Viva la games: Mario Kart 64 in The Sopranos!

Article
woensdag, 21 mei 2014 om 16:30
xgn google image
Het begrip games is niet iets wat we enkel zien op onze handheld of console. Gamen speelt een steeds prominentere rol in het dagelijks leven. Soms zie je iemand met een game shirt of wordt er in films en series naar games verwezen. Dit keer onder andere in The Sopranos!

De belevingen van Erik

Onlangs ben ik weer begonnen met The Sopranos, een in mijn ogen fenomenale serie en eigenlijk ook de meest aangrijpende ooit gemaakt. In The Sopranos volg je het leven van maffioso Tony Soprano en de daarbij behorende perikelen die een dergelijk bestaan kent.
Maar je neemt ook een kijkje in de gezinssituatie van alle Soprano familieleden, waaronder Tony's jonge zoon AJ. Toen ik in het eerste seizoen een geweldige scene tegenkwam waarin Tony en AJ Mario Kart 64 speelden, moest ik gewoon lachen.
Tony komt na een lange en zware dag arme mensen afpersen bij AJ zitten om samen die Nintendo 64 klassieker te spelen. Een beetje kenner zal weten dat de controller van Nintendo's oude console best opmerkelijk is en je zeker weten twee handen moet hebben om een beetje fatsoenlijk te kunnen spelen. Tony heeft daar keihard lak aan en verslaat AJ door de controller heel nonchalant met één hand vast te houden. Ahh, er zijn maar weinig vaders die zo cool zijn als hij.

De belevingen van Laura

Mijn oom uit Griekenland is enkele dagen in Nederland. Heel gezellig, maar ook heel grappig. Deze man heeft zijn eigen huis gebouwd en houdt van het goede leven. Tenminste, als je daarmee een relaxed siesta-achtig leven bedoelt, want ik zou ondanks zijn prachtige villa niet met hem willen ruilen. Waarom niet?
Hij heeft geen televisie, krijgt het nieuws weliswaar mee via het internet, maar mijn oom heeft dus nagenoeg niets qua digitaal entertainment. Geen consoles om te gamen, geen televisie om dat gekke programma van Dino op vrijdagavond te kijken; niks. Ja, een PC heeft hij wel, maar hij zit totaal niet in het gamewereldje en weet dus totaal niet wat er speelt. Echt geen idee.

Maar, een gesprek met iemand die zo disconnected is heeft me toch een mooi inzicht gegeven. Hij weet hoe belangrijk games in mijn leven zijn, dus hij wilde daar toch iets over zeggen. Hij zei: "Ja, ik heb weleens een game gespeeld. Met gekleurde blokjes..." Nog voor hij verder kon gaan, schreeuwde ik: Tetris!
Even later gaf hij aan dat hij de zoon van zijn vriendin weleens dat "schietspel" had zien spelen met "die mooie vrouw". Dan weet je genoeg, dat is natuurlijk Tomb Raider, die ik voor het gemak even Lara Croft noemde, want dat is immers hoe mensen haar kennen en niet zozeer als Tomb Raider.
Zo zie je maar, zelfs als je geen idee hebt wat er in de entertainmentwereld speelt, dan kun je nog met iemand een gesprek hebben over games. Sterker nog, er zijn maar twee woorden nodig om uit te leggen welke game je bedoelt, zelfs als je spreekt met iemand die zelden een game aanraakt. Mooi toch?
Die mooie vrouw: Lara Croft

Populair Nieuws