Verhalende Bandai Namco games 11-11, Twin Mirror en Man of Medan [gamescom]

  Bandai Namco verblijdde ons tijdens gamescom met toffe games. We checkten Ace Combat 7 en SoulCalibur 6 al, maar ook nog drie verhalende Bandai Namco games: 11-11, Twin Mirror en Man of Medan. De tijd voor iedere game was krap, maar dat weerhield ons niet om de nodige info op te doen.

  Omdat we in onze gamescomspeelsessie bij Bandai Namco vijf games in een uur moesten checken, moesten we flink vaart maken. Van het luchtruim in Ace Combat 7 vlogen we door naar de arena in SoulCalibur 7. Uiteindelijk mochten we keuzes gaan maken in drie games die de komende tijd episodisch zullen verschijnen.

  11-11: Memories Retold

  De eerste game neemt ons ver terug in de tijd. Naar de Eerste Wereldoorlog om precies te zijn. 11-11: Memories Retold, van ontwikkelaar Aardman, draait om twee personages, Harry (ingesproken door Elijah Wood – Lord of the Rings) en Kurt (ingesproken door Sebastian Koch – Homeland). Harry is een Canadees-Amerikaanse fotograaf die zich aangesloten heeft bij de frontlinie.

  Hij wil de oorlog en al zijn verschrikkingen vastleggen. Kurt is aan de andere kant een pacifist die aan zijn plicht probeert te voldoen. Daarom is hij bij het Duitse leger gegaan. Deze personages staan tegenover elkaar in de oorlog, maar zijn niet per definitie elkaars vijanden.

  11-11 is niet een verhaal dat draait om goed en kwaad, maar simpelweg twee perspectieven van de oorlog laat zien. Deze perspectieven worden verteld vanuit een unieke grafische stijl. De game oogt namelijk als bewegende aquarellen.

  Vanaf 9 november is 11-11 verkrijgbaar voor PlayStation 4.

  Twin Mirror

  Uit een samenwerking met Dontnod, de ontwikkelaar van Life is Strange, is Twin Mirror voortgekomen. Deze game draait geheel om Sam Higgs, een onderzoeksjournalist die terugkeert naar zijn geboortestad Basswood, West Viriginia. Hij wil de laatste eer bewijzen aan een goede vriend die net is overleden. Maar na de eerste nacht in Basswood wordt Sam wakker zonder te weten wat er de dag ervoor is gebeurd.

  Zijn shirt en hemd zitten bovendien onder het bloed dat duidelijk niet van hem is. Met dit als enige aanwijzing moet Sam nu op zoek naar de waarheid. En dan is daar ineens The Double, een andere versie van Sam die zowel sarcastisch als stijlvol is. De intenties van The Double zijn behoorlijk dubieus: is hij Sams geweten of heeft hij iets met de nacht ervoor te maken?

  Het is het begin van een psychologische thriller waarbij jouw keuzes alles bepalend zijn. Twin Mirror zal een episodische game worden die ergens in 2019 zijn eerste aflevering krijgt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

  De derde game die Bandai Namco ons voorschotelde is, net als Twin Mirror, een episodische game. Alleen doet deze game alles net even wat anders. The Dark Pictures Anthology brengt elke episode een nieuw kort verhaal met nieuwe karakters. In totaal staan er momenteel vijf episodes gepland en alle vijf moeten het horror verhalen worden.

  De ontwikkelaar van deze verhalen is Supermassive Games, bekend van Until Dawn. Een ontwikkelaar die uitblinkt in het vertellen van verhalen én in het horrorgenre. Met The Dark Pictures zal Supermassive Games verschillende subgenres in horror verkennen, te beginnen met terror in Man of Medan.

  Deze episode zal ongeveer vier uur duren en volgt een groep jongeren die gaan duiken. Het tripje loopt anders dan de groep verwacht en al snel gaan dingen mis. Spelers moeten in deze game keuzes maken in de meest penibele situaties. Bijvoorbeeld als een van de jongeren gevangen genomen is door een doorgeslagen visser op een vrachtschip.

  Je krijgt hier de keuze om te vluchten en jezelf te redden of om je vriend te helpen. Dit soort keuzes zal Man of Medan je telkens voorschotelen en telkens is het maar afwachten of je de juiste beslissing hebt gemaakt. Man of Medan komt ergens in 2019 naar de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

  Twin Mirror

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.