Vijf mei 2019 game releases om deze maand niet over het hoofd te zien

Article
donderdag, 02 mei 2019 om 14:06
xgn google image
In ons artikel over de game releases van mei 2019 heb je kunnen lezen dat er weer wat grote titels aankomen. Denk bijvoorbeeld aan RAGE 2, A Plague Tale Innocence en Team Sonic Racing. In deze special geen aandacht voor deze games, maar vijf andere titels die je niet over het hoofd mag zien in mei.

5. Yakuza Kiwami 2

De eerste game in onze lijst van mei 2019 releases die je niet over het hoofd mag zien, is Yakuza Kiwami 2. De Yakuza serie heeft de laatste jaren ook het Westen weten te bereiken, maar het gaat hierbij vooral om latere delen in de franchise. Met Yakuza Kiwami 2 brengt SEGA het tweede deel van Yakuza officieel naar ons werelddeel.
In de game speel je als Kazuma Kiryu die zijn verleden als gangster achter zich probeert te laten. Als Yukio Terada van Kiryu’s oude Tojo Clan wordt vermoord, is hij noodgedwongen om weer in zijn oude leven te stappen. Yakuza Kiwami 2 was al eerder speelbaar op de PS4, maar komt deze maand ook naar de PC.
Yakuza Kiwami 2 is vanaf 9 mei beschikbaar voor de PC. De PS4-versie is nu beschikbaar.
150278

4. Castlevania Anniversary Collection

Het is tegenwoordig een trend om games uit de vorige eeuw terug te brengen naar deze tijd. De een doet het met kleine versies van oude consoles en de andere brengt een collectie van games uit. Konami doet met de Castlevania Anniversary Collection het laatste. Het bedrijf bundelt in de verzameling maar liefst acht games bij elkaar.
De Castlevania Anniversary Collection staat in onze special van mei 2019 game releases, omdat sommige van de games op de verzameling voor het eerst naar een ander platform komen. Zo is Castlevania II: Belmont's Revenge alleen uitgekomen voor de Game Boy. Een ideaal moment om deze klassiekers eens op je favoriete platform door te spelen.
Castlevania Anniversary Collection is vanaf 16 mei beschikbaar voor de PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.
150279

3. Close to The Sun

Het is 1897. Diep onder water zit een gigantische basis genaamd de Helios die is geboren uit de visie van Nikola Tesla. Het doel van Helios is om wetenschappers een utopia te bieden waar ze ongestoord en zonder kritische blik van de samenleving hun onderzoek kunnen uitvoeren. Hier gaat journalist Rose Archer op zoek naar haar zus Ada.
Al snel blijkt er iets gruwelijk mis te zijn. De geur van rottend vlees hangt in de lucht en het woord 'QUARANTINE!' is op de muur geschilderd. Close to The Sun lijkt een psychologische thriller met een Bioshock-achtige sfeer uit te ademen. Het is dan ook een van de mei 2019 game releases die niet in onze lijst mag ontbreken.
Close to The Sun is vanaf 2 mei beschikbaar voor de PC via de Epic Games Store.
150280

2. Blood and Truth

Het speelveld van VR-games is rijk bezaaid. Dit zorgt helaas niet altijd voor goede games, maar het ziet ernaar uit dat Blood and Truth dat wel eens kan worden. In de game speel je als ex-Special Forces soldaat Ryan Marks die zijn familie uit de klauwen van een maffiabaas moet redden.
Hoewel je in veel games met Virtual Reality wat beperkt bent in het vertellen van een verhaal, lijkt het erop dat London Studio voor Blood and Truth een goede mix heeft gevonden van VR-gameplay en verhaal. En zeg nou zelf: is dit een game die je als bezitter van VR-bril wil overslaan? Daarom staat de game ook in onze lijst van mei 2019 game releases.
Blood and Truth is vanaf 29 mei beschikbaar voor de PlayStation 4.
150281

1. Observation

De hoogste notering in onze mei 2019 game releases om niet over het hoofd te zien, is Observation. In de game speel je als de kunstmatige intelligentie S.A.M. die dokter Emma Fisher moet helpen om erachter te komen wat er met de crew van een ruimtestation is gebeurd.
De game heeft een soort 2001: A Space Odyssey vibe en lijkt een beetje op een omgekeerde versie van The Turing Test. Observation is een sciencefiction thriller die alles eens vanuit het perspectief van de kunstmatige intelligentie bekijkt. Het is dan ook een game die je zeker in de gaten moet houden.
Observation is vanaf 21 mei beschikbaar voor de PC en PlayStation 4.

Vijf mei 2019 game releases

Dit was onze special over vijf game releases in mei 2019 die je niet over het hoofd mag zien. In het complete overzicht van de komende game releases kan je heel overzichtelijk zien welke games er nog meer uitkomen in mei. Ga jij een van deze games een kans geven? Laat het ons hieronder weten.