Voor welke film of game kun je jou wakker maken?

Article
zondag, 18 juli 2021 om 15:00
final fantasy vii remakef1578385455
Er komen jaarlijks heel veel films en games uit. En de ogen van de redactieleden maken wat dat betreft vele overuren. Maar wat is nou dé game of film waar je onze redactieleden voor wakker mag maken?

Theo

Mij kon je vroeger wakker maken voor veel fighting games als Street Fighter en Mortal Kombat of een toffe shooter zoals Halo en Gears of War. Tegenwoordig ben ik meer te porren voor een wat meer verhalende game zoals Final Fantasy, waar ik maar al te graag een uurtje langer voor op blijf. Voor dit soort games mag je me dan ook absoluut wakker maken. Verder kun je me wel uit mijn bedje halen voor een leuke co-op game. Ik vind het nog steeds geweldig om samen Streets of Rage, een andere toffe beat 'em up of een vette side scrolling shooter te spelen.

Chris

Mij wakker maken? Nergens voor! Tenzij het een online event is als E3 dat op onmogelijke Nederlandse tijden plaatsvindt, dan ben ik zeker wakker! Wat me wel veel nachtrust kost zijn verhalende RPG's en dan vooral de Yakuza en Judgment serie. Daar wordt een hoofdstuk nog wel eens afgesloten met één of meer cutscenes die zo een half uur of langer kunnen duren en die wil ik dan ook meteen afkijken. Dus ja, dan tikt de klok regelmatig de kleine uurtjes aan, terwijl 's morgens gewoon de wekker weer gaat!
elden ring horsef1623936438

Luuc

Ondanks dat ik heel erg verkocht ben aan m'n nachtrust kun je mij altijd wakker maken voor een Pokémon-game. Ik vermoed dat ik in november ook weer vele avonden ga beleven waarbij ik de tijd vergeet en het ineens 03.00 uur in de ochtend is en ik me dan bedenk dat ik de volgende ochtend weer moet werken. Door Pokémon-games verlies ik simpelweg al het tijdsbesef en daarvoor kun je me dan ook altijd, overal voor wakker maken.

Ralph

Mij kan je altijd wakker maken voor games met een historische setting, of als het erop is geïnspireerd. Bonuspunten voor als het ook nog eens een uitdagende titel is. Zo mag je mij diep in de nacht wakker maken wanneer Elden Ring verschijnt of een andere titel van FromSoftware. Ook kan ik niet wachten op Avowed, de nieuwe medieval fantasy game van Obsidian Entertainment. Zorg er alleen voor dat er een lekker ontbijtje voor mij klaar staat wanneer je mij vroeg wakker maakt, anders krijg je te maken met mijn ochtendhumeur.
mass effect legendary editionf1621239484

Remco

Je kunt mij altijd wakker maken voor de Mass Effect trilogie. Ik weet nog goed dat ik elk weekend de drie games zat te spelen op mijn PlayStation 3. Ik ben wel een completionist dus ik deed heel erg mijn best om alle trofeeën te behalen. Gelukkig duurde hierdoor mijn avontuur door de melkweg een stuk langer dan gedacht. Toen ik hoorde dat alle drie de titels een remaster kregen op de huidige consoles kon ik mijn geluk niet op! Ik heb deze gelijk gekocht en ben nog steeds bezig. Met dit soort games neem je genoeg tijd om er zoveel mogelijk van te genieten.

Rox

Mij moet je het liefst niet wakker maken. Ik ben nogal gesteld op mijn rust. Maar als ik dan toch moet kiezen, zeg ik een goede schmup. Vraag me niet waarom, maar ik ben vrij goed in dit soort titels. Des te meer rondvliegend geweld, des te beter. Hoe meer vijanden en kogels ik moet ontwijken, hoe beter ik mijn best ga doen. Ik vraag me alleen wel af als ik net wakker ben of mijn reflexen dan wel snel genoeg zijn. Haha, one way to find out? Een titel die ik erg leuk vind is Sky Force Reloaded, maar eigenlijk speel ik alles wat los en vast zit van dit genre. Als de nieuwe DLC uitkomt van Cuphead mag je me ook wekken.