10 vette PC games voor dit weekend onder 10 euro

  Aangezien je toch nog wel even binnen moet zitten, heb je een goed excuus om met een paar nieuwe games aan de slag te gaan. Wij hebben tien games op PC op een rijtje gezet die je dit weekend met kortingen kan binnenhalen.

  Het voordeel van gamen op de PC is dat je enorm veel keuze hebt uit winkels waar je games kan kopen. Dit kan helaas ook frustrerend werken, maar het fijne is dat je wel altijd een grote hoeveelheid games kan vinden voor een zacht prijsje die bij jouw smaak passen. Voor deze 10 games hebben we nagenoeg alle digitale winkels afgestruind, zo hoef jij niet al te lang op zoek te gaan!

  Fable Anniversary (Steam) - €7,99

  Wie kan zich Fable niet herinneren? De RPG van Lionhead Studios wist in 2004 vele harten te veroveren door de uitgebreide verhaallijn. Niet alleen de verhaallijn was fantastisch, de keuzes die je maakte hadden ook een impact op de wereld en op hoe jij er uitzag. De game kreeg tien jaar na zijn oorspronkelijke releasedatum dan ook een opgepoetste Anniversary edition. Ondanks dat het een oude game is, houdt Fable zich nog steeds staande tussen moderne RPG's.

  Het keuzesysteem is nog steeds heel goed en de game blijft ontzettend leuk om te spelen, mede dankzij de humor die in Fable te vinden is. Aan content zit er ook meer dan genoeg in. De game barst bijna uit elkaar van de hoeveelheid side quests die beschikbaar zijn. Helaas bestaat Lionhead Studios niet meer, dus een nieuwe Fable van die hand hoeven we dan ook niet meer te verwachten, maar wat we wel kunnen doen is nog genieten van dit meesterwerk.

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege (Uplay) - €8,00

  Misschien zijn RPG's niet je ding, misschien heb je zin meer zin in een multiplayer shooter. Dan is Rainbow Six Siege een hele goede optie om naar te kijken. De game valt ongetwijfeld in de categorie easy to learn, difficult to master. Er zijn namelijk nogal wat dingen die je moet leren in Rainbow Six. Het speelt stukken trager dan bijvoorbeeld Battlefield of Call of Duty, headshots zijn instakills en het is extreem competitief.

  Toch is het een van de vermakelijkste shooters die momenteel te krijgen is, dit komt ook doordat er ontzettend veel variatie is aan operators om mee te spelen. Ubisoft is ook net de nieuwe jaargang gestart, dus je zou op een goed moment instappen. Wel een tipje: ga dit met vrienden spelen. In je eentje kan de game nog wel eens frustrerend worden en de community is niet altijd even vriendelijk. Met vrienden wordt het allemaal een stuk draaglijker en wordt de game ook gelijk een stuk leuker.

  The Elder Scrolls Online (Steam) - €7,99

  MMO's zijn altijd een langdurige bron van vermaak. Al is het maar omdat er altijd wel iets te doen is in de gigantische werelden die ze presenteren. The Elder Scrolls Online is hier natuurlijk geen uitzondering in. De game draait al enkele jaren best wel goed, zo goed zelfs dat er al aardig wat uitbreidingen zijn toegevoegd. Binnenkort is het ook de bedoeling dat er nog een grote uitbreiding bij komt, dus zeker iets om naar uit te kijken als je nog op zoek bent naar iets wat je lange tijd bezig kan houden.

  Mocht je nou twijfelen, het toch niet zeker weten, dan is er dit weekend een goede oplossing. Je kan Elder Scrolls Online dit weekend namelijk gratis spelen via Steam. Daarna kan je dan nog beslissen of je de volledige game wil aanschaffen. Als je uiteindelijk besluit om de game niet te kopen, heb je in ieder geval alsnog dit weekend genoeg vermaak gehad.

  The Talos Principle (Epic Games Store) - €9,99

  Toch meer op zoek naar een puzzelgame om je hersenen te laten kraken? De Epic Games Store voorziet in je behoefte met The Talos Principle. Deze puzzelgame weet op magische wijze de puzzels precies uitdagend genoeg te maken dat je een voldaan gevoel krijgt, maar ze zijn niet zo moeilijk dat je gefrustreerd raakt. De game confronteert je ook met enige regelmaat en plezier met zware filosofische kwesties. Het geeft een extra laag aan een game die uit zichzelf al best wel goed staat.

  Dit is dus niet een game die je even tussendoor oppakt voor wat hersenloos vermaak. The Talos Principle zet je flink aan het denken en dat is verrassend leuk.

  Steep (Uplay) - €7,50

  Verlang je alweer terug naar het witte poeder? Nee, niet dát poeder. We hebben het natuurlijk over sneeuw. Helaas zijn alle skiresorts gesloten, dus voor een wintersporter is het lastig om nu op wintersport te gaan. Gelukkig is er Steep. De game laat je met snowboard of ski's van de bergen af scheuren. Nou kan je ook voor de wat extremere varianten gaan, zo zit er ook een wingsuit in de game om snel naar beneden te gaan.

  Steep biedt een first person modus, dus dan lijkt het toch nog alsof je zelf op de piste staat. Misschien kan het ook wat doen met betrekking tot je nostalgie richting SSX. De SSX games waren vroeger best geliefd, misschien dat Steep de leegte kan opvullen die is achtergebleven.

  Age of Empires III: Complete Collection (Steam) - €9,24

  Nostalgie, nostalgie en nog eens nostalgie. De meeste mensen kennen Age of Empires nog wel uit hun jeugd. De Real Time Strategy game is geroemd binnenin het genre. Veel games hebben geprobeerd om Age of Empires van de troon te stoten, maar weinigen is het daadwerkelijk gelukt. De game staat zelfs in 2020 nog heel stevig in zijn schoenen als fantastische strategy game.

  Dit pakket bevat alles van Age of Empires III, dat is best veel content en kan je zeker een paar dagen zoet houden. Als je zin hebt, kan je natuurlijk ook nog online tegen vrienden spelen. 'Wololo.' Als het goed is willen jullie nu allemaal Age of Empires spelen.

  Bulletstorm: Full Clip Edition (Humble Bundle, Steam code) - €4,59

  Misschien niet de beste game die in deze lijst staat, bij lange na ook niet de langste game. Toch heeft Bulletstorm veel te bieden. De game is een goede, vermakelijke shooter met veel over-de-top elementen, hierdoor blijf je wel even bezig. Voor de prijs kun je ook niet echt fout gaan. Het is leuk om in je eentje te spelen, maar wordt net zoals andere games leuker als je het met vrienden speelt.

  De co-op mode is dan ook het kroonstuk van Bulletstorm. Het blijft leuk om met vrienden te concurreren wie de meest overdreven, spectaculaire kill kan halen. Slinger tegenstanders de lucht in, trek ze naar je toe, doe met ze wat je wil. Zolang je het maar in stijl doet. Overigens kan je op Humble Bundle ook een bundel vinden voor steun aan het bevechten van COVID-19. Vanaf €28,- krijg je toegang tot alles in de bundel en al het geld gaat naar het goede doel. De games die je ervoor terugkrijgt zijn zeker niet mis, dus wellicht het overwegen waard.

  De Sims 4 (Origin) - €9,99

  Met een nagenoeg ongelimiteerde speeltijd mag De Sims 4 eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. De game biedt je de optie om je eigen leven te leven door je Sim. Die kan in ieder geval wel naar buiten. De Sims is ook een van die rare spellen waar je uiteindelijk veel meer tijd aan kwijt bent dan je aanvankelijk van plan was. Je begint en ineens ben je twee uur verder terwijl je dacht dat vijf minuten verstreken waren.

  Op Origin kan je ook een bundel met extra pakketen samenstellen als je wat meer geld wil uitgeven, maar de basisgame zou al meer dan genoeg moeten voorzien in je zoektoch naar vermaak.

  This War of Mine (Epic Games Store) - €4,74

  Donald Trump beschrijft deze tijden als een oorlog. We voeren een oorlog tegen het virus, maar het is eigenlijk geen vergelijk met daadwerkelijke oorlog. Als je daar nog overtuiging voor nodig hebt, dan is This War of Mine een goede keuze voor jou. De game plaatst je in de schoenen van een groep overlevenden midden in oorlogsgebied. Overdag kun je nergens naartoe vanwege sluipschutters, maar je zal toch echt eten en andere zaken nodig hebben.

  Daarom kan je in de avond met een overlever naar buiten om op zoek te gaan naar voorzieningen. This War of Mine laat goed de lastige keuzes zien die mensen soms in oorlogstijd moeten maken. Alleen vallen die keuzes nu op jouw schouders en dat is niet altijd een even makkelijke taak. Ga er dus goed voor zitten en probeer het zo lang mogelijk uit te houden.

  Metro 2033 Redux / Metro Last Light Redux (Steam) - €4,99

  De Metro-franchise heeft in de laatste jaren een goede naam voor zichzelf gemaakt. Iets meer dan een jaar geleden kwam de geliefde game Metro: Exodus uit, die momenteel ook met wat korting te krijgen is op Steam. Voordat je aan Exodus begint is het wel verstandig om aan de slag te gaan met de eerdere delen. Het verhaal begint met Metro 2033 en gaat daarna verder met Last Light.

  De games spelen zich af in een post-apocalyptisch Rusland. De hele wereld is platgegooid met kernbommen. De enige overlevenden verblijven nu in de metrostelsels onder Moskou, maar er liggen altijd veel gevaren op de loer. Denk aan bandieten of gemuteerde wezen. Metro weet sinds de eerste game al een goede combinatie te vinden tussen horror en actie. Zeker een aanrader als je nog wat tijd over hebt en op zoek bent naar een game die je meesleept in een groot verhaal.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.