Verslag Distant Worlds Final Fantasy concert - Episch spektakel

  Het Distant Worlds Final Fantasy concert viert dit jaar haar tiende verjaardag, maar staat deze avond pas voor het eerst in Nederland. Tijdens deze officiële concerttour, die de hele wereld over gaat, wordt muziek uit de verschillende Final Fantasy games opgevoerd. Natuurlijk was XGN.nl van de partij om verslag te doen van deze avond!

  Het 94 koppen tellende orkest en koor van Distant Worlds Philharmonic zorgt deze avond voor een prachtige audiovisuele ervaring in concertgebouw AFAS Live. Onder leiding van Arnie Roth, Grammy Award winnaar, wordt geluid op spectaculaire wijze gecombineerd met beeld. Bekende tracks uit de Final Fantasy franchise worden voorzien van gameplaybeelden, die zich op een groot scherm boven het orkest afspelen.

  Dit jaar vieren we niet alleen het eerdergenoemde tienjarig jubileum van Distant Worlds, maar natuurlijk ook het dertigjarig jubileum van de Final Fantasy franchise zelf. Fans worden tijdens deze avond getrakteerd op een hoop prachtige muziek, waarbij vooral Final Fantasy VII een grote rol inneemt.

  Distant Worlds Final Fantasy concert vii

  Neemt epische proporties aan

  De show begint met een intro, waarin bijna alle games uit de franchise kort aan bod komen. Nu valt het woordje 'bijna' op, want het lijkt om een oude intro te gaan: games als XIV en XV zijn namelijk opvallend afwezig. Later op de avond komen deze titels wel (kort) aan bod, maar toch is het apart dat het openingsfilmpje niet even voorzien kon worden van deze twee games.

  De aankondiging van dirigent Arnie Roth dat er deze avond veel aandacht zou zijn voor Final Fantasy VII, valt bij veel aanwezigen goed in de smaak en wordt dan ook met enorm veel applaus ontvangen. Daarop volgt de enige manier om het concert goed af te kunnen trappen, namelijk het welbekende Victory deuntje dat in iedere game te horen is.

  Vervolgens komen tracks langs uit allerlei verschillende games, waaronder Final Fantasy VII, VIII, XIII en zelfs het meest recente Final Fantasy XV, waarvan het epische stuk Apocalypsis Noctis gespeeld wordt. Ook zijn er verschillende mash-ups te horen, zoals een 25th Anniversary Chocobo Theme, die verschillende versies van het Chocobo Theme bij elkaar voegt, natuurlijk begeleid door een hele hoop Chocobo's op het scherm.

  Distant Worlds Final Fantasy concert chocobo

  Geweldige audiovisuele combinatie

  Het grote scherm waarop de gameplaybeelden te zien zijn, zorgt ervoor dat de ervaring echt compleet aanvoelt. Van de pixelige beelden uit vroege Final Fantasy games tot de grafische pracht van Final Fantasy XV: onder leiding van de prachtige muziek komen de beelden tot leven.

  Cutscenes worden gecombineerd met gameplaybeelden en zelfs beelden uit de trailers van de aankomende Final Fantasy 7 remake komen langs. Wel opvallend is dat vooral aandacht besteedt wordt aan delen 7, 8, 9 en 10. De delen die daarvoor en daarna verschenen krijgen een stuk minder aandacht, en dat is toch enigszins jammer. Er was immers genoeg ruimte geweest voor meer muziek.

  Distant Worlds Final Fantasy concert xv

  Distant Worlds Final Fantasy concert - Een prachtige show

  Al met al heeft het Distant Worlds orkest ongeveer anderhalf uur gespeeld, aangezien er nog een intermissie van ongeveer twintig minuten was. Wat ons betreft had het nog een stuk langer mogen doorgaan, want het was simpelweg een geweldige show. Het publiek dacht hier hetzelfde over, aangezien ieder stuk met luid applaus en gejoel werd ontvangen en beëindigd.

  Distant Worlds is dan ook een zekere aanrader voor iedere fan van Final Fantasy. Je hoeft tevens geen hardcore fan te zijn om van deze show te kunnen genieten, waarin zowel je ogen als je oren getrakteerd worden op een prachtig samenspel tussen beeld en geluid.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.