Viva la Games: RAGE in de tv-serie Breaking Bad

Article
woensdag, 04 december 2013 om 17:00
xgn google image
Games keren terug in tv-series, films en tijdschriften. Zo bleek maar weer afgelopen week, toen onze redactie gamen op verschillende plekken tegenkwam. Erik, Laura en Rox delen graag wat ze zijn tegengekomen: van Breaking Bad tot aan Gesa Weisz.
Ik moet nog eens terugdenken aan de (werkelijk fenomenale) serie Breaking Bad. In een bepaalde aflevering was Jesse, één van de hoofdrolspelers, zwaar gedesoriënteerd RAGE aan het spelen. Je weet wel, die post-apocalyptische shooter van ontwikkelaar id Software. Hij hield echter geen controller in zijn handen vast, maar een plastic geweer. Je weet wel, van die dingen die je ook in de gemiddelde arcadehal tegenkomt.
RAGE
Erg interessant om naar te kijken, aangezien RAGE op de markt helemaal niet te verkrijgen is als game die je met zo'n geweer kunt spelen. Nee, de reden hiervoor is waarschijnlijk om een bepaald moment, waarin Jesse terugkijkt naar het verleden, te typeren en te versterken. En juist vanuit dat oogpunt kijkend, lijkt het moment zo perfect in elkaar gezet te zijn. Maar de oplettende gamer zal hier ongetwijfeld - net als ik - zijn wenkbrauwen wel even hebben laten fronsen.
Recentelijk keek ik de film This Is The End, een film waarin de acteurs James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill, Jay Baruchel en meer te maken krijgen met de apocalyps. Het verhaal heeft veel weg van een stoner/tienerfilm, waardoor ik hem niet supertof vond. Wat wel een leuk gegeven is, is dat de acteurs geen personages spelen, ze spelen een overdreven versie van zichzelf. Aan het begin komt Jay Baruchel op visite bij Seth Rogen en Rogen doet heel erg zijn best om het Baruchel naar de zin te maken. Hij heeft zijn huiskamer expres uitgerust met een nieuwe 3D-televisie en de salontafel ligt vol met wiet en... Killzone 3!
Niet alleen een grappige gamereferentie dus, maar ook een referentie waar Nederlanders trots op mogen zijn. Het is in ieder geval meer iets om trots op te zijn, dan op Jan Smit die het maakt in Duitsland, toch? Baruchel geeft zelfs aan helemaal gek te zijn op gamen.
Later in de film maakt James Franco ook nog een Prince of Persia-opmerking, die helaas van toepassing is op de film The Sands of Time in plaats van de game. Namelijk dat de onder invloed zijnde Lindsay Lohan seks met hem had, omdat ze dacht dat hij Jake Gyllenhaal was (die de Prince speelt). Verder ook nog wat referenties naar superheldenfilms, aangezien Rogen en Franco in respectievelijk The Green Hornet en Spider-Man (The Green Goblin) spelen.
Toch vond ik de referentie naar Killzone 3 het leukste, omdat Baruchel ook echt blij is met die game en er vol liefde over praat, ook al is het maar kort.
Ik was laatst bij mijn vader waar nog een Veronica gids lag van een paar weken geleden. Daarin staat een interview met de acteur Gesa Weisz, je weet wel die hoofdrolspeler uit Alleen maar nette mensen (verfilming van het boek van Robert Vuijsje). In het interview werd de keuze voorgelegd: GTA V of FIFA 14. Weisz antwoordde dat dit de enige twee games zijn die hij dit jaar gekocht heeft en dat hij gaat voor GTA V. Wel maakte hij de opmerking daarbij dat hij het spelen probeert te beperken tot een half uur per dag, omdat het toch maar tijdsverspilling zou zijn.
Deze soort bekende Nederlanders snap ik echt niet. Velen (ik zeg niet hij) staan vooraan in de rij zodra ze een spelletje of een console gratis kunnen krijgen en lopen dan stoer te doen, maar toch moet in een interview aangegeven worden dat het maar tijdverspilling is. Dan denk ik: als je het tijdverspilling vindt, waarom koop je die shit dan überhaupt? En als je het leuk vindt: geniet er dan van. Ik kan me ergere dingen indenken wat meer zonde is van je tijd...

Populair Nieuws