The Predator 2018 - Waarom zien als je fan van de films bent!

  Eindelijk keert The Predator weer terug naar het grote doek. Ben je fan van de vorige films? Dan moet je The Predator 2018 zeker een kans geven en wel om de vijf redenen die we hier voor jou op een rijtje hebben gezet.

  20th Century Fox

  In 1987 werd één van de beste filmquotes ooit geboren. Een overdreven gespierde Arnold Schwarzenegger vocht het uit tegen een buitenaardse Predator in de jungle van Guatemala toen hij tegen zijn groepsgenoten schreeuwde: “Get to the chopper!” 31 jaar later verschijnt de vierde film in de bioscoopzalen. Zelfs zonder enige recensies te hebben gelezen zou je The Predator 2018 niet mogen missen als jij je flink hebt vermaakt met de film van Arnie en diens vervolgen.

  Het concept van The Predator 2018

  Het script van de nieuwe film is geschreven door Shane Black en Fred Dekker en zet het verhaal van de oude films voort. Het zal dus geen reboot worden, maar opnieuw een vervolg dat in de moderne tijd afspeelt. Wel ontleent het een aantal ideeën aan het origineel, zoals soldaten als de centrale personages.

  Over het verhaal is bekend dat acteur Boyd Holbrook een voormalig marinier speelt die ontdekt dat er een Predator op aarde is, die hier is gekomen door een fout van een onschuldig jongetje. Niemand gelooft hem, dus neemt hij het heft in eigen handen en stelt een team samen om het wezen te laten zien dat het niet welkom is op onze planeet. Of daar ook goed over nagedacht is door de groep, is een andere vraag.

  20th Century Fox

  De cast

  The Predator 2018 heeft niet de minste acteurs en actrices gecast met onder andere Boyd Holbrook (Narco’s), Olivia Munn (X-Men Apocalypse) en Thomas Jane (The Punisher). In de nieuwe film is het macho-gehalte misschien niet van hetzelfde niveau als in het origineel, maar aan de acteercapaciteiten hoef je in ieder geval niet te twijfelen. Het is alleen te hopen dat de cast daar ook genoeg ruimte voor krijgt.

  Veel scènes van de film zijn al meerdere malen herschoten en er is ook hier en daar geknipt in het verhaal, waardoor mogelijk niet iedereen meer evenveel screen time heeft. Toch kun je er vanuit gaan dat de cast lekker divers is met stoere mannen én vrouwen en zelfs Keegan-Michael Key als de komische noot.

  20th Century Fox

  De regisseur

  Met dit deel staat Shane Black aan het roer en dat kan wel eens goed uitpakken. Black is geen onbekende als het gaat om actiefilms, want hij had bijvoorbeeld meegewerkt aan Lethal Weapon en ook de regie van films als Iron Man 3 en The Nice Guys op zich genomen.

  Extra interessant detail is dat Black ook ervaring heeft binnen The Predator-reeks. Jawel, hij had als acteur een rol in het allereerste deel en was een van de soldaten die het op lugubere wijze moest afleggen tegen de alien. Veel bleef er in ieder geval niet van hem over...

  20th Century Fox

  Onderdeel van een trilogie

  Zoals het een echte blockbuster betaamt, kunnen vervolgen bijna niet ontbreken. The Predator 2018 zal onderdeel zijn van een nieuwe trilogie rondom de buitenaardse mensenjager. Dat heeft een van de producenten tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety gezegd.

  De film die in september gaat draaien zal de franchise nieuw leven inblazen. In hoeverre de verwachtingen uitkomen, moet nog blijken en zal hoogstwaarschijnlijk afhangen van het succes van de eerste film, maar de plannen zijn er in ieder geval!

  20th Century Fox

  Een groter gevaar

  Niet langer is de Predator de ultieme vijand, want er is nu zelfs een nog grotere bedreiging in de vorm van een Mega-Predator. In een aantal trailers was deze al kort te zien, waarbij opvalt hoeveel groter hij oogt ten opzichte van de ‘normale’ Predator.

  Een online verschenen poster van de film toont overigens de Predator in infrarood, als ode aan het origineel met ‘Arnie’. Op die poster lijkt de alien niet per se een jager, maar eerder een prooi van een andere Predator. Ook de slogan "The hunt has evolved" wijst daarop. Dat ze niet van elkaar hoeven te houden was al te zien in de laatste film, maar met een Mega-Predator op je hielen is de dreiging toch wel iets groter.

  The Predator 2018 verschijnt dit jaar nog in de bioscoop.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.