10 korte animatiefilms om op Disney+ te kijken

Article
maandag, 13 april 2020 om 15:00
piperf1585909262
Heel veel mensen zitten nu films of series te bingewatchen. Maar wat je ook makkelijk kan bingewatchen zijn korte films die je op onder andere Disney+ kan kijken. Dit zijn de 10 beste short films op Disney+.

Piper

Piper is een korte animatie uit 2016. Piper was te zien tijdens de premiere van Finding Dory. Piper heeft een Academy Award gewonnen voor de beste korte animatie. De animatie gaat over een klein vogeltje dat haar angst voor water probeert te overwinnen. De inspiratie voor de animatie kwam van vogels die aan de Californische kust vluchtten voor water, maar die toch terugkeerden naar de golven om eten te zoeken. Een ervaren Pixar- animator kreeg toen het idee om deze animatie te maken.
for the birdsf1585909697

For The Birds

Deze korte film geeft een perfect voorbeeld van 'wie het laatst lacht, lacht het best'. De inmiddels 20 jaar oude animatie was te zien in het voorprogramma van de premiere van Monsters en Co. De animatie over een grote vogel dat niet werd geaccepteerd door een aantal kleine vogeltjes heeft een Oscar gewonnen voor Beste korte animatie. De 3 minuten durende animatie is toch wel één van de bekendste korte animatiefilms die Pixar heeft gemaakt.
la lunaf1585910015

La Luna

De korte animatiefilm La Luna was te zien tijdens de premiere van de Disneyfilm Brave. La Luna gaat over een jongetje genaamd Bambino, dat in de nacht met zijn vader en grootvader meegaat op een boottocht. Samen kijken ze naar de maan die opkomt. Ze pakken een ladder en klimmen naar de maan toe die uit duizenden stenen sterren bestaat. La Luna werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Korte Animatiefilm.
kitbullf1585910138

Kitbull

De animatiefilm Kitbull gaat over een klein zwerfkatje en een misbruikte pitbull die vriendschap sluiten. Kitbull is de derde korte animatiefilm van SparkShorts . De maker van deze animatiefilm, Rosana Sullivan bedacht deze animatiefilm door kattenfilmpjes te kijken. De korte film uit 2019 werd genomineerd voor de 92e Academy Award voor Beste Korte Animatiefilm.
liftedf1585910279

Lifted

De korte animatiefilm Lifted gaat over een jongen die midden in de nacht bijna meegenomen door twee aliens. Alien Stu doet examen in het ontvoeren van mensen, maar bij de jongen gaat dat moeilijk. Hij probeert de jongen aan boord te krijgen van de UFO door allerlei knoppen in te drukken, maar de alien Mr.B heeft een hard hoofd in de leerling. Lifted was de animatiefilm die werd vertoond tijdens de premiere van de film Ratatouille en op het 42e Internationaal Filmfestival in Chicago.
louf1585910462

Lou

Lou was in 2016 te zien tijdens de premiere van Cars 3. De korte film gaat over een monster dat terechtkomt in een verloren- en-gevonden. Het monstertje wordt gevonden door een pestkop op school genaamd J.J die hem mee wil nemen in zijn rugzak. Maar het monstertje laat zich niet zo makkelijk meenemen. Lou werd genomineerd voor Beste Korte Animatiefilm tijdens de 90e Academy Awards.
the blue umbrellaf1585910576

The Blue Umbrella

The Blue Umbrella gaat over twee paraplu's die verliefd op elkaar worden. De blauwe paraplu houdt met trots zijn eigenaar droog tijdens een regenbui. Boven de menigte ziet een unieke rode paraplu waar hij verliefd op wordt en wil voor altijd bij haar blijven. De inspiratie van deze korte animatiefilm kwam van de regisseur die tijdens het lopen zelfs in objecten een gezicht zag met gevoelens.
lavaf1585910691

Lava

Lava is een korte animatie over een eenzame vulkaan. De dieren om hem heen hebben allemaal een partner, alleen hij niet. Hij zingt een liedje voor de oceaan en houdt dat duizenden jaren vol. Na al die jaren komt er een nieuwe vulkaan boven water en wordt hij verliefd op haar. Het liedje Murphy dat de vulkaan zingt is daardoor erg populair geworden. De korte animatiefilm heeft twee nominaties op zijn naam staan en heeft een prijs gewonnen. Lava werd vertoond op de Premiere van Inside Out.
frozen feverf1585911295

Frozen Fever

Frozen Fever is een korte animatiefilm van de film Frozen. Anna is jarig en Elsa, Kristoff, Sven en Olaf bereiden een verjaardagsfeest voor. Maar dan wordt Elsa verkouden en ontstaan er daardoor kleine sneeuwmannetjes die Snowgies heten. De Snowgies zorgen voor veel problemen voor Anna's verjaardagsfeestje. De animatiefilm werd vertoond tijdens de premiere van Cinderella.

Bao

Een Chinees-Canadees vrouwtje lijdt aan het syndroom van lege nest en haar man heeft het altijd druk op zijn werk. Op een dag maakt ze een klein, schattig gestook broodje dat tot leven komt. Ze voedt het broodje op en beschermt hem met haar leven. Het broodje wordt volwassen en hoeft geen hulp meer van zijn moeder. Dit verhaal over moederschap heeft een een Oscar gewonnen voor Beste Korte Animatie en was te zien tijdens de premiere van Incredibles 2.