Top vijf beste paasfilms - Vijf films om met Pasen van te genieten

Article
zondag, 04 april 2021 om 6:00
xgn google image
Pasen staat alweer voor de deur. Dat betekent een paar dagen gezelligheid en natuurlijk de nodige eieren om te zoeken. Maar ook de nodige paasfilms kunnen niet uitblijven. Daarom geven wij je nu de top vijf beste paasfilms!
Komend weekend is het Pasen. Veel families komen dan bij elkaar om een lekker paasontbijtje of een lekkere brunch te nuttigen, de kinderen zoeken paaseieren in de tuin en het is alom gezelligheid. Het is het feest van de chocolade eieren.
In de avonduren worden dan de nodige paasfilms herkauwd tot in den treure. Om te voorkomen dat jij met Pasen voor de honderdste keer naar dezelfde film zit te kijken hebben wij vijf paasfilms voor je op een rijtje gezet!

5. Hop (2011)

Laten we in deze lijst met vijf beste paasfilms meteen met de paashaas beginnen. En dan kom je al snel bij Hop terecht. Het is een animatiefilm die volledig draait om de zoon van de Paashaas, of zoals hij in deze film heet, E.B. De Paashaas wil namelijk met pensioen gaan en dat betekent dat het familiebedrijf naar E.B gaat. Een bedrijf dat al ruim 400 jaar in de familie is.
E.B. heeft alleen niet zo veel zin om het bedrijf te gaan leiden en knijpt er tussenuit naar Hollywood om zijn droom te vervullen; hij wil graag rockartiest worden. Al snel ontmoet E.B. Fred O' Hare en krijgt hij een auditie bij David Hasselhoff. Zijn rockcarrière lijkt een soepele start te krijgen, maar intussen is het chocolade imperium van de Paashaas in groot gevaar.
Hop is een leuke film voor volwassenen, maar zeker ook voor de kleintjes!
109348

4. Son of God (2014)

Pasen gaat natuurlijk niet alleen maar om paaseitjes zoeken en gezelligheid met je familie. De oorsprong van Pasen ligt bij Jezus. En daarom is Son of God, waarin je het leven van Jezus volgt een uitermate geschikte keuze om tijdens de paasdagen te kijken. In Son of God beginnen we letterlijk bij de geboorte van Jezus.
Vervolgens gaat de film van regisseur Christopher Spencer verder met zijn leven, het laatste avondmaal, zijn dood en uiteindelijk zijn wederopstanding. Diogo Morgado kruipt in de rol van de zoon van God. De film is niet bijzonder sterk ontvangen, maar is desalniettemin toch een leuke film om een paasavond mee te doorbrengen. En daarom komt Son of God in deze top vijf beste paasfilms op de vierde plek terecht.
109349

3. Ben Hur (2016)

Ieder jaar krijg je tijdens de paasdagen oude films te vertoeven op tv. Eentje daarvan is Ben Hur die in deze top vijf beste paasfilms op de derde plek eindigt. Deze film heeft afgelopen jaar een nieuwe versie gekregen waarin het verhaal van Judah Ben Hur met de nieuwste technieken neergezet is. Judah Ben Hur wordt door zijn adoptiebroer verraden en komt op een Romeins schip terecht als roeier.
Haal Ben Hur hier bij bol.com voor
Na jaren slavernij vergaat het schip en spoelt Judah aan om vervolgens bij Sjeik Ilderim (Morgan Freeman) terecht te komen. Hij wordt de beste wagenrenner van Ilderim en ziet zo een manier om wraak te nemen op zijn broer. Totdat zijn pad hem naar Jezus leidt. Een spectaculaire film die ook nog eens de paasgedachte draagt!
109350

Risen (2016)

De nummer twee van de top vijf beste paasfilms is er eentje die met Pasen niet mag ontbreken; Risen. Deze film draait ook om Jezus en zijn wederopstanding, maar dan net even wat anders. In Risen wordt namelijk de Romeinse kant van het verhaal wat meer belicht.
Het verhaal begint bij de kruisiging van Yeshua (Jezus), waarbij de Romein Pontius Pilatus niet gelooft in een wederopstanding. De volgelingen van Jezus zijn er alleen heilig van overtuigd dat het zal gebeuren. Voor de zekerheid wordt het lichaam van Jezus in een grot geplaatst met een enorm rotsblok ervoor.
De ingang wordt verzegeld en twee bewakers houden de wacht voor de 'deur'. Alleen als de zondagochtend aanbreekt is het zegel verbroken, het rotsblok verschoven en het lichaam van Jezus weg. Een zoektocht naar het vermiste lichaam begint.
109351

1. The Passion of the Christ (2004)

De ultieme (moderne) paasfilm is natuurlijk nog altijd het spektakel van regisseur Mel Gibson, De film, waarin de laatste twaalf uur van Jezus Christus in beeld gebracht zijn, is behoorlijk aangrijpend. The Passion of the Christ werd behoorlijk lovend ontvangen en bracht maar liefst 25 miljoen dollar in het laatje tijdens de openingsweek.
Het verhaal wat in beeld gebracht wordt is een vertolking van het traditionele jaarlijkse Passiespel, wat ook in Nederland ieder jaar voorbij komt. Het kan niet anders dan dat deze film op nummer één staat in deze top vijf beste paasfilms.
Dit artikel is op 24 juli 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws