De beste PlayStation State of Play aankondigingen

  PlayStation heeft zijn allereerste State of Play livestream uitgezonden op 25 maart. In dit kleine half uur werden er een aantal nieuwe games aangekondigd en ook content voor al bestaande games. Lees hier de beste PlayStation State of Play aankondigingen op een rij.

  9. No Man’s Sky VR update

  De game No Man’s Sky zal in de zomer een grote update krijgen. No Man’s Sky: Beyond zal onder andere een online multiplayer-ervaring toevoegen aan de game. Dit was al reeds bekend, maar tijdens de PlayStation State of Play stream werd een nieuw deel van de update bekendgemaakt.

  De volledige game zal na de update te spelen zijn in Virtual Reality. Er zal dus geen aparte gamemodus komen voor de VR-ervaring. Naast een gratis update voor al bestaande spelers zal er een fysieke versie van de update samen met de game komen. Je kunt dan de basisgame samen met de Beyond update kopen. De update naar VR is geheel gratis.

  8. Crash Team Racing Nitro-Fueled content

  De remaster van de kart-racegame Crash Team Racing Nitro-Fueled zal op 21 juni naar de PlayStation 4 komen. Deze titel kun je de Mario Kart voor PlayStation noemen. Je kunt uit de verschillende Crash bandicoot-karakters kiezen en racen in verschillende soorten karts.

  In de PlayStation State of Play livestream werd er exclusieve PlayStation content bekendgemaakt voor de titel. Zo kun je in retro PlayStation 1-stijl racen als Crash, Coco en Cortex met retro karts op ouderwetse circuits.

  7. Observation trailer

  In Observation word je in de rol geplaatst van SAM, een kunstmatige intelligentie aan boord van een ruimtestation. Met het enige menselijke personage wat hij kan vinden, Dr. Emma Fisher gaat het stel op onderzoek uit en proberen zij het ruimtestation weer aan de praat te krijgen. In Observation kijk je door de ogen van Sam, die door camera’s alles kan zien in het station.

  Je helpt Emma met het oplossen van puzzels en gaat dialogen aan die bepalend zijn voor het verloop van het verhaal. De titel zal zich vooral focussen op het vertellen van verhalen. Intense actie zul je dan ook niet vinden. De game zal in mei te spelen zijn op PlayStation 4.

  6. Five Nights At Freddy’s VR

  De originele Five Nights At Freddy’s bezorgt ons al vaak genoeg zweet op het voorhoofd en een frequent hartaanval, maar tijdens de PlayStation State of Play werd hier nog een schepje bovenop gedaan. Aankomende maand zal er namelijk een Virtual Reality-versie van de game worden uitgebracht.

  Five Nights At Freddy’s VR: Help Wanted zal al bestaande levels gaan remasteren, maar er zullen ook gloednieuwe nachtmerries beschikbaar zijn. Zo zien we naast de bekende angstaanjagende vijanden ook nieuwe verschrikkingen, met onder andere een killerclown en een op hol geslagen vos.

  5. Concrete Genie

  Tijdens de PlayStation State of Play werd er een nieuwe trailer getoond van de game Concrete Genie. In deze trailer wordt het verhaal vertelt van de titel. Het verhaal volgt Ash, een jongen die in zijn geboortestad de kracht van creativiteit moet gebruiken om de duisternis te verdrijven. Ash ontdekt namelijk een magische verfkwast met levende verf, waarmee hij het landschap tot leven moet verven.

  Met deze verf creëer je personages, genaamd Genies. deze zullen je helpen om puzzels op te lossen en nieuwe skills te bemachtigen. Naast de titel zullen er ook twee Virtual Reality-modi worden uitgebracht. Hoe deze modi eruit gaan zien is nog niet duidelijk.

  4. ReadySet Heroes

  Naast updates en nieuwe content voor al recent bekendgemaakte games zijn er ook een aantal nieuwe games aangekondigd tijdens de PlayStation State of Play stream. ReadySet Heroes is hier één van. De Dungeon-Crawler heeft de klassieke features van het genre, maar combineert dit met iets nieuws. Zo kun je tegen een ander team strijden, wat door hun eigen kerker heen vecht om zo als eerste bij de eindbaas te komen.

  Na één van de vele eindbazen in de game te hebben verslagen, strijd je verder tegen het andere team in verschillende uitdagingen. Zo neem je deel aan slakkenraces of haal je jouw innerlijke gladiator naar boven in gevaarlijke arena’s. De game is bedoeld om in korte speelsessies te kunnen spelen. Helemaal interessant is dat wanneer je online wilt spelen, je geen PlayStation Plus-abonnement nodig hebt. De game zal dit jaar nog op de PlayStation 4 uitkomen.

  3. Marvel’s Iron Man VR

  Misschien één van de leukste aankondigingen van de PlayStation State of Play is de Marvel’s Iron Man VR-game. Welke Marvel-fan droomt er nou niet van om een keer in de gevechtspakken van Tony Stark te vliegen? In de nieuwe VR-titel voor de PlayStation 4 gaat dit mogelijk zijn.

  In de trailer zien we Tony Stark in zijn privéjet, waarna deze ontploft en Tony noodgedwongen één van zijn pakken moet aantrekken om niet te pletter neer te vallen. Tijdens zijn vlucht als Iron Man komt hij verschillende vijanden tegen die hij neer moet knallen met zijn handkanonnen. Het is aan jou om in VR de dreiging te neutraliseren. De VR-game zal in 2019 uitkomen.

  2. Mortal Kombat 11 trailer

  Mortal Kombat is misschien wel één van de meest brute games op het moment. Wanneer Mortal Kombat 11 uitkomt op 23 april kun je opnieuw genieten van gebroken botten, ontploffende ledematen en gekneusde ribben. Tijdens PlayStation State of Play werd er een nieuwe trailer uitgebracht, waar er drie nieuwe vechters werden geïntroduceerd.

  Lui Kang, Kung lao en Jax zullen het roster van Mortal Kombat 11 gaan aanvullen. Ook zien we de moderne personages, die in contact komen met jongere versies van hunzelf. Zo zie je een klassieke Scorpion vechten tegen de huidige versie.

  1. Days Gone story trailer

  De open-world survival game Days Gone zal 26 april uitkomen op de PlayStation 4. Tijdens de PlayStation State of Play livestream is er een nieuwe trailer uitgebracht die meer van het verhaal toelicht. De verhaallijnen van Sarah, Boozer en Deacon worden hier verder toegelicht. We zien meerdere nieuwe personages als Iron Mike, Rikki Patil en Addison Walker.

  Voor elk karakter in de trailer zal er een verhaallijn te spelen zijn in de game. Naast de drie eerder genoemde hoofdpersonen zal veel van het verhaal gaan over alle bij-karakters. Deze verhalen zullen allemaal iets te maken hebben met Deacon, Boozer en Sarah. Hoeveel impact deze verhalen gaan hebben kunnen we gaan zien als Days Gone 26 april uitkomt op de PlayStation 4.

  PlayStation State of Play aankondigingen

  De video van State of Play brengt een breed scala aan content en nieuwe titels. De focus ligt hier vooral op Virtual Reality, aangezien er een groot aanbod aan Virtual Reality games aan zit te komen. Voor de gehele lijst aan nieuwe VR-games kun je hier terecht. Al deze titels zullen dit jaar nog uitkomen.

  Crash Team Racing Nitro-Fueled

  Verkijgbaar vanaf 21 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.