Vijf redenen om uit te kijken naar Netflix serie Hollywood

  Netflix heeft de eerste beelden laten zien van haar gloednieuwe miniserie: Hollywood. Alleen glinstert niet alles in het glamoureuze leven van filmsterren. Wij geven je vijf redenen om uit te kijken naar de nieuwe serie van de streamingdienst.

  Netflix

  Ryan Murphy achter het stuur

  Waar bij films de grootste invloed vaak wordt uitgevoerd door de regisseur, is dat privilege bij series voorgelegd aan de showrunner of schrijvers. In het geval van Hollywood wordt die taak verricht door Ryan Murphy en Ian Brennan.

  Het duo heeft al eerder samengewerkt en niet voor de minste series. Zo waren ze beiden verantwoordelijk voor Glee, The Politician en Scream Queens. Murphy heeft daarnaast ook American Horror Story, Eat Pray Love en Nip/Tuck geschreven. Er staan dus flinke veteranen achter het roer voor Hollywood.

  Netflix

  Een talentvolle cast

  Een serie kan natuurlijk enorm goed geschreven zijn, maar je hebt vervolgens wel acteurs nodig die het materiaal overtuigend weten over te brengen op het scherm. Voor Hollywood maken wij ons daar niet veel zorgen om, want het ziet ernaar uit dat er een talentvolle cast is aangetrokken, met een mix van veteranen en nieuwelingen.

  Zo worden de grote rollen vertolkt door onder andere Darren Criss, David Corenswet, Jake Picking, Laura Harrier, Jeremy Pope, Samara Weaving en Jim Parsons. Ryan Murphy heeft al eerder samengewerkt met Darren Criss in Glee en met Corenswet in The Politician. Samara Weaving heeft ondertussen in korte tijd een zeer sterke indruk achtergelaten in de filmwereld, terwijl voor Picking, Harrier en Pope Hollywood hun eerste grote rol is. Jim Parsons zal daarnaast aan de wereld willen bewijzen dat hij meer is dan alleen Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory.

  Netflix

  Interessante tijdsperiode

  De naam van de serie verklapt natuurlijk al waar het zich afspeelt, maar we nemen niet een kijkje in het Hollywood dat veel mensen kennen. We reizen namelijk af naar de jaren 40, vlak na de Tweede Wereldoorlog.

  De filmindustrie is flink veranderd tijdens de oorlog en het Amerikaanse volk is op zoek naar entertainment, terwijl de economie booming is. Een perfecte tijd dus om flink wat geld te steken in films en om grote projecten op te zetten, met een nieuwe generatie van acteurs.

  Netflix

  Een kijkje achter de schermen

  Het leven in Hollywood wordt veelal bepaald door acteurs, producenten en regisseurs, de mensen die in de spotlight staan. In de filmwereld lopen er alleen nog veel meer mensen rond die van essentieel belang zijn bij het maken van films.

  In de serie krijgen we een mooi kijkje achter de schermen, hoe het hele proces van filmmaken in elkaar zit. In de jaren 40 en 50 werkten bijvoorbeeld schrijvers aan de lopende band voor studio’s, hopend op een script dat door de producenten werd opgepakt om uit te werken tot een succesvol project.

  Netflix

  Taboes aan de kaak gesteld

  De filmindustrie heeft niet bepaald een goede reputatie vandaag de dag. Door de affaire rondom Harvey Weinstein is er veel aan het licht gekomen, waaronder wijdverspreid machtsmisbruik en seksisme.

  In de jaren 40 ging het er helaas niet anders aan toe. Sterker nog, het was misschien nog wel erger. Machtige producenten proberen overal een slaatje uit te slaan, racisme is een groot probleem en bepaalde relaties worden zelfs verboden of juist opgezet omwille de reputatie van de studio. We zullen ongetwijfeld een aantal van die taboes en pijnlijke onderwerpen langs zien komen in Hollywood.

  Hollywood is vanaf 1 mei te zien op Netflix. De exclusieve miniserie zal bestaan uit zeven afleveringen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.