Vijf redenen om uit te kijken naar The End of the F***ing World seizoen 2 op Netflix

  Nog een maandje en dan is het zover! The End of the F***ing World is terug van weg geweest. Het eerste seizoen werd ontzettend goed ontvangen en kwam met een cliffhanger die je helemaal warm draait om nog meer te willen zien. Dit zijn vijf redenen om uit te kijken naar The End of the F***ing World seizoen 2. Bereid je maar voor op een lang avondje bingewatchen!

  Netflix

  Enorme cliffhanger

  We lieten al vallen dat het vorige seizoen met een enorme cliffhanger eindigde. Om spoilers te voorkomen, zullen we de cliffhanger niet in geuren en kleuren benoemen. Wel moeten we even melden dat dit een cliffhanger is die je naar meer doet snakken. Je wil weten hoe het avontuur van de gestoorde hoofdrolspelers verder gaat.

  Het toffe van het einde van seizoen 1 is dat het niet aanvoelt als een einde. In tegenstelling tot veel andere series lijken de makers altijd al met het idee van een tweede seizoen te hebben gespeeld. Andere series hebben soms een afgerond verhaal hebben aan het einde van een seizoen, waardoor de makers zich in verschillende bochten moet worden wringen om voort te kunnen borduren. In dit geval is dat dus absoluut niet zo. Een tweede seizoen voelde altijd al als voorbestemd.

  Netflix

  Voelt fris aan

  In alle opzichten is The End of the F***cking World een serie die erg fris aanvoelt. Je kunt de serie niet gemakkelijk met een andere Netflix-serie vergelijken. Mogelijk kun je in eerdere aflevering nog denken aan Natural Born Killers, maar al snel neemt de serie een heel andere wending. Door die frisheid werd het eerste seizoen al snel als één van de beste seizoenen van 2018 bestempeld. Wanneer er weer voor een toffe wending gezorgd wordt, kan het tweede seizoen makkelijk ervoor zorgen dat dit opnieuw één van de beste series van het jaar wordt.

  Een wending is bij deze serie ook niet heel ver gezocht. De personages zijn namelijk behoorlijk onvoorspelbaar. Voornamelijk omdat je eigenlijk met gestoorde mensen te maken hebt, waarvoor je enige sympathie gaat voelen, maar waarbij het toch verrekte lastig is om in hun hoofden te kruipen. Bij The End Of The F*cking World blijft het een verrassing wat de serie je uiteindelijk allemaal zal voorschotelen. Dit komt voornamelijk door het unieke karakter dat deze korte serie heeft.

  Netflix

  De personages

  The End of the F***cking World is geen serie die voor iedereen even goed geschikt is. Toch kunnen een hoop mensen genieten door de humor die de personages in het verhaal weten te brengen. Neem bijvoorbeeld hoofdrolspeler James, die vanaf het eerste moment van seizoen 1 al duidelijk maakt dat er iets mis met hem is: ‘I’m James and I am pretty sure I am a psychopath.’

  James is niet het enige karakter waarbij je even aan je oor moet krabben. De al net zo gestoorde tegenspeelster Alyssa weet namelijk het verhaal van het eerste seizoen naar een hoger niveau te tillen. De twee acteurs hebben samen een goede chemie.

  Dat belooft veel voor het nieuwe seizoen. Opnieuw kunnen we in de gestoorde relatie van deze twee hoofdpersonen duiken. Als de spelers hun rollen op een soortgelijke manieren neerzetten in een heleboel maffe situaties, dan wordt dit weer een serie die je niet met rust wil laten.

  Netflix

  Humor

  Mede door de personages is The End of the F***cking World een erg humoristische serie. Als het tweede seizoen op dezelfde wijze doorgaat seizoen 1, zit het allemaal wel goed. Waar het verhaal op het eerste gezicht heel erg zwaar leek te worden omdat we gaan zien hoe een psychopaat iemand wil vermoorden, bleek het al heel snel tot een ludieke serie te leiden waarin humor en serieuze onderwerpen elkaar op een goede manier afwisselden.

  Regelmatig spot de serie met zichzelf. Waar de hoofdpersonages bijvoorbeeld denken dat ontploffende auto's enkel in films en series voorkomen, zie je een auto nog geen paar seconden later in een shot ontploffen. De hoofdpersonages wilden op dat moment net weglopen.

  Netflix

  Bingewatchen!

  De serie leent zich heel goed om te bingewatchen. Het eerste seizoen van de serie is ontzettend kort, want in het totaal heeft de serie maar acht afleveringen van ongeveer 20 minuten per stuk. Voor je het weet is de te gekke reis alweer voorbij. Wanneer je er een goed middagje voor uittrekt heb je alles gezien en snak je eigenlijk wel naar meer. In het geval dat je vergeten bent waar de serie over ging (mocht je hem al wel hebben gezien!), dan is het ook erg gemakkelijk om The End of the F***cking World even terug te kijken. Daarna plak je er gewoon seizoen 2 van de serie achteraan.

  Momenteel is nog niets bekend over de lengte van seizoen 2, maar de kans is groot dat er een soortgelijk format wordt aangehouden. De afleveringen zullen waarschijnlijk weer ongeveer 20 minuten duren. Het zou niet vreemd zijn als dit seizoen ook acht afleveringen zal tellen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.