Vijf TV personages die te vroeg stierven

  Iedereen heeft wel een serie waarvan hij of zij hield wegens de fantastische personages. Wanneer één van je favoriete personages stierf stond je op het punt om de afstandsbediening door het scherm te smijten en duurde het dagen voor je het verlies verwerkt had. Wij zetten vijf TV personages op een rij die te vroeg stierven!

  Netflix

  Voordat we verder gaan met deze lijst, volgt hier een waarschuwing voor spoilers. In dit artikel tref je spoilers voor meerdere series, waaronder Game of Thrones, LOST en The Walking Dead.

  5. Luke Cage - Cottonmouth

  We trappen deze lijst af met de grote schurk van Marvel’s Luke Cage: Cottonmouth. Ten minste, dat werd gedacht voordat het seizoen op Netflix verscheen, want halverwege het seizoen sterft de koelbloedige gangster. Het was na deze zevende aflevering dat de serie een nieuwe weg insloeg en voor velen een stuk slechter werd.

  Cottonmouth was een fantastische schurk en werd op briljante wijze gespeeld door Mahershala Ali. Zijn praktische manier van denken en hoe hij constant een stapje voor was op Luke Cage zorgde voor een fantastische dynamiek. Luke kon Cottonmouth niet zomaar met zijn kogelwerende vuisten verslaan, wat de serie onwijs interessant maakte. Toen de tweede helft een nieuwe schurk genaamd Diamondback introduceerde, ging het bergafwaarts met de serie en werd het pijnlijk duidelijk dat Cottonmouth veel te vroeg het loodje had gelegd.

  The CW

  4. The 100 - Lexa

  Waar sommige personages te vroeg stierven omdat ze geliefd waren en anderen omdat ze een serie interessant maakten, stierf Lexa uit The 100 om een compleet andere reden. De actrice kreeg de hoofdrol in de spin-off serie van The Walking Dead en dus moest ze uit de serie geschreven worden. De manier waarop dit gebeurde zorgde niet alleen voor veel controverse, maar was ook nog eens een groot cliché.

  Lexa werd oneerbiedig uit de serie geschreven en ving een kogel in haar maag die voor Clarke bedoeld was. Kort daarna stierf de onverschrokken leider die juist zoveel gegroeid was als personage en steeds meer een centrale rol kreeg. Tot op de dag van vandaag zijn fans boos om het feit dat Lexa zo abrupt uit de serie verdween en dan hebben we het nog niet eens over de hele LGBTQ-backlash die volgde.

  3. The Walking Dead - Andrea

  Van een personage dat stierf, omdat de actrice in The Walking Dead ging spelen, schakelen we daadwerkelijk door naar The Walking Dead. Eén van de meest geliefde stripboekpersonages, Andrea, stierf namelijk ongelofelijk vroeg. Waar fans die alleen de serie kijken hier redelijk blij mee waren, ontstond er veel woede bij fans van de stripboeken. Daarin is Andrea één van de beste personages in de hele reeks en dat ze die rol nooit in de serie af heeft kunnen maken, wordt als een tragedie gezien.

  Spoilers voor de stripboekenreeks van The Walking Dead hieronder.

  In de stripboeken is het juist Andrea (en niet Michonne) die een relatie krijgt met Rick. Als koppel kunnen de twee iedere tegenslag aan en wordt het zelfs een lijfspreuk. “Wij blijven leven”, verkondigt de heldin meerdere malen gedurende de reeks. Dat ze deze ontwikkeling nooit in de serie heeft kunnen maken en slechts een besluiteloze zuurpruim bleef is dan ook onwijs jammer.

  2. LOST - Charlie

  De tweede plek gaat naar een oude klassieker: LOST. De sci-fi serie van JJ Abrams wist goud te raken in haar eerste seizoen dankzij een reusachtige cast vol memorabele personages. Eén van de meest geliefde daarvan is Charlie, de drugsverslaafde waar we langzaam maar zeker van begonnen te houden. Toen hij aan het einde van seizoen 3 stierf brak het ons hart.

  Dit heeft vooral te maken met de progressie die Charlie doormaakte in de drie seizoenen. Van drugsverslaafde veranderde hij langzaam maar zeker tot een verzorgende vader voor Claire en Aaron. Hoewel hij op onwijs memorabele manier het loodje legde en we daar nog steeds tranen van wegpinken, hadden we Charlie graag in de drie latere seizoenen gezien. Al helemaal omdat seizoen vier en zes niet de beste seizoenen van de serie zijn.

  1. Game of Thrones - Oberyn Martell

  De eerste plek gaat naar niemand minder dan de Viper uit Game of Thrones. Natuurlijk was het Oberyn Martell die de eerste plek verdiende wegens het uitstekende en charmante acteerwerk van Pedro Pascal. De acteur wist de juiste balans te slaan tussen overmoedig en charmant en leek daadwerkelijk voor een fantastische, nieuwe verhaallijn te zorgen.

  De Viper was het personage waarmee Dorne haar intrede maakte en leek het begin te zijn voor de introductie van deze mysterieuze plek. Na zijn onverwachte dood acht afleveringen na zijn introductie bleek dat ook het geval te zijn, maar dan via nieuwe personages die lang niet zo boeiend waren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.