Top vijf crossover game franchises - Toffe games bij elkaar gebracht!

Article
zondag, 20 augustus 2017 om 9:21
xgn google image
Binnenkort komt Mario + Rabbids Kingdom Battle uit voor de Nintendo Switch. In deze crossover game komen de werelden van Super Mario Bros. en Raving Rabbids bij elkaar. Daarom gingen wij eens op zoek naar andere toffe crossover game franchises. Check hier de top vijf crossover game franchises!
Al sinds jaar en dag komen er videogames bij elkaar om één keer de krachten te bundelen in een game. Denk hierbij aan games als Street Fighter x Tekken. Maar er zijn ook games die ooit bij elkaar gekomen zijn in een crossover die uiteindelijk meerdere vervolgen gekregen heeft. Daar zijn wij naar op zoek gegaan in deze special en we zetten vijf toffe crossover game franchises op een rijtje. Lees snel verder!

5. Project X Zone

We beginnen in deze special met Project X Zone. De game uit de stal van Bandai Namco combineert karakters uit games van verschillende uitgevers waaronder Bandai Namco, SEGA en Capcom. De werelden van al deze karakters worden op een vreemde manier aan elkaar gelinkt en ze moeten de krachten bundelen om alle werelden te kunnen redden.
De game wordt gespeeld met karakters uit games als Street Fighter, Mega Man, Tales of Vesperia, Shenmue en Soul Calibur. Er zijn immens veel personages die allemaal zijn of haar eigen kracht meebrengen naar de game. En die kun jij gebruiken in deze Tactische Role Playing game. Natuurlijk zijn er ook genoeg vijanden uit de genoemde games aanwezig.
Project X Zone kent momenteel in totaal drie delen die allemaal op de Nintendo 3DS verschenen zijn.
116386

4. The King of Fighters

Veel van jullie weten het misschien niet, maar The King of Fighters is ontstaan uit meerdere franchises. SNK had oorspronkelijk tal van vechtgames die uiteindelijk samengevoegd werden in één gigantische vechtgame. De games in kwestie zijn Fatal Fury, Art of Fighting, Psycho Soldier en Ikari Warriors. Veel van deze franchises zijn intussen gestopt, maar de karakters hiervan blijven in King of Fighters voorbij komen.
King of Fighters is meteen ook één van de franchises die redelijk trouw aan zijn roots is gebleven. Er zijn intussen verschillende King of Fighters sagas voorbij gekomen en in totaal kent de franchise nu 19 games, waaronder enkele spin offs. Tot op heden is de franchise werekdwijd erg populair, waarbij Japan de kroon steekt.
116387

3. Marvel vs Capcom

Capcom houdt er wel van om franchises met elkaar te kruisen. Zo is er de Capcom vs Tatsunoko franchise waarbij karakters van Capcom het opnemen tegen de Tatsunoko personages. En de Capcom karakters hebben het ook al eens opgenomen tegen de Tekken personages in Street Fighter x Tekken. Maar de crossover franchise Marvel vs Capcom steekt toch wel boven alle andere crossovers uit.
In deze vechtgame komen de knokploegen van Capcom in aanraking met de Marvel superhelden en superschurken. En dat leidt tot een bombastische mix van vuurballen en andere projectielen. Het is in de games mogelijk om een team te vormen bestaand uit karakters van beide werelden. Dit levert ook de meest interessante teams op.
De games in de Marvel vs Capcom franchise staan bekend als snel, meedogenloos en vooral chaotisch.
116388

2. Kingdom Hearts

Natuurlijk kan Square Enix niet ontbreken in deze lijst met crossover franchises.. Naast de Dissidia franchise, waarin ook al meerdere games gebundeld worden in een crossover, heeft deze uitgever nog een erg toffe franchise in handen. Dit is natuurlijk Kingdom Hearts. De werelden van Square Enix versmelten hierin met die van verschillende Disney films.
Kingdom Hearts zet je telkens weer in een erg tof avontuur waarin The Heartless de wereld bedreigen. Final Fantasy karakters en Disney karakters moeten hun krachten bundelen en The Heartless stoppen voordat het te laat is. Helaas kent deze franchise nog niet veel officiële delen, maar gelukkig zijn er des te meer spin-offs uitgebracht.
116389

1. Super Smash Bros.

Nintendo weet ook precies wat te doen met een crossover game. In een epische vechtgame brengt Nintendo namelijk een hele berg karakters uit eigen stal samen met talloze karakters van andere partijen. Zo kun je als Mario of Kirby het strijdtoneel op gaan, maar ook met bijvoorbeeld Snake uit Metal Gear, Sonic the Hedgehog of Mega Man. Het is uiteindelijk een bonte mix van karakters met voor ieder wat wils.
De Smash Bros. games zijn ook uniek wat betreft de gameplay. In plaats van elkaar echt in elkaar slaan in een één versus één gevecht stapt iedereen tegelijk het strijdveld op met een maximum van vier spelers. Daarbij is het niet eens zaak om iemands levensmeter leeg te maken, maar juist om beter dan de rest te vechten en je tegenstander uit het level te krijgen.
Nintendo weet dus wel raad met het kruisen van verschillende franchises. Wij zijn nu al benieuwd of het Ubisoft ook zo goed lukt met Mario + Rabbids Kingdom Battle. De game ligt vanaf 29-08-2017 in de schappen.

Populair Nieuws