5 redenen waarom je The First Purge gezien moet hebben!

  ADVERTORIAL - Laat het luchtalarm maar klinken en sluit jezelf op in een bunker. The First Purge is aangebroken en zal voor flink wat dood en verderf zorgen. Dit zijn de vijf redenen waarom je The First Purge nu in de bioscoop moet zien!

  Universal Pictures International

  We gaan terug in de tijd naar de allereerste purge. Die begon als een experiment op Staten Island en verliep anders dan je misschien zou denken. The First Purge gaat flink duidelijk maken waarom deze 12-uur durende periode waarin alle misdaad is toegestaan nodig is.

  5. Leuke cast

  Y’Lan Noel, Lex Scott Davis en Joivan Wade hebben de grote rollen te pakken in The First Purge. De namen zeggen je misschien niet zoveel, maar daar komt met The First Purge wel verandering in. De cast is namelijk één van de leukste onderdelen van de film. Je krijgt het gevoel dat ze elke dag plezier hadden op de set, waardoor je zelf ook al snel met een glimlach in je stoel zit.

  De chemie tussen de acteurs helpt hun ook hun personages helemaal eigen te maken. Zo is Rotimi Paul’s personage Skeletor het hoogtepunt van elke scène waarin hij te zien is, omdat hij compleet gestoord is. Met die demonische ogen zal hij zeker terugkeren in je nachtmerries en dat is precies wat je wil als je naar The First Purge gaat.

  Universal Pictures International

  4. Creatieve moord

  Aangezien het de allereerste purge betreft, zijn de inwoners van Staten Island nog een beetje sceptisch over het concept. Er zijn dus nog geen doordachte plannen om mensen te vermoorden. Dat is juist waarom je de film wilt zien, want dat betekent dat de wapens creatief en bijzonder zijn. Je kent natuurlijk het klassieke keukenmes, maar de spontane moordenaars weten overal een wapen van te maken.

  The Wolverine, dat Marvel personage met ijzersterke klauwen, is niets bij een junkie die injectienaalden om zijn knokkels bindt en een stuk glas kan best goed van pas komen om iemand open te rijten. Het is een kleine greep uit een scala aan wapens dat The First Purge te bieden heeft en daar wordt dan ook zeker gebruik van gemaakt. Deze creatieve wapens zijn alleen al een bioscoop bezoek waard.

  Universal Pictures International

  3. Aansnijden van controversiële thema's

  Films draaien niet altijd alleen maar om brute actie of spanning waarvan je in je broek plast. Makers kunnen namelijk ook wat commentaar op de maatschappij in een film verwerken en dat is precies wat The First Purge doet. Er is genoeg commentaar te vinden en zelfs de meest controversiële onderwerpen worden aangesneden. Wapenwetten en de invloed van social media komen bijvoorbeeld aan bod.

  Het is juist de subtiele manier waarop The First Purge de thema’s aansnijdt die indrukwekkend zijn. Ze spreken niet letterlijk uit dat wapens slecht zijn, maar laten het op de meest angstaanjagende manieren zien. Datzelfde geldt voor de social media, want zodra er ook maar iets van sensatie ter sprake komt, trekt iedereen zijn telefoon nog sneller uit zijn broekzak dan een pistool.

  2. The Purge first, Trump second

  President Trump kennen we natuurlijk allemaal en ook zijn controversiële acties zijn algemeen bekend. Daar weten de makers van The First Purge wel raad mee, want het verhaal is fictief, maar er zijn volop verwijzingen naar Trump en zijn beleid. Vooral het idee dat een grote groep rijke, blanke leiders de armen onderdrukt, komt aan bod.

  Met teksten als ‘Let You Dream Again’ wordt duidelijk verwezen naar zijn slagzin ‘Make America Great Again’. Trump’s meest controversiële quote (die we hier niet zullen herhalen) wordt zelfs nog duidelijker in beeld gebracht, maar dan door middel van fysiek geweld. En vergeet dat rode petje op de teaser poster niet.

  Universal Pictures

  1. Het ontstaan van The Purge

  De belangrijkste reden om de film te zien is natuurlijk om erachter te komen waarom deze wereld en de regering denken dat het nodig is om een twaalf uur lange moordcompetitie op te zetten. Een nog betere vraag is waarom het experiment zo’n succes was en uit kon groeien tot een jaarlijkse traditie. Daar gaat deze film je antwoord op geven.

  Voor dat je bij die antwoorden komt, krijg je eerst nog wel een flink avontuur van overlevingsdrang te zien. Ga er dus maar alvast lekker voor zitten en houd de popcorn in de aanslag. Het is tijd voor The First Purge!

  The First Purge is nu in de bioscoop te zien, meer over de film kun je vinden op www.thepurge.nl.

  Daarom moet je The First Purge gezien hebben!

  Dit zijn de vijf redenenen waarom je The First Purge gezien moet hebben. Kun je nou niet genoeg krijgen van The Purge? Lees dan vooral over deze 8 schokkende feiten over The Purge en over de The First Purge release.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.