Vijf ID@Xbox games waar je niet omheen mag lopen in 2019

Article
vrijdag, 03 mei 2019 om 12:41
xgn google image
Tussen al het geweld van grotere titels is het niet makkelijk om als kleine studio door de ruis van de rest te breken. Het aan de man brengen van je game is hierdoor niet zo vanzelfsprekend. Programma's als ID@Xbox bieden dan uitkomst. In deze special zetten we vijf ID@Xbox games om in 2019 naar uit te kijken op een rij.

5. Afterparty

De eerste game in onze lijst met ID@Xbox games is Afterparty van ontwikkelaar Night School Studio. De game draait om de beste vrienden Milo en Lola die een eeuwig verblijf in de hel in het vooruitzicht hebben. Ze komen erachter dat het niet zo hopeloos is als ze denken.
Verloren zielen hebben een kans om naar het land van de levenden terug te keren. Degene die het lukt om de duivel onder de tafel te drinken, kan terugkeren naar de aarde. Het is aan jou om erachter te komen waarom Milo en Lola zijn verdoemd en Satan te laten zien wie nou echt de grootste zuiplap is.
150400

4. Lonely Mountains: Downhill

Mountainbikers gaan altijd voor een uitdaging. Zij kiezen liever voor een pad dat is bezaaid met gaten, wortels en sprongen dan een gladgestreken weg waar je oma nog met haar rollator over kan rollen. In Lonely Mountains: Downhill gaat het nog een stap verder. Deze fietser doet dit alles, maar dan terwijl hij van een berg afdaalt.
In de game is het de bedoeling om zo snel mogelijk het dal te bereiken. Het liefst wel heelhuids, want niemand heeft er iets aan als je jezelf in de kreukels rijdt en als een soort verlepte Kirby naar beneden dondert. Het idee achter de game is niet heel ingewikkeld, maar wel vermakelijk. Daarom verdient het een plek in onze lijst van ID@Xbox games.
150402

3. Supermarket Shriek

Er is niets erger dan op een feestdag tot de conclusie komen dat je iets bent vergeten in de supermarkt. Je stapvoets een weg banen tussen ouders met schreeuwende kinderen en net iets te langzame ouderen is voor niemand een feest. Wat dit met Supermarket Shriek te maken heeft? Eigenlijk helemaal niets.
In de game scheur je namelijk met en schreeuwende man en geit in een winkelwagen door verschillende retailers heen. Met de ene trigger beheers je de schreeuwkracht van de man en met de ander die van de geit. Deze knotsgekke game mag dan ook niet ontbreken in onze special met ID@Xbox games.
150405

2. The Sojourn

De volgende notering in de lijst van ID@Xbox games is The Sojourn. De wereld van deze puzzelgame bouwt zichzelf voor je ogen op en je volgt een verhaal over de eeuwenoude strijd tussen licht en duisternis. In plaats van je te zeggen hoe alles zit, wil het team achter de game dat je alles op je eigen manier interpreteert.
De enige handvatten die je krijgt zijn kleine visuele hints en geluiden. Hoe meer puzzels je oplost, hoe meer je te weten komt over de wereld van The Sojourn. Hierbij wissel je steeds tussen het donker en het licht om de obstakels op je pad te overwinnen. De game belooft een interessante wisselwerking van puzzelen en het voor jezelf uitvogelen van het verhaal.
150407

1. Void Bastards

Void Bastards is een first person shooter met strategische elementen. In de game draait het niet om het afschieten van zoveel mogelijk vijanden of het volgen van een ingewikkeld verhaal. Het draait allemaal om het zo strategisch mogelijk beheren van je kogels, voedsel en brandstof om uit de Sargasso Nebula te ontsnappen.
De stijl van de game geeft je het gevoel alsof je in een stripboek rondwandelt. Zo zie je de geluiden die vijanden en voorwerpen maken op je scherm als tekst. Void Bastards is een game waar je hersenpan flink moet koken om alles tot een goed einde te brengen. De combinatie van al deze zaken maakt het de hoogste notering in onze ID@Xbox games special.

Vijf ID@Xbox games van 2019

Dit was onze special met vijf ID@Xbox games waar je niet omheen mag lopen in 2019. Welke van deze games lijkt jou leuk om eens te proberen? Laat het ons in de reacties weten.

Populair Nieuws