Vijf toffe Anthem features waardoor jij wil gaan spelen

  Vrijdag is het dan eindelijk zover, de releasedatum van Anthem. Het grote publiek kan aan de slag in deze prachtige, futuristische game van EA. Wij hebben de game al gespeeld op PC. Dit zijn vijf toffe Anthem features waardoor jij wil gaan spelen.

  Anthem is de nieuwe, online multiplayer actie-RPG van BioWare. In deze game speel jij als een Freelancer. Een grote storm tast de wereld aan en er verschijnen verschillende, verschrikkelijke monsters. Jij bent, samen met een aantal anderen, de aangewezen persoon om hier een einde aan te maken.

  5. Co-op is top

  Eerder zijn we al naar een preview evenement voor Anthem geweest. Hier kwam Luuc er al snel achter dat deze game bedoeld is om co-op te spelen. Nu hebben we de game even alleen gespeeld, wat niet eens heel vervelend is. Totdat je de game met meerdere mensen gaat spelen. Constant moet je goed communiceren en samen afstemmen hoe je de monsters gaat aanpakken. Er zijn namelijk bepaalde combinaties van vaardigheden die voor enorm veel schade zorgen.

  Het is fijn om de game co-op te spelen, omdat je in de open wereld niet te ver van elkaar kunt gaan. Wanneer jij alles rustig wil ontdekken, maar je teamgenoten daar anders over denken, word je naar ze toe geteleporteerd. Hier kun je zelfs niets aan veranderen en dan zit je ook nog eens vast in een laadscherm. Daarom is het leuker om deze game met vrienden te spelen.

  4. Zo vrij als een vogel

  Ze zeggen wel eens zo vrij als een vogel, maar in deze game geldt een ander spreekwoord: zo vrij als een Javelin. Jij bent een van de weinige mensen die de rol van Freelancer op zich heeft genomen. Zonder een Javelin, een exoskelet waarmee je kan vliegen, ga je het niet overleven.

  Door het pak kun je naar verschillende plaatsen in de wereld vliegen waar de monsters verschenen zijn. Met verschillende wapens en skills maak jij een einde aan het zielige leven van deze verschrikkelijke wezens. Om zelf niet geraakt te worden kun je snel vliegen als een kolibrie, wegduiken als een haas en in de lucht zweven als een libelle. Daar zijn de meeste monsters niet tegen opgewassen!

  3. Vier verschillende javelins

  We noemden net al even de verschillende javelins. Nee dit zijn geen speren, zoals de letterlijke vertaling doet geloven. Javelins zijn in Anthem veel meer dan dat. Het zijn namelijk een soort exoskelet uit Call of Duty: Advanced Warfare. Met deze pakken kun je vliegen, duiken, springen en in de lucht zweven. Er is ook niet maar één soort Javelin, want je kunt maar liefst kiezen uit vier verschillende javelins, die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben.

  De ene javelin is heel sterk, met veel armor, maar juist weer wat minder beweeglijk. Dan heb je ook nog een extreem snelle javelin, waarmee je iedereen te snel af bent. De Ranger is een gemiddelde Javelin die eigenlijk alles wel prima kan. Dan heb je nog een andere Javelin, waarmee je tegenstanders kunt laten bevriezen, verbranden of elektrocuteren. Dodelijke moordmachines dus!

  Hieronder vinden jullie een lijst met de vier javelins die nu beschikbaar zijn:

  • De Ranger, een alleskunner
  • De Colossus, de grootste javelin met meeste schade
  • De Interceptor, de kleinste en snelste javelin
  • De Storm, doet het meeste schade van afstand met behulp van de elementen

  2. Ruime keuze aan wapens

  Het middelpunt van Anthem is Fort Tarsis. Hier kun je contracten krijgen om missies uit te voeren, wisselen van Javelin en ook wapens ontwikkelen. Aan het einde van iedere missie krijg je te zien hoeveel experience points je hebt verdiend. Daarna krijg je ook nog wat loot na iedere missie. Dit kunnen onder andere wapens zijn en hoe moeilijker de missie is, hoe beter de wapens zijn die je krijgt.

  Toch zul je niet altijd de wapens krijgen die je wil hebben. Dan kun je kiezen om zelf wapens te maken. Dit doe je met behulp van materialen die je in de open wereld kunt vinden. Onderweg naar de verschillende punten, waar de missies zich afspelen, kun je onder water, langs de kant van de weg of aan het plafond verschillende materialen vinden.

  Wanneer je genoeg materiaal hebt, kun je de meest krankzinnig goede wapens maken. Aan het begin zal dit nog even wennen zijn, omdat je vaak ook nog niet genoeg materiaal hebt. Maar na een tijdje zal je jouw favoriete wapens gevonden hebben, die je vervolgens kunt blijven upgraden. Zo zijn zelfs de sterkste monster geen partij meer voor jou!

  1. Een lust voor het oog

  De gameplay van Anthem voelt goed aan. Het vliegen, wat tijdens de demo nog een beetje onwennig was, voelt bij de volledige release erg vertrouwd. Daarnaast geeft het afslachten van de verschillende monsters ook een heel bevredigend gevoel. Wanneer je de monsters dood maakt, valt er automatisch munitie op de grond. Wanneer je hier langs loopt zal jouw personage dit automatisch oppakken.

  Dit is allemaal heel belangrijk, maar het oog wil ook wat en dat gebeurt zeker in Anthem. De wereld ziet er prachtig, uitgestrekt en vol met leven uit. Er vliegen verschillende dieren rond in de wereld en je kunt enorm ver kijken over lange gebergten en grote bossen. De graphics van Anthem zijn top en dat is zeker een feature om niet te vergeten.

  Vijf toffe Anthem features

  Dit waren de vijf features die ons meteen opvielen toen we Anthem gingen spelen. Het spel oogt fantastisch, het wapensysteem is diepgaand, de Javelins zijn allemaal sterk en de game is op zijn best in co-op. Hebben jullie Anthem al gespeeld? Wellicht in de beta of nu met EA Access? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Anthem is verkrijgbaar vanaf 22 februari voor PlayStation 4 en Xbox One. De game is via EA Origin Access Premier al verkrijgbaar op PC.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.