Peaky Blinders had bijna een andere acteur voor Tommy Shelby gehad

News
maandag, 08 juni 2020 om 12:00
peaky blinders 1f1627300393
Het succes van Peaky Blinders komt mede door de rol van Thomas Shelby, gespeeld door Cillian Murphy. Ondanks Murphy’s geweldige acteerwerk, werd deze rol bijna door iemand anders gespeeld.
De BBC-serie Peaky Blinders is één van de populairste series van het moment. De geliefde serie speelt zich af na de Eerste Wereldoorlog en gaat over een beruchte criminele bende die door misdaad hoger op de maatschappelijke ladder wil komen. De bende wordt geleid door Thomas oftewel Tommy Shelby die ook een beruchte status heeft. Wegens veel armoede in die periode, was criminaliteit voor velen de enige optie om rond te komen.

Jason Statham als Tommy Shelby

Nu blijkt dat de rol van Tommy Shelby bijna niet werd gespeeld door Cillian Murphy. De bedenker van Peaky Blinders, Steven Knight had Jason Statham als eerste keuze in gedachten voor de hoofdrol. De acteur kennen we onder andere van de Fast & Furious- en Expendables-films.
Steven Knight had beide acteurs in Los Angeles ontmoet, om over de rol te praten. Zijn eerste keuze was Jason Statham. Volgens Steven Knight was dat omdat Jason er fysiek uitspringt. Cillian Murphy daarentegen zag er volgens Steven Knight niet uit als Thomas Shelby.
Een SMS-bericht heeft de gedachten van Steven Knight uiteindelijk veranderd. In het bericht vertelde Murphy dat hij een acteur is, die zichzelf uiteraard helemaal kan veranderen. Volgens Steven Knight is dat echt zo, hij beweert dat Murphy zich helemaal kan transformeren. Wanneer je hem op straat zou tegenkomen is hij een compleet ander mens, aldus de producent.