Verborgen iPhone functies - Kende jij deze functies al?

Article
zaterdag, 07 juli 2018 om 9:02
iphone functies kende jij deze geheime functies al 135099 1
Het lijkt soms alsof er eindeloos veel iPhone functies zijn en je nooit helemaal op de hoogte bent van alles wat je iPhone misschien nog kan. Maar geen zorgen, wij hebben een heel lijstje gemaakt met verborgen iPhone functies waarvan je niet wist dat ze bestonden!

10. Je kan Siri leren hoe je je naam uitspreekt

Waarschijnlijk weet Siri al wat je naam is, als je dit ingesteld hebt op je telefoon. Maar alsnog lopen sommige mensen tegen het probleem aan dat Siri hun naam niet goed uitspreekt. Maar wist je dat hier een oplossing voor is? Je kan Siri namelijk leren je naam goed uit te spreken.
Je kan Siri de vraag stellen ‘Hoe heet ik?’, als ze het niet goed uitspreekt, dan kan je dat ook tegen haar zeggen. Ze zal je vragen hoe het wel moet, en wanneer jij je naam goed tegen haar uitspreekt dat zal Siri dat na proberen te bootsen.
135100

9. Waar ben je allemaal geweest?

Waarschijnlijk weet je zelf ook wel waar je allemaal het vaakst bent geweest, waarom moet je iPhone dit dan opslaan? Het antwoord op de vraag? Geen idee, maar wist je dat deze functie bestond?
Om dit te checken ga je naar je instellingen, naar het kopje ‘Privacy’, vervolgens naar ‘Locatie Services’ en daarna naar Systeem Services. Nu kan je zien waar je het meeste bent geweest de afgelopen tijd.
135101

8. Je kan je iPhone met je hoofd besturen

Het was al bekend dat je door middel van een gezichtsscan je iPhone X kan ontgrendelen. Maar wist je ook dat je je iPhone kan besturen door met je hoofd te bewegen? Best gek eigenlijk, maar wel mogelijk!
Om van deze functie gebruik te maken, moet je naar je instellingen gaan, daar ga je naar het kopje ‘Algemeen’, dan naar ‘Toegang’ en vervolgens naar het kopje ‘Interactie’, hierna ga je naar ‘Schakelaars’ en voeg je een nieuwe schakelaar toe. Selecteer ‘Camera’ en kies ‘Linker hoofdbeweging’ of ‘Rechter hoofdbeweging’. Daarna moet je een handeling onder het systeem kiezen. Als je dus voor voor Siri kiest, dan zal Siri aangezet worden als jij je hoofd naar links of rechts beweegt.
135102

7. Het laatst gebelde nummer snel terug bellen

Dat was toch al duidelijk? Zou je denken. Ja, je kan de contacten die je voor het laatste gebeld heb simpelweg opzoeken door bij de ‘Telefoon’ app op ‘Recent’ te klikken. Dat is inderdaad waar, maar er is ook een andere manier om je laatst gebelde contact te bellen.
Stel, je belt even met één van je ouders, een vriend of vriendin. Na even met elkaar gesproken te hebben met elkaar, hang je op. Maar dan bedenk je je dat je ze nog iets moet vertellen en wil je ze zo snel mogelijk terugbellen. In één simpele klik ben je alweer klaar ze te bellen: je drukt simpelweg op de groene bel-knop en hun nummer staat weer in beeld!
135103

6. Je hebt toegang tot je medische gegevens via je toegangsscherm

Waarschijnlijk heb je het wel eens gezien via je toegangsscherm, het knopje ‘Noodgeval. Hierdoor kan je snel de alarmcentrales inschakelen zonder dat je je scherm hoeft te ontgrendelen. Maar wist je dat je ook toegang hebt tot je medische gegevens via deze knop?
Wanneer je op het knopje ‘Noodgeval’ drukt, kom je uit bij de belfunctie, waardoor je makkelijk het alarmnummer kan bellen, maar linksonderin staat een knopje met ‘Medisch ID’, als je daar op drukt dan kun je al je medische gegevens bekijken, als je deze heb ingevuld natuurlijk. Dit is enorm handig voor hulpverleners als je een keer in nood bent. Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar ga jij je medische ID invullen?
135104

5. Je kan de precieze signaalsterkte checken

Hoe goed is het bereik wat je nu hebt ongeveer? Het staat toch bovenaan je scherm in streepjes aangegeven? Ja, dat is zo. Maar er bestaat ook een trucje waardoor je de precieze signaalsterkte van je iPhone kan zien.
Als eerste moet je naar de belfunctie van je telefoon gaan, daar draai je het nummer *3001#12345#*, nu verschijnt er waarschijnlijk een scherm waar je niets van snapt, maar bovenaan je scherm kun je nu wel zien wat het bereik van je telefoon is, hier stond eerder het bereik in streepjes aangegeven. Als het goed is staat er een nummer tussen de 40 en de 130. Hoe dichter je bij het nummer 0 zit, hoe sneller je internet is.
135105

4. Zelfvernietigende berichten

Inmiddels kun je via Whatsapp berichten die je bijvoorbeeld naar de verkeerde persoon heb gestuurd, maar wist je dat dit ook kan via berichten die je via iMessage verstuurd? Dit is enkel bij het versturen van video’s en spraakberichten, maar ze verwijderen zichzelf wel.
Om deze functie aan of uit te zetten ga je naar de instellingen van je telefoon, vervolgens ga je naar het kopje met ‘Berichten’, dan ga je naar het menu voor video en audioberichten onderaan en kan je instellen na hoeveel tijd je wil dat je bericht verwijderd wordt.
135106

3. Je kan batterij besparen door grijstinten aan te zetten

Soms lijkt het alsof de batterij van je iPhone enorm kort meegaat en hij binnen de kortste keren leeg is. Nu weten we inmiddels dat je telefoon iets langer meegaat met behulp van de energiebesparingsmodus, ook als je je telefoon op vliegtuigstand zet of je mobiele data uit zet. Maar er is nog een trucje om je batterij net iets langer mee te laten gaan.
Wanneer je batterij bijna leeg is, doe je het volgende.Je gaat naar de app met je instellingen, hier ga je naar het kopje ‘Algemeen’, vervolgens naar het kopje ‘Toegankelijkheid’ en dan druk je op ‘Aangepaste weergave’ en 'Kleurfilters'. Daar kun je de grijstinten aandoen. Hierdoor zie je alles op je telefoon in het zwart-wit.
135107

2. Stop je muziek met een timer

Vind jij het ook fijn om muziek te luisteren voordat je gaat slapen? Dat je langzaam een beetje in slaap valt met de muziek. Het is super fijn, maar natuurlijk wil je wel dat de muziek na een tijdje uit gaat. Ook hier is een oplossing voor.
Als je naar de app ‘Klok’ gaat, die op elke iPhone geïnstalleerd is en op het knopje met ‘Timer’ gaat en een timer instelt, dan kan je op het knopje ‘Als timer eindigt’ drukken. Als je deze indrukt, selecteer je het kopje ‘Stop afspelen’. Nu zal je muziek uitgaan na de gewenste tijd!
135108

1. Je kan de helderheid van je scherm nog lager zetten

Je kent het vast wel, je ligt in je bed en je kijkt nog even het laatste nieuws of verstuurt nog een paar berichten voor het slapen gaan. Je zet de helderheid van je scherm zo laag mogelijk, maar hij is nog steeds iets te fel voor je. Wij hebben hiervoor de oplossing voor je!
Je gaat naar de app met je instellingen, hier ga je naar het kopje ‘Algemeen’, vervolgens naar het kopje ‘Toegankelijkheid’ en dan druk je op ‘Aangepaste weergave’. Hier vind je een schuifknopje met de tekst ‘Verminder witpunt’. Als je deze aanzet, is je scherm een stuk donkerder.

Genoeg van de geheime verborgen iPhone functies?

Als je even genoeg hebt van het kijken op je schermpje, pak dan even een boek! Als je geen idee hebt welke, dan hebben we hier de beste boeken voor gamers op een rijtje gezet. Ben je toch op zoek naar een telefoon? Hier zijn 5 nieuwe smartphones om naar uit te kijken!

Populair Nieuws

Laatste Reacties