is Star Wars... Andere geruchten duiden op Darth Plagueis, een hele machtige Sith Lord die de dood kon afwenden (Darth Sidius spreekt hierover met Anakin). Maar de meest absurde geruchten zijn toch wel diegene die beweren dat Jar Jar Supreme Leader Snoke geworden is. Jar Jar.... dat lompe irritante waterbeest met die flaporen. Lees hier de hele theorie.
Maar denk er maar eens over na. Hij werkte jaren samen met Palpatine, niemand weet waar hij momenteel is en hij kan wel eens vage dingen doen. Wij zetten ons geld echter in op een hele oude Sith Lord die teruggekomen is en de macht overneemt. Iemand zoals Darth Plagueis.

Luke Skywalker

In de jaren tussen Episode VI en The Force Awakens is Luke begonnen met het trainen van nieuwe Jedi, een van hen Kylo Ren, de zoon van Han Solo en Leia Skywalker. Ren werd echter aangetrokken tot de Dark Side en na die mislukking is Luke van de aardbodem verdwenen. Maar waarom? Als meest krachtige, levende Jedi heeft hij Kylo Ren de macht laten grijpen. Maar waarom dan?
Voordat de film begon waren er geruchten dat Luke naar de Dark Side overgestapt was en dat hij de nieuwe antagonist was. Dit zou zijn absentie verklaren, maar na het kijken van de film weten we dat dit in ieder geval niet meer het geval is. Maar hij heeft echter iets te verbergen. Er moet iets voorgevallen zijn dat bepaald heeft dat Luke zich teruggetrokken heeft.
Maar laten we niet vergeten dat vele krachtige Jedi dit hem al voorgedaan hebben. Obi Wan Kenobi had zich teruggetrokken nadat Anakin Skywalker hem versloeg en zelfs Yoda zat jarenlang op een moerasplaneet. Misschien heeft hij nagedacht, misschien is hij sterker geworden, misschien heeft hij een strategie bedacht, of misschien heeft hij een kind gekregen en wacht hij totdat die klaar is om te vechten. Obi Wan deed immers nagenoeg hetzelfde met Luke. Wie weet is Rey dat kind.

Kylo Ren

Kylo Ren is de zoon van Han Solo en Leia Skywalker, die naar de Dark Side overgelopen is. Als Skywalker was de Force in hem zeer sterk, maar niet sterk genoeg om de Dark Side te weerstaan. Hij wil in de voetstappen van zijn grootvader Darth Vader stappen en zijn werk afmaken. Maar hij lijkt behoorlijk met zichzelf te stoeien en in conflict te zijn. Zeker op het moment hij Han Solo vermoordt.
Er gaan genoeg geruchten die aangeven dat hij nog naar de kant van de Jedi over kan stappen, waar andere zeggen dat hij juist zijn keuze gemaakt heeft op het moment dat hij Han vermoordde. Hij vecht ook voor de Lightsaber van Luke, die ook ooit van Anakin en dus zijn idool geweest is, maar die lijkt de voorkeur te hebben voor Rey. Toch kwaadaardig dus?
Verreweg de coolste theorie die in de wandelgangen te horen is op het moment is dat hij een dubbelspion is voor de Rebellion. Niemand weet daar vanaf, zelfs Leia en Han niet en daarom gaf Han Kylo Ren geen keuze toen hij naar hem kwam. Dat verklaart ook waarom hij zo in conflict met zichzelf was. Dit verhaal kan nog alle kanten op, gezien en we de volgende film al veel meer weten.

Death Star

The Force Awakens zit vol met referenties naar andere Star Wars delen. Zo maakte ook de Death Star een terugkeer. Deze keer alleen vele malen groter en sterker. Maar ook deze ontploft weer. Kylo Ren probeert het werk van Darth Vader af te maken en daarom lijkt ook een tweede 'Death Planet' onvermijdelijk. Tenzij Kylo Ren zich natuurlijk wegkeert van de Dark Side.
Maar wat zijn de plannen van Snoke dan? Snoke heeft duidelijk Kylo Ren in zijn macht en beide willen maar wat graag Luke Skywalker vinden. Maar echt andere motieven voor waarom en hoe hebben we nog niet gehoord. We weten nog niet veel af van Snoke en zijn uiteindelijke doel
En ook weten we niet wat the Rebellion nu gaat doen. In The Force Awakens is de aanval van de slechteriken maar ternauwernood afgeslagen. Gaan ze nu aanvallen? Verdedigen? En waarom hebben ze de afgelopen jaren niets gedaan? Deze vragen worden hopelijk beantwoord in episode VIII (2017) en anders zeker in episode IX (2019).

Populair Nieuws