Marvel Phase 4 films - Wat komt er na de Infinity Saga?

  Avengers Endgame is pas net uit, en misschien heb nog helemaal geen kans gehad om hem te zien. Ondanks de titel van de nieuwste Avengers-film is het Marvel Cinematic Universe nog niet afgelopen. Wij zetten voor je op een rij wat er tot nu toe is aangekondigd in Marvel Phase 4.

  Sony Pictures Entertainment

  Spider-Man: Far From Home

  De eerste MCU film na Endgame is een nieuwe Spider-Man film. Technisch gezien hoort deze nog bij Phase 3, maar de vraag is of dat ergens uit zal blijken. Onderdeel van de Infinity Saga is hij in ieder geval niet, dus er is een goede kans dat deze film Marvel Phase 4 in zal leiden.

  In Far From Home probeert Peter Parker even vakantie te nemen van zijn ‘baan’ als Spider-Man. Dat valt in het water wanneer Nick Fury en Maria Hill hem vragen om te helpen met mysterieuze aanvallen van Elementals. Klassieke Spider-Man schurk Mysterio maakt in deze film zijn MCU debuut en daarnaast is Michael Keaton’s Vulture terug. De film komt op 4 juli uit in de bioscoop.

  Marvel Studios

  Black Widow

  Black Widow is al sinds Iron Man 2 een terugkerend MCU personage en wordt vertolkt door Scarlett Johansson. Toch kon er in de eerste drie phases geen solofilm van af. Marvel Phase 4 brengt nu eindelijk een film met Natasha Romanoff in de onbetwiste hoofdrol.

  De film is nu bezig met opnames. Wat het verhaal wordt is nog niet duidelijk, maar er bestaan vermoedens dat het gaat om een origin story. Wellicht komen we in deze film eindelijk te weten wat Natasha’s redenen zijn geweest om haar carrière als Russisch spionne in te ruilen voor een baan bij S.H.I.E.L.D.

  Sam Howzit

  The Eternals

  Niet alle personages die we kennen uit het MCU zijn vanzelfsprekend. Dat komt ten dele doordat Marvel toen ze aan de filmreeks begonnen veel van hun meest populaire personages niet in eigen beheer had. Gelukkig neemt de bereidheid om minder bekende personages niet af bij de Marvel Phase 4 films.

  De Eternals zijn in 1976 bedacht en hebben sindsdien weinig succes beleefd. Een interessant gegeven over de Eternals is dat ze gecreëerd zijn door de Celestials, die al in de vorm van Ego onderdeel zijn van het MCU. Of en hoe dat uitgewerkt wordt in de film moeten we nog gaan zien. The Eternals is nog in pre-productie en moet in september beginnen met filmen.

  Marvel Studios

  Doctor Strange 2

  Sinds Doctor Strange is Benedict Cumberbatch’ personage een belangrijk onderdeel van het MCU. De grote vraag is hoe het verder gaat na Endgame. Doctor Strange had een post-credits scène waar tot dusver nog niks mee is gedaan in de Infinity Saga, waarin we zagen dat Morgo de toverkrachten afneemt van mensen wie hij niet waardig acht.

  Uiteraard zal Brendledink Cumberland terugkeren in zijn rol als de Sorcerer Supreme. Het zal interessant zijn om te zien wat voor rol Doctor Strange, die nauw verbonden is met de Time Stone zal hebben in een MCU waarin de Infinity Stones een kleinere rol hebben. En natuurlijk hebben we zin in een nieuwe film met Brontosaurus Coinkydink.

  Marvel Studios

  Black Panther 2

  Na een lange aanloop was het in 2018 eindelijk tijd voor de Black Panther film. Verschillende elementen die vaak met hem geassocieerd worden, zoals Vibranium en het land Wakanda waren al lang onderdeel van het MCU en we zagen Black Panther voor het eerst al in Captain America Civil War stralen. Het enorme succes van Black Panther (waaronder het binnenhalen van meerdere Oscars) maakt het natuurlijk niet meer dan logisch dat er een vervolg komt.

  Black Panther eindigde met de onthulling van Wakanda aan de rest van de wereld. Hoewel de gevolgen daarvan kort besproken werden in Infinity War, moet een echte uitwerking nog komen. Hoe zullen de beslissingen van T’Challa Wakanda en de wereld beïnvloeden? Speelt het feit dat Thanos op aarde aankwam in Wakanda daar een rol bij? Er is materiaal genoeg. Ryan Coogler, de regisseur van het eerste deel komt terug voor het tweede, en hij heeft materiaal genoeg.

  Patty Mooney

  Shang-Chi

  Zoals ook bij de Eternals, lijkt het erop dat Marvel bij Shang-Chi inzet op een minder bekend personage. Dat terwijl Shang-Chi in de stripverhalen een Avenger is. Al in 2006, bij de deal tussen Marvel en Paramount die zou uitgroeien tot het MCU, werd Shang-Chi genoemd als personage dat gebruikt zou worden, maar nu pas wordt zijn film eindelijk gemaakt.

  In de stripverhalen wordt Shang-Chi vaak de ‘master of Kung Fu’ genoemd. Hij is daarnaast bedreven met meerdere Chinese wapens. Het gevaar bestaat misschien dat er enige mate van stereotypering is, maar dat gevaar wordt deels ondervangen door het aannemen van een Aziatische regisseur. Shang-Chi zal de eerste MCU film zijn met een Aziatisch hoofdpersonage.

  Disney/Marvel

  Guardians of the Galaxy Vol. 3

  De productie van de derde Guardians of the Galaxy is nog niet eens begonnen en er is al een hele voorgeschiedenis. Zo werd regisseur James Gunn vorig jaar ontslagen, en eerder dit jaar, na een enorme uiting van steun van cast en crew, weer aangenomen. We kunnen dus gelukkig gewoon weer een Guardians films verwachten in Marvel Phase 4.

  Over een verhaal is nog niks bekend. Interessant om te melden: Vol. 2 was een grote uitzondering in Marvel films, omdat deze zich voor het jaar waarin hij uitkwam afspeelde. De vraag is dan ook of Vol. 3 zich wel rond dezelfde tijd als de andere Phase 4 films zal afspelen. Hoe dan ook, wij zijn benieuwd naar de nieuwe mixtape.

  Dit zijn de Marvel Phase 4 films tot nu toe

  Deze zes films worden zeker gemaakt en de meeste gaan binnenkort al in productie. Waarschijnlijk komen er nog veel meer Marvel Phase 4 films. Er zijn natuurlijk nog meer helden die een film kunnen krijgen. Bovendien zijn er genoeg Marvel personages die nog geïntroduceerd zouden kunnen worden.

  Naar welke film kijk jij het meest uit? Of neem je na Phase 3 even een Marvel-pauze? Laat van je horen in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.