Viva la games: Gamen in universiteit en Call of Duty auto

Article
woensdag, 06 november 2013 om 17:00
xgn google image
Hoppakee, ja ja,ook de laaste twee weken zijn we bij XGN het gamen weer tegengekomen in het dagelijkse leven. Dit keer aandacht voor een gamesetting in een universiteit. Je verwacht het niet..
Ik liep vandaag in de lobby van mijn universiteit, Erasmus Universiteit Rotterdam, en daar zag ik iets wonderbaarlijks. Iedere week komt er wel iets of iemand reclame maken voor een bepaalde service of product, maar deze keer was wel heel speciaal. Naast een stand die betrekking had op management stond opeens een bank en een televisie. Toen ik daar een aantal keer voorbij liep dacht ik dat ze daar iets van een diashow of promotiefilmpje op zouden laten zien.
Mijn verbazing was echter groot toen ik vandaag mensen onderuitgezakt in de bank zag zitten gamen. Niks nuttige informatie over studiehulp, niks ontmoetingen met managers van grote bedrijven, niks informatie over studentenverenigingen. Nee, deze mensen waren een game aan het spelen die erg veel op Mario Kart leek. Helaas had ik zelf geen tijd om een kijkje te nemen. Wel kon ik nog snel even een foto maken van deze voor op een Universiteit toch wonderbaarlijke gebeurtenis. Blijkbaar kun je dus overal gamen en kom je het ook overal tegen...
De laatste tijd ben ik een inhaalslag begonnen van de serie Dexter. Waar anderen alles gezien hebben, ben ik pas begonnen. Gelukkig zit ik inmiddels al in seizoen 3. In dit seizoen komt een paar keer gamen aan bod. Hoe tof?! Zo is er een aflevering waarbij Dexter een huis binnenvalt waar de verdachte een bowling game aan het spelen is:
En in een andere aflevering in Dexter seizoen 3 zit Dexter zelf een potje Halo ontspannen achter een PC te spelen:
Echt veel woorden worden er niet vuil gemaakt in de serie aan het gamen zelf, maar het is grappig dat als je er eenmaal op aan het letten bent, je het soms dus wel terugziet, zoals nu dus tot twee keer toe bij Dexter.
Tot slot is er nog een andere foto die ik met jullie willen delen en dat is van een Call of Duty: Ghosts auto. Onlangs was ik drie dagen in Londen om de nieuwe Call of Duty te spelen en te recenseren. Op het vliegveld werden we opgehaald in een auto met daarop Ghosts. Nu was natuurlijk niet de hele auto omgebouwd en gaat het puur om een soort 'sticker' die op de auto geplakt zat. Maar toch, ik vond het er vet uitzien!