Vrouwen in Call of Duty WW2 - De heldinnen van het verleden

  De bevestiging dat er vrouwen in Call of Duty WW2 aanwezig zullen zijn, werd met veel kritiek ontvangen door conservatieve gamers. "Vrouwen vochten niet mee in de oorlog" werd er geroepen, maar dat klopt niet. Om de vrouwelijke helden uit de Tweede Wereldoorlog uit te lichten, hebben we er een aantal op een rij gezet.

  Lyudmila Pavlichenko - De beste vrouwelijke sniper

  Lyudmila Pavlichenko kickte er op om van een afstandje een doelwit te raken. Ze had voor de oorlog al een marksman certificaat en scherpschutter insigne, maar werd alsnog in eerste instantie geweigerd voor het Sovjet leger. Na een voortreffelijke 'auditie' kreeg ze toch een sniper mee en trok ze er op uit om zeker 309 Duitsers van het leven te beroven.

  Pavlichenko was zo goed als sniper dat Duitsers haar probeerden over te halen om voor de Nazi's te vechten, waarvoor ze een promotie tot officier zou krijgen. Daar wilde ze niets van weten en ze groeide uit tot een van de beste vrouwelijke snipers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze wist zelfs 36 hooggeplaatste Duitse snipers om te brengen.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Snipermissies

  Het spreekt voor zich dat het avontuur van Lyudmila Pavlichenko zich goed laat vertalen in een missie in Call of Duty WW2. Snipermissies doen het meestal wel goed in de serie, denk aan de missie in Modern Warfare, dus dit kan zeker een succes worden. Zolang ze het seksisme waar ze haar hele leven lang tegen gestreden heeft, maar achterwege laten.

  Nancy Wake - De witte muis

  Voor een periode was Nancy Wake de meest gezochte vrouw in Duitsland. Van de Gestapo kreeg ze de bijnaam de "Witte Muis" omdat ze steeds wist weg te komen als de Duitsers achter haar aan zaten. Ze is uitgegroeid tot een van de meest met medailles beloonde vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog, voor haar hulp aan de geallieerden in Frankrijk.

  Tijdens de oorlog smokkelde Wake mensen Frankrijk uit en verboden middelen Frankrijk in. Ze maakte het de Duitsers moeilijk, maar werd uiteindelijk gevangen genomen en gemarteld. Wake liet geen informatie los en wist te ontsnappen naar Engeland. Hier is ze in training gegaan om een Britse spion te worden, terug naar Frankrijk te gaan en hier 7000 Franse verzetsstrijders te leiden om Nazi's naar het hiernamaals te sturen.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Lekker knallen

  Het leven van Nancy Wake past goed thuis in de Call of Duty serie. Het meest interessant zou haar tijd in het Franse verzet zijn. In missies zou je samen met het verzet de strijd aan kunnen gaan, terwijl je gebouwen moet opblazen, voertuigen saboteren en natuurlijk Nazi's overhoop schieten.

  Nadezhda Popova - De nachtheks

  Joseph Stalin gebood in 1941 dat er drie regimenten moesten komen met enkel vrouwelijke piloten. Nadezhda Popova zat in het tweede regiment en klom hier naar de bovenste positie. De vrouwen vlogen enkel in de nacht om zo ongezien de Duitsers te belagen met bommen. Popova vloog zelf in een tweedekker sproeivliegtuig dat helemaal niet voor de oorlog bedoeld was.

  De vrouwen waren zo succesvol, dat ze door de Duitsers de naam "Nachthexen" ofwel "Night Witches" kregen. De vrouwen hadden technieken bedacht om in het pikkedonker toch de Duitsers er van langs te geven. Zo zetten ze de motor van het vliegtuig soms uit om geruisloos over de Duitsers te zweven en bommen te werpen.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Vliegen in de nacht

  Deze nachtelijke missies zouden een goed toneel zijn voor een missie in Call of Duty WW2. Het zou een heuse stealth missie kunnen zijn met een groot lawaaierig vliegtuig. Door goed te timen met de motor zou je ongezien je doel moeten bereiken en je bommen mogen lossen. Achteraf zou je ook nog terug moeten vliegen, terwijl je beschoten wordt door de overlevende Duitsers.

  Violette Szabo - Een liefdevolle saboteur

  Gedreven door de dood van haar man sloot Violette Szabo zich vrijwillig aan bij de Britse Special Operations Executive. Ze werd in Frankrijk gedropt en maakte het daar haar taak om de infrastructuur van de Duitsers te vernietigen. Dit deed ze vol overgave en het bezorgde de Nazi's veel problemen.

  Tijdens een missie liep ze samen met een medestrijder op de Duitsers en moesten ze op de vlucht. Zonder hoop om te ontsnappen nam Szabo de Duitsers zelf onder vuur om haar partner te kunnen laten ontsnappen. Ze werd gevangen genomen en uiteindelijk is ze een paar weken voor het einde van de oorlog geëxecuteerd.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Opoffering

  In Call of Duty WW2 zou Szabo een rol kunnen spelen in missies waarin je de infrastructuur van de Nazi's moet vernietigen. Mocht ontwikkelaar Sledgehammer kiezen voor een emotioneel verhaal, dan kan haar einde in de oorlog ook nog in beeld gebracht worden om een gevoelige snaar te raken bij de speler.

  Frances Eliza Wills en Harriet Ida Pickens - Raciale diversiteit

  Het was moeilijk genoeg als vrouw zijnde om iets te betekenen in het midden van de strijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was nog moeilijker om iets te bereiken als je niet blank was. Frances Eliza Wills en Harriet Ida Pickens waren zowel vrouwelijk als gekleurd, maar wisten wel een positie te bemachtigen als marine officieren voor de Verenigde Staten. Zij waren de eersten die dat voor elkaar wisten te krijgen.

  De twee officieren waren verantwoordelijk voor het opleiden van vrouwelijke strijders in de Tweede Wereldoorlog. De Women Accepted for Volunteer Emergency Service (WAVES) afdeling bestond uit ongeveer 86000 vrouwen, waarvan er slechts 72 gekleurd waren. Deze officieren hebben ervoor gezorgd dat vrouwen een grote bijdrage konden leveren in de strijd tegen de Nazi's.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Zeegevechten

  Je zou de rol kunnen krijgen van een van de vrouwen in Call of Duty WW2 onder de leiding van Wills en Pickens. Zij zouden jou er op uit kunnen sturen om op zee iets te bereiken tegen de Duitsers. De Marine heeft een grote rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog, dus er is vast wel een geschikte missie te vinden door ontwikkelaar Sledgehammer Games.

  Jacqueline Cochran - De bekendste Amerikaanse vrouwelijke piloot

  Het leven van Jacqueline Cochran draaide helemaal om snelheid en vliegtuigen. Voor ze zich met de oorlog bezighield, behaalde ze verschillende records met haar vliegtuig voor snelheid en hoogte. Met de oorlog in het vooruitzicht stelde ze een vluchtafdeling voor vrouwen voor bij het Amerikaanse leger, maar werd toen afgewezen. Toen de Tweede Wereldoorlog eenmaal uitbrak krabbelde het leger terug op die beslissing en de jaren erna trainde Cochran vrouwelijke piloten.

  De Women Air Force Service Pilots (WASP) afdeling zorgde ervoor dat er duizenden vliegtuigen naar Europa werden gevlogen. De vliegtuigen gingen naar 120 verschillende basissen in een door Duitsland bezet Europa om daar te helpen in de strijd tegen de Nazi's. Cochran was de eerste vrouw die in een bommenwerper de Atlantische oceaan over vloog.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Snelheidsduivel

  Vliegmissies komen regelmatig voor in Call of Duty games en voor WW2 zou er een missie gemaakt kunnen worden waarbij je als Jacqueline Cochran je vliegkunsten moet laten zien. Aangezien Cochran zoveel snelheidsrecords op haar naam heeft staan, zou het een missie tegen de tijd kunnen zijn waarbij je net op tijd je doel weet te bereiken.

  Virginia Hall - De spion met één been

  "Ze is de gevaarlijkste geallieerde spion. We moeten haar vinden en vernietigen." Dit is een daadwerkelijke quote van de Gestapo over Virginia Hall tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hall was een Amerikaanse agent, die in Vichy (Frankrijk) informatie verzamelde voor de Britten. De Verenigde Staten deden nog niet mee met de oorlog toen Hall al van invloed was in de strijd tegen de Duitsers.

  Opvallend aan Hall was dat ze maar één been had. Terwijl ze haar spionnenwerk deed in een tijd waar vrouwen nog niet veel te zeggen hadden, had ze ook nog eens een opvallende hink door haar prothetische been. Toen de Verenigde Staten eindelijk mee begonnen te doen met de oorlog, moest Hall te voet vluchten en is ze de Pyreneeën over geklommen op één been.

  Eenmaal aangekomen in Spanje wilde ze meteen terug om de Franse verzetsstrijders te helpen om de Duitsers in bedwang te houden. Hall zorgde ervoor dat toevoerleidingen van de Nazi's verbroken werden en zorgde ervoor dat er genoeg chaos was om de aandacht zoveel mogelijk van Normandië weg te trekken toen de geallieerden daar aankwamen.

  Vrouwen in Call of Duty WW2 - Geheime informatie

  Virginia Hall zal zeker op haar plaats zijn in Call of Duty WW2. Missies over haar zouden kunnen gaan over hoe zij informatie verzamelde van de Duitsers en die doorspeelde aan de Britten. Al dit terwijl ze de Nazi's van haar afvecht natuurlijk. Dat zou een mooi eerbetoon zijn aan haar bijdrage tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Call of Duty: WW2

  Verkijgbaar vanaf 3 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.