Vijf Nintendo Switch Cloud saves vragen - Zo gaat het werken

Article
zondag, 13 mei 2018 om 13:00
vijf nintendo switch cloud saves vragen 131237
Nintendo heeft eindelijk de Nintendo Switch Online service uit de doeken gedaan. Er is ook aangekondigd dat er Cloud saves naar de Switch komen. Nu is het niet voor iedereen bekend wat dit precies is en dus beantwoorden wij vijf Nintendo Switch Cloud saves vragen.
Cloud saves zijn ondertussen een vrij bekend concept voor gamers. Microsoft en Sony maken al jaren gebruik van op de Xbox- en PlayStation-consoles. Nintendo heeft nu eindelijk besloten om dit ook te doen en dus is het tijd om vijf Nintendo Switch Cloud saves vragen te beantwoorden.

5. Wat is een Nintendo Switch cloud save?

Laten we beginnen bij wat Cloud saves zijn. Het is namelijk een manier om de save data van je game nog een keer op te slaan. Je opslaggegevens worden naar de digitale cloud getransporteerd waar ze veilig zijn. Deze staan voortaan op de servers van Nintendo, zodat je ze altijd weer kunt opvragen en nooit je savegame meer kwijtraakt.
131238 1

4. Waarom zijn cloud saves handig?

Het grote voordeel van cloud saving is dat in geval van technisch falen je opslag data beschermd is. Deze staat immers online op je te wachten en dus ben je niet gebonden aan één systeem. Mocht je Nintendo Switch kapot gaan, hoeft dat niet het einde van je Breath of the Wild opslag gegevens te betekenen.
Cloud saves zijn ook erg handig als je meerdere systemen hebt. Nu is de Switch voornamelijk praktisch omdat je het systeem overal mee naartoe kan nemen, maar als je dat liever niet doet is dat ook begrijpelijk. Als je dan twee systemen hebt, kun je de save data dus zo overdragen via de Cloud.
131239 1

3. Hebben alle games Nintendo Switch could save support?

Voor zover nu bekend is, zouden alle games deze ondersteuning moeten krijgen. Er gaan nu alleen al wel geruchten dat niet alle games ondersteund worden. Dit komt namelijk door een regel tekst die de Japanse Nintendo Switch Online website (via NintendoLife) iets bijzonders aangeeft. Daarin staat namelijk dat ‘sommige software’ geen gebruik kan maken van cloud saves.
Officieel zijn hier door Nintendo verder nog geen uitspraken over gedaan. Het is dan ook niet bekend welke games geen gebruik kunnen maken van cloud saves. Ook is het nog niet volledig bevestigd, dus neem deze beantwoorde vraag met een korreltje zout.
131240 1

2. Hoeveel gaat Nintendo Switch cloud save kosten?

Het gebruik maken van de cloud saves op de Nintendo Switch gaat je geld kosten, want het is een onderdeel van Nintendo Switch Online. Deze service gaat verschillende prijzen krijgen, want het wordt aangeboden als abonnement. Zo gaat het je 3,99 euro kosten als je een maand gebruik wilt maken van Nintendo Switch Online.
Er zijn ook voordelige abonnementen, want voor een abonnement van drie maanden ben je 7,99 euro kwijt. Je kunt ook een jaarabonnement aanschaffen waardoor je 365 dagen gebruik kunt maken van de service. Dit kost je dan 19,99 euro.
131241

1. Wanneer kunnen we Nintendo Switch Cloud save verwachten?

Een precieze datum voor Nintendo Switch Online is nog niet bekendgemaakt. Voor nu weten we alleen nog in welke maand de service gaat verschijnen. Dit gebeurt namelijk in september van dit jaar.
Nintendo heeft aangegeven dat ze op een later tijdstip nog meer over Nintendo Switch Online bekend gaat maken. Ook wordt er dan nieuwe informatie van de Nintendo Switch Cloud save onthuld. Mogelijk gaat dit over welke games geen cloud save support hebben.

Meer over Nintendo Switch Online

Nu je antwoord hebt over deze prangende vragen over Nintendo Switch cloud save weet je precies wat je moet verwachten. De service lanceert in september van dit jaar en hier kun je de nieuwste details over Nintendo Switch Online lezen. Meer details komen nog op een later moment volgens Nintendo en voor nu kunnen we nog flink aan de slag met Nintendo Labo.

Populair Nieuws