Top 10 beste FIFA 19 Eredivisie spelers tot nu toe

  Eerlijk is eerlijk, de Eredivisie is op het wereldwijde voetbaltoneel niet meer heel relevant. De Eredivisie wordt gezien als een kweekvijver voor jonge talenten, die na een aantal jaar naar een van de grote competities vertrekken. In FIFA 19 Ultimate Team zijn er wel een aantal relevante spelers. Dit zijn de tien beste FIFA 19 Eredivisie spelers tot nu toe!

  In FIFA 19 Ultimate Team zijn er kaarten beschikbaar voor alle spelers in het spel. Wanneer spelers in vorm zijn kunnen ze een geüpgradede kaart krijgen en dit kan aardig oplopen. Daarom zijn de beste FIFA 19 Eredivisie spelers nu ook veel beter dan de top tien die je aan het begin kan opstellen. De ‘slechtste’ spelers in deze lijst heeft een rating van 83, terwijl de nummer één maar liefst een rating van 92 heeft, dat is maar twee punten minder dan Lionel Messi.

  10. Denzel Dumfries

  We trappen deze lijst met de beste FIFA 19 Eredivisie spelers af met Denzel Dumfries. De rechtsback van PSV is dit jaar een vaste waarde in het elftal van Mark van Bommel. Als een maniak stoomt hij aan de rechterkant van het veld op en dit is precies waar hij ook in FIFA 19 erg goed in is.

  Deze kaart van Dumfries is alleen verkrijgbaar via een Squad Building Challenge (SBC). Hiervoor moet je verschillende kaarten inleveren om een niet-verhandelbare versie van Dumfries te krijgen. Hij is een beest op de rechtsback-positie, want hij heeft maar liefst 90 snelheid en 90 fysiek. Op dit moment kun je deze kaart niet meer krijgen, want de Eredivisie SBC is niet beschikbaar.

  9. Ridgeciano Haps

  Van de rechtsback gaan we meteen naar een van de beste linksbacks uit de Eredivisie. Op dit moment is dat Ridgeciano Haps. Haps speelt sinds een aantal jaar bij Feyenoord, maar mede dankzij wat blessureleed is hij nog niet heel veel aan spelen toegekomen. Toch staat ook Haps in deze top 10 met de beste FIFA 19 Eredivisie spelers.

  Net als Dumfries was ook deze kaart van Haps alleen verkrijgbaar via de Eredivisie SBC. Je kunt deze speler op dit moment dus niet kopen, maar dat zou je eigenlijk wel willen. Haps is namelijk nog sneller dan Dumfries met maar liefst 97 sprintsnelheid. Ook is hij redelijk fysiek, namelijk met een rating van 84. Haps is een hele sterke optie op de linksback-positie in jouw Eredivisie-team.

  8. Kasper Dolberg

  Het lijkt of we het erom doen, maar ook de speler op de achtste plaats in deze lijst met de beste FIFA 19 Eredivisie spelers is alleen verkrijgbaar via een Eredivisie SBC. Kasper Dolberg, de spits van Ajax, krijgt in de Eredivisie lang niet altijd meer speelminuten, maar dat wil niet zeggen dat de Deense spits geen uitstekende kaart heeft op FIFA 19.

  Dolberg heeft namelijk een kaart met een rating van 84. Hij is enorm behendig en kan goed dribbelen, maar daar ligt niet zijn grootste kwaliteit. Het schot van Dolberg in FIFA 19 is namelijk verwoestend, hard en vaak precies in de bovenhoek. Wanneer je Dolberg in de spits hebt staan, kun je van binnen en buiten de zestien meter vuren met een grote kans op succes.

  7. Daley Blind

  Tot nu toe is de traditionele top drie van de Eredivisie goed evenredig vertegenwoordigd, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Vooral de spelers van Ajax hebben namelijk flinke upgrades gekregen in FIFA 19. Om te beginnen hebben we Daley Blind, centrale verdediger van Ajax. Hij heeft in FIFA 19 een in-form kaart van 84.

  Qua rating mag Daley Blind, zoon van Nederlandse legende Danny Blind, dan thuishoren in deze top 10 met de beste FIFA 19 Eredivisie spelers. Toch zijn de statistieken op zijn kaart niet om over naar huis te schrijven. Hij is erg traag, met maar 63 snelheid. Voor een centrale verdediger op topniveau is dat eigenlijk te weinig. Wel kan hij lekker mee voetballen, is hij redelijk fysiek en kan hij ook aardig dribbelen. Blind zou beter zijn op het middenveld.

  6. Nicolás Tagliafico

  Van de centrale verdediger van Ajax gaan we meteen door naar de Argentijnse linksback, genaamd Nicolás Tagliafico. De veteraan van het Argentijnse voetbal heeft een speciale Champions League-kaart, omdat hij in een van de wedstrijden een belangrijke goal scoorde. Nu heeft hij dus een kaart met een rating van 84.

  Tagliafico heeft maar liefst 90 snelheid, waardoor hij zelfs de snelste aanvallers kan bijhouden. Ook kan hij goed mee voetballen en is het handig om hem als aanvallend ingestelde linksback op te stellen. Hij kan namelijk goed voorzetten en zelf af en toe ook een doelpuntje meepikken. Ook niet onbelangrijk: hij kan ook nog eens heel aardig verdedigen. Een van de betere linksbacks uit de Eredivisie dus.

  5. Hirving Lozano

  Na flink wat verdedigers is het ook weer eens tijd voor een goede, snelle aanvaller. Hirving Lozano is een van de beste, misschien de dé beste, spelers uit de Eredivisie. Hij speelt sinds een aantal jaar voor PSV, waar hij het ene na het andere doelpunt maakt. Op dit moment heeft Lozano zelfs een kaart met een rating van 86.

  Lozano is snel, heeft een goed schot en kan ook nog eens heel goed dribbelen. Eigenlijk is hij alles wat je in een aanvaller, die op de flanken speelt, zoekt. Hij kan een mannetje passeren, een goede voorzet afleveren, maar ook heel venijnig uithalen. Hij heeft maar liefst 96 snelheid, 88 dribbelen en 85 schieten. Hiermee is hij een gevaar voor iedere verdediging, zelfs wanneer daar Jerome Boateng en Sergio Ramos staan.

  4. Hakim Ziyech

  Lozano wordt dan misschien gezien als een van de beste spelers uit de Eredivisie, maar dat zeggen veel voetballiefhebbers ook van Hakim Ziyech. De spelmaker van Ajax is bezig aan een sterk seizoen bij de Amsterdamse club. De ene na de andere goal en assist worden gemaakt. Daarvoor is hij ook beloond met een speciale kaart met een rating van 87.

  Ziyech mag dan niet de snelste speler uit de Eredivisie zijn, maar daar staat hij ook niet om bekend. Wanneer het moet passeert hij namelijk zo een mannetje, ondanks dat hij het op snelheid misschien niet altijd wint. Ziyech is enorm technisch en kan geweldig dribbelen en krijgt daarvoor ook een rating van 87. Zijn beste eigenschap in passen, want hiervoor krijgt hij maar liefst een rating van 90.

  3. Klaas-Jan Huntelaar

  We gaven eerder al aan dat de Eredivisie een kweekvijver is voor de jonge talenten. De meeste spelers in deze lijst met de beste FIFA 19 Eredivisie spelers zijn dan ook relatief jong. Dat geldt niet voor Klaas-Jan Huntelaar, want deze veteraan heeft al gespeeld bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Zijn huidige kaart in FIFA 19 is niet meer heel sterk, daarom vond EA Sports het tijd om hem een Flashback-kaart te geven met een rating van 89.

  Huntelaar is een zogenaamd aanspeelpunt. Wanneer je hem in de spits een bal geeft, zal hij deze door zijn fysieke kracht niet zomaar meer kwijt raken. Dit is meteen dan ook zijn sterkste punt, want hij heeft 90 fysiek. Daarnaast heeft hij een dodelijk schot, waarmee hij het iedere keeper van binnen en buiten de zestien meter lastig zal maken. Zijn schot is namelijk 89. Ook is hij niet heel langzaam, want hij heeft 80 snelheid. Matige verdedigers zullen het heel zwaar hebben tegen Huntelaar, maar de beste verdedigers hebben we middag van hun leven.

  2. Frenkie de Jong

  Dan zijn we nu aangekomen bij de runner-up in deze lijst met de beste FIFA 19 Eredivisie spelers. Frenkie de Jong kunnen we nu nog in deze lijst zetten, maar daar komt deze zomer verandering in. Op dit moment is hij namelijk een van de sterkhouders bij Ajax, maar hij heeft al een contract getekend om naar FC Barcelona te gaan. Ajax krijgt hier maar liefst 85 miljoen euro voor. Gelukkig maar dat Frenkie de Jong in FIFA 19 wat goedkoper is, ook al heeft hij een rating van 90.

  De Jong is een regelrechte alleskunner. Hij is snel, kan geweldig dribbelen, passen en schieten. Daarnaast kan hij ook nog eens goed verdedigen en staat hij zijn mannetje tegen de sterkere tegenstanders. Zijn beste statistiek is dribbelen, want dit heeft maar liefst een rating van 90. Ook passen kan hij uitstekend, want dit zit maar één puntje onder het dribbelen: 89. Frenkie de Jong is nu al een van de beste middenvelders van Ajax en uit de Eredivisie.

  1. Matthijs de Ligt

  Maar er is nog één speler die nog net wat beter is. Matthijs de Ligt is op dit moment al een van de beste verdedigers uit FIFA 19. Terwijl hij nog maar 19 jaar oud is, is hij nu al aanvoerder van het eerste van Ajax. Hij is enorm sterk en daarvoor wordt hij in FIFA 19 beloond. Hij heeft namelijk een kaart met een rating van 92, waarmee hij beter is dan de standaard kaart van Sergio Ramos.

  Voor een verdediger is Matthijs de Ligt erg snel met een snelheid van 80. Hiermee houdt hij sommige aanvallers niet bij, maar gelukkig is hij ook heel erg fysiek. Hij heeft namelijk enorm indrukwekkende verdedigende statistieken. Met zijn 93 fysiek zet hij bijna elke aanvaller aan de kant. Wanneer dit zelfs niet genoeg is, kan hij ook nog eens geweldig tackelen. Zijn statistiek hiervoor is namelijk maar liefst 92. Er zijn maar weinig aanvallers die een makkelijke avond hebben tegen Matthijs de Ligt.

  Beste FIFA 19 Eredivisie spelers

  Dit zijn de tien beste FIFA 19 Eredivisie spelers op dit moment. Er kunnen nog betere kaarten worden uitgebracht door EA, maar voor nu zijn dit de absolute toppers. Heb jij een van deze geweldenaars in jouw FIFA Ultimate Team staan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.