Deze Game of Thrones Season 8 Episode 3 personages zouden volgens jullie snel sterven

  Game of Thrones Season 8 Episode 3, genaamd The Long Night zit er op. Wat in de volksmond bekend staat als The Battle of Winterfell zorgde voor een reusachtige veldslag waarin meerdere personages om het leven kwamen. Jullie dachten te weten wie er zouden sterven en wij zetten de resultaten van de poll waarop jullie konden stemmen op een rijtje.

  HBO

  10. Missandei

  Het eerste personage op deze lijst met karakters waarvan jullie dachten dat ze zouden sterven in Game of Thrones Season 8 Episode 3 is Missandei. De rechterhand van de Drakenkoningin zou volgens jullie de Battle of Winterfell niet overleven. Het feit dat Missandei geen enkele ervaring heeft als het aankomt op oorlog voeren, sprak in jullie voordeel en het feit dat ze klef zat te doen met Grey Worm hielp nou ook niet bepaald mee.

  Toch wist ze de aflevering zonder al te veel kleerscheuren te overleven. Ondanks dat de Crypts in Winterfell door de Night King werden omgetoverd tot een dodelijke kerker waarin overleden Starks tot leven kwamen, wist Missandei te overleven. Ze mag Arya Stark daar alleen wel even voor bedanken, maar dat mag eigenlijk iedereen in deze lijst wel doen.

  HBO

  9. Gendry

  Ook Gendry maakte volgens jullie weinig kans om te overleven. Dit had ook goed gekund nadat hij in de vorige aflevering het bed in werd gesleurd door Arya, wat vaak een teken is dat één van de twee niet lang meer te leven heeft. Daarnaast zat Gendry’s taak er ook wel zo goed als op, want de grote reden voor zijn terugkeer was dat er een smid nodig was die wapens kon maken van Dragonglass.

  Met zijn doel vervuld zou je dan ook verwachten dat zijn tijd in Game of Thrones tot een einde zou komen in The Battle of Winterfell. Toch bleek het niet zo te zijn en wist Gendry het gevecht te overleven. Misschien is er dan toch nog hoop op de voorspelling die in seizoen 1 al gedaan werd. Namelijk het huwelijk tussen de dochter van Ned Stark en de zoon van Robert Baratheon.

  HBO

  8. Davos Seaworth

  Over Baratheon gesproken, jullie dachten dat de voormalige adviseur van Stannis Baratheon het loodje zou leggen in The Battle of Winterfell. De uienridder, zoals hij ook wel genoemd wordt, is al sinds het tweede seizoen te zien op ons scherm en is door velen geliefd. Dit vanwege zijn wijze woorden, zijn relatie met Gendry en het feit dat hij grammaticale fouten bij andere personages verbetert.

  Wat in jullie voordeel sprak, is het feit dat Davos niet de grootste vechtersbaas is en zich meer thuis voelt in het sluipen. Voor hij bij Stannis in dienst kwam, was hij immers smokkelaar. Misschien dat hij die tactieken wel gebruikt heeft om de strijd te overleven, want ook Davos is zonder kleerscheuren uit de Battle of Winterfell gekomen.

  HBO

  7. The Hound

  De zevende plaats wordt ingevuld door niemand minder dan Sandor Clegane, oftewel The Hound. De grote hond heeft al meerdere keren bijna zijn einde ontmoet in de serie en het leek best logisch dat Sandor zijn einde zou ontmoeten in The Battle of Winterfell. Al helemaal nadat hij een paniekaanval kreeg en Beric Dondarrion er aan te pas moest komen om hem te motiveren.

  Dit deed Beric goed door naar Arya te wijzen, waarna The Hound samen met Beric achter de kleine Stark aan ging om haar te beschermen. Dit deden ze op heldhaftige wijze en er stierf ook zeker een personage om Arya te beschermen. Het was alleen niet The Hound maar Beric die de dood vond. Dit deed hij misschien wel niet voor de eerste keer, maar wel voor de laatste keer en dat allemaal om zijn doel van de vuurgod te vervullen.

  HBO

  6. Tormund Giantsbane

  Jullie waren er ook van overtuigd dat Tormund Giantsbane zijn einde zou vinden in Game of Thrones Season 8 Episode 3. Net als de eerdere personages op deze lijst, zaten jullie er helaas naast. Of misschien is dat juist wel goed, aangezien de kans op een Tormund/Brienne relatie alleen maar groter wordt hierdoor.

  Tormund bewees in de strijd tegen de doden maar weer eens hoe goed hij is op het strijdtoneel. Dat wil niet zeggen dat hij het niet lastig heeft gehad. Er waren namelijk ontzettend veel vijanden om te verslaan en het gevecht had niet veel langer moeten duren of hij had het loodje wel gelegd.

  HBO

  5. Jaime Lannister

  Hetzelfde einde stond niet alleen Tormund, maar ook Jaime Lannister te wachten. In Game of Thrones Season 8 Episode 3 zagen we vaak genoeg korte scènes voorbij komen waarin het einde van Jaime nabij leek te zijn. Zo werd hij samen met een groot aantal andere personages langzaam maar zeker in een hoekje gedreven.

  Het was dan ook best logisch geweest als Jaime zou sterven aangezien hij speciaal vanuit King’s Landing naar Winterfell kwam om tegen de dood te vechten. Als hij was gestorven had Bronn alleen wel zonder baan gezeten aangezien hij de taak kreeg van Cersei om hem en Tyrion op te sporen en te doorboren met een kruisboog. Misschien dat we dat in de komende drie afleveringen nog gaan meemaken.

  HBO

  4. Jorah Mormont

  Jorah Mormont zal alleen niet meemaken hoe het einde van Game of Thrones eruit ziet. Jullie dachten dat hij dood zou gaan en dat klopt volledig. Hij stierf precies op de manier hoe je het zou verwachten, namelijk in een poging om zijn koningin te beschermen.

  Hij en Dany streden in Game of Thrones Season 8 Episode 3 zij aan zij nadat Dany van Drogons rug af was gevallen. Naarmate de strijd steeds hopelozer werd, liep Jorah steeds meer verwondingen op en zagen we dat zijn einde nabij was. Uiteindelijk stierf hij in de handen van zijn koningin terwijl zij samen met Drogon zaten te rouwen om zijn dood.

  HBO

  3. Theon Greyjoy

  Het brons in deze lijst met personages waarvan jullie dachten dat ze zouden sterven in Game of Thrones Season 8 Episode 3 oftewel The Battle of Winterfell is Theon Greyjoy. Wederom mogen jullie jezelf een schouderklopje geven, want Theon was het laatste personage dat zijn leven gaf om Bran van een ijzige dood te beschermen. Wat zijn dood het meest heldhaftig maakt, is het feit dat Theon wist dat hij zou gaan sterven.

  Dat is namelijk precies wat Bran impliceert wanneer hij Theon in zijn laatste momenten bedankt en hem een goede man noemt. In plaats van rennen, snelt hij zijn noodlot tegemoet in een wanhoopspoging om de Night King te stoppen. De vijand schuift hem alleen gemakkelijk opzij en steekt hem dood met zijn eigen boog.

  HBO

  2. Brienne of Tarth

  Een groot deel van de stemmers was er niet alleen van overtuigd dat de eerdere personages zouden sterven, maar ook dacht een deel van jullie dat Sir Brienne of Tarth zou overlijden. Dit was niet heel vreemd geweest op basis van de vorige aflevering. Die draaide grotendeels namelijk om haar en hoe ze tot ridder werd geslagen door Jaime. De titel van de aflevering, A Knight of the Seven Kingdoms, verwees zelfs naar haar.

  Alle tekenen waren aanwezig om te geloven dat Brienne dood zou gaan, maar Game of Thrones had andere plannen. Brienne overleefde de strijd om Winterfell namelijk op het nippertje dankzij Arya Stark. Als zij er niet was geweest om de Night King te vermoorden, was de kersverse ridder namelijk nu al vergane glorie.

  Home Box Office

  1. Grey Worm

  Last, but not least is daar de man waarvan meer dan een kwart van de stemmers dacht dat hij zou sterven: Grey Worm. De commandant van Dany’s leger was de perfecte kandidaat om te sterven in de strijd om Winterfell. Hij voerde immers het leger aan en stond daardoor aan de frontlinies van het gevecht tegen de ondoden.

  Toch wist ook Grey Worm het gevecht in Game of Thrones Season 8 Episode 3 te overleven. Hij kwam alleen niet zonder kleerscheuren door het gevecht, want hij heeft een groot deel van zijn gezworen broeders moeten opofferen om een vroegtijdig einde van het gevecht te voorkomen. Dit deed hij door de brug naar het kasteel af te sluiten en in de komende afleveringen gaan we zien wat die beslissing met zijn mentale gesteldheid doet.

  Game of Thrones Season 8 Episode 3 is het begin van het einde

  Nu het gevaar van de White Walkers is bestreden komt het einde van Game of Thrones steeds sneller dichterbij. Er zijn nog drie afleveringen te gaan voordat de serie voorbij is. Tot de volgende aflevering wordt uitgezonden, kun je hier onze uitgebreide breakdown van Game of Thrones Season 8 Episode 3 lezen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.