Top 10 films en series met verrassend veel diepgang op Netflix

Article
maandag, 29 juli 2019 om 17:13
top 10 verrassend veel diepgang op netflix deze gaan dieper dan je verwacht 153068
Netflix zit boordevol series en films. De streamingdienst biedt voor ieder wat wils in elk genre. Tussen het aanbod op de streamingdienst zitten pareltjes met verrassend veel diepgang op Netflix. Wij zetten tien film en series met verrassend veel diepgang voor je op een rij!

10. Undercover

In deze top tien komen we als eerste uit bij een serie van ‘eigen bodem’. Undercover is namelijk een Belgisch-Nederlandse serie van productiehuis De Mensen. Hoewel de serie aangemerkt staat als een fictiereeks, is deze gebaseerd op feiten.
In Undercover volg je een aantal undercoveragenten die proberen te infiltreren in de organisatie van een beruchte drugsbaron. Hiervoor gaan ze als stelletje naar de camping, waar ze vervolgens in de weekenden vertoeven. In de serie komen Tom Waes en Anna Drijver als agenten Bob en Kim naast een drugsbaron in een caravan terecht en vanuit hier ontvouwt zich een verhaal dat diepgaander is dan je in eerste instantie zou denken.
Undercover geeft je namelijk inzicht in twee kanten van een verhaal: dat van de agenten en dat van de drugsbaron. Wantrouwen komt voorbij en ook de slinkse manieren van de onderwereld en de processen van de politie die niet altijd even makkelijk zijn komen uitgebreid aan bod in de serie.
153069

9. 13 Reasons Why

De tweede verrassend diepgaande Netlfix serie in deze top tien is 13 Reasons Why. Dit is een heftige serie op Netflix die erop in gaat waarom Hannah Baker zich van het leven beroofd heeft. In zelfgemaakte tapes die bij een klasgenoot worden bezorgd legt het tienermeisje uit wat er precies speelde en dat is niets verhullend.
Hannah Baker kampte namelijk met allerlei problemen die ontzettend herkenbaar zijn. Zo komen onder andere jaloezie en roddels voorbij en wordt Hannah zelfs gestalkt. Verdeeld over twee seizoenen wordt het verhaal van Hannah verteld dat heftig is en behoorlijk diepgaand is. Zeker wanneer de andere leerlingen beginnen met getuigen komen er schokkende dingen voorbij.
153070

8. Formula 1: Drive to Survive

Voor fans van sport is er ook een verrassend diepgaande serie te vinden. Om precies te zijn over Formule 1. De serie Formule 1: Drive to Survive gaat in op diverse aspecten van de sport. Het klinkt niet als een hele diepgaande serie, maar deze gaat dieper op de materie in dan gedacht.
Er wordt bijvoorbeeld uitgewijd over de onderlinge spanningen tussen de teams, de rivaliteit tussen coureurs en financiële ontwikkelingen van teams. Het is een serie die vooral voor liefhebbers van de sport interessant zal zijn, maar voor anderen inzicht geeft in het reilen en zeilen binnen Formule 1.
153071

7. Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile

Op de zevende plek vinden we een film waarvan er de afgelopen tijd al zoveel voorbij zijn gekomen op Netflix: een film over een moordenaar. In de film valt alleenstaande moeder Liz als een blok voor niemand minder dan Ted Bundy. Bundy is een moordenaar, maar is behoorlijk doortrapt.
Terwijl er overal geluiden vandaan komen dat Bundy schuldig is, weigert Liz deze te geloven. Gedurende de film komen er wat opmerkelijke feiten naar voren over Bundy en wat hij allemaal gedaan heeft. Daarmee is Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile een verrassend diepgaande film.
153072

6. The Boy Who Harnessed the Wind

Voor de volgende in deze lijst met tien verrassend diepgaande Netflix series en films komen we bij een hele opbeurende film terecht. In The Boy Who Harnessed the Wind raakt een kleine jongen door een boek geïnspireerd om een windturbine te bouwen. Hij wil dit doen om zijn dorp in Malawi te redden van een hongersnood. Het is een film die je met een goed gevoel achterlaat, maar je intussen een behoorlijk diepgaand verhaal vertelt.
Het verhaal gaat niet alleen over een jongetje dat een droom nastreeft, maar snijdt ook heftige onderwerpen aan. Zo komen burgeroorlog, hongersnood en andere onderwerpen voorbij. Het maakt het geheel tot een film die verrassend veel diepgang biedt en daardoor terecht in deze lijst staat.
153073

5. Mindhunter

De serie Mindhunter draait om onderzoeken die door de FBI gedaan worden. De Behavioral Science Unit ondervraagt namelijk verschillende seriemoordenaars om zo een voorspelling van het gedrag van dergelijke moordenaars te kunnen maken en moordzaken op te lossen. Doordat er zo diep op de psychologische aspecten ingegaan wordt van moordenaars creëert de serie een bijzonder verhaal dat het hele seizoen interessant blijft. De serie is zelfs verlengd voor een tweede seizoen.
153074

4. Detroit

Op de vierde plek komt een hele heftige film voorbij. Detroit is gebaseerd op ware gebeurtenissen in de gelijknamige stad. In 1967 werden daar drie mannen vermoord door de politie. Deze moorden leidden tot een serie protesten en maatschappelijke onrust. Dit nam dusdanig grote vormen aan waardoor er uiteindelijk een rel tussen diverse rassen ontstond.
In Detroit zit behoorlijk wat diepgang over deze rellen die vijf dagen duurden. Zo zie je dat er tijdens de rellen flink wat geplunderd is, terwijl er nog veel meer slachtoffers vallen. Anderzijds zie je dat de politie er met man en macht een einde aan probeert te maken aan de rellen, maar dat dit nog een uitdaging voor het korps is. Uiteindelijk moeten er zelfs militairen ingezet worden om de orde te herstellen.
153075

3. When They See Us

When They See Us is een aangrijpende miniserie die over vijf jongens gaat. Zij worden op een dag onterecht beschuldigd van een moord op een jogger in Central Park. De politie pakt ze met bruut geweld op en neemt ze mee voor verhoor. Wat er dan gebeurt is bizar: de jongens moeten gedwongen bekennen en worden vervolgens achter tralies gezet.
In de afleveringen die volgen zien we het proces waarin een diepgaand verhoor gehouden wordt, maar anderzijds zien we een ander onderzoek naar de ware toedracht van de moord. Het resultaat is verrassend. Zeker één van de series met verrassend veel diepgang op Netflix.
153076 1

2. Explained

Op de nummer twee in deze lijst krijgen we een serie die iedere aflevering ergens anders in duikt. In Explained is het namelijk diepgang waar het om draait. Onderwerpen als cryptocurrency, buitenaards leven, eSports, K-pop en dergelijke zeggen ons wel wat, maar vaak weten we niet precies waar het vandaan komt. Explained legt je uit waar deze en andere dingen nou precies ontstaan zijn en hoe ze zijn geworden wat ze nu zijn.
Zo duikt de serie in een aflevering in het ontstaan van cryptocurrency als de Bitcoin en het idee erachter. Anderzijds worden ook de gevaren hiervan aangestipt in de aflevering. Iedere aflevering duurt ongeveer een kwartier tot 20 minuten en vuurt allerlei info op je af over één onderwerp. Je leert dus niet alles erover, maar krijgt wel veel meer te zien dan je zou verwachten.
153077

1. La Casa de Papel

Op de nummer één in deze top tien treffen we een diepgaande serie aan die momenteel behoorlijk populair is. La Casa de Papel draait om een stel overvallers dat zichzelf opsluit in de Koninklijke Munt in Spanje. De acht criminelen hebben daarbij een behoorlijk aantal gijzelaars en krijgen hulp van buitenaf.
De politie probeert in drie seizoenen alles te doen om de gijzeling en de overval op een zo goed mogelijke manier te stoppen. Binnen proberen de overvallers telkens met een plan te komen om zelf ongeschonden weg te komen. De serie houdt je op het puntje van je stoel, terwijl er behoorlijk veel diepgang voorbij komt wat betreft karakters.

Verrassend veel diepgang op Netflix - nog veel meer

Netflix biedt veel meer dan deze films en series. Welke films of series vind jij de meest diepgaande? Laat het ons weten in een reactie hieronder!