Beste Jack Nicholson films - Waanzinnig goed

Article
zaterdag, 07 juli 2018 om 9:58
beste jack nicholson films waanzinnig goed 134550 1
De beste Jack Nicholson films, heb jij al een idee welke het zijn? Waarschijnlijk denk je aan The Shining, The Bucket List, of misschien wel aan Batman, waarin hij The Joker speelde. Denk niet te veel na, want wij hebben hier de beste Jack Nicholson films voor je op een rijtje gezet!

10. About Schmidt

Warren Schmidt (Jack Nicholson) zijn leven wordt omgegooid op het moment dat zijn vrouw komt te overlijden. Warren gaat ook met pensioen en daardoor komt er een einde aan zijn carrière, waarna hij niet veel meer over heeft. Daarbij staat zijn dochter Jeannie op het punt om te gaan trouwen met Randall, waar vader Warren het helemaal niet mee eens is. Warren gaat op reis om op zoek te gaan naar zichzelf en probeert ondertussen het contact met zijn dochter te herstellen terwijl hij ook nog eens het huwelijk tussen haar en Randall probeert te voorkomen.
In de dramatische komedie About Schmidt speelt Jack Nicholson de rustige man Warren Schmidt. Hier speelt hij een heel ander persoon dan hij normaal speelt. Dit is even wennen, maar wanneer je eenmaal wat in de film zit, kan je zeker van het andere personage van de acteur genieten. Dit maakt About Schmidt een van de beste Jack Nicholson films
134551

9. Easy Rider

Wyatt (Peter Fonda) en Billy (Dennis Hopper) zijn twee motorrijders die naar Mardi-Gras afreizen. Onderweg doen de twee eigenlijk alles wat God verboden heeft. Wyatt en Billy komen veel verschillende mensen onderweg tegen, zoals de gestoorde advocaat George (Jack Nicholson). De twee worden ook niet echt geaccepteerd door de bevolking en dit kan nogal een probleem voor de jongens worden.
De jonge Jack Nicholson is in Easy Rider te zien als gestoorde advocaat George. Hier was hij nog maar 32 jaar oud en was hij net in het begin van zijn filmcarrière. Omdat de acteur hier al geweldig acteerwerk neerzette en het een echte klassieker is, verdient deze een plekje in de lijst van de beste Jack Nicholson films.
134552

8. As Good As it Gets

Melvin Udall (Jack Nicholson) is een schrijver met een dwangstoornis en op het moment dat er iets onverwachts gebeurt of zijn gewoontes verstoord worden, dan breekt de paniek uit. Op een dag moet Melvin op het vreselijke hondje van de buren passen en wordt hij plotseling door een andere serveerster. Melvin zijn wereld stort in elkaar en is even de draad kwijt. Hij moet zijn menselijke kant laten zien als hij zijn geordende leventje terug wil hebben.
In As Good As it Gets speelt Jack Nicholson de bittere schrijver Melvin en weet hij perfect het personage van Melvin te vormen. Alles klopt aan zijn personaliteit en de trekjes die hij heeft. Ook deze rol heeft Jack Nicholson perfect gespeeld.
134553

7. Chinatown

Ida Sessions doet alsof zij de vrouw is van Hollis Mulwray en vraagt detective Jack Gittes (Jack Nicholson) te onderzoeken of er sprake is van overspel. Jack neemt foto’s van Hollis wanneer hij gezien is met een jonge vrouw. Niet veel later wordt Hollis onverwachts vermoord. Meteen gaan Jack op onderzoek uit en komt achter duistere geheimen.
In Chinatown speelt Jack Nicholson de charmante, intelligente Jack Gittes, die ook niet terugdeinst voor gevaar. Hij doet alles om er voor te zorgen dat het de zaak opgelost wordt. De rol als Jack Gitters wijkt af van de rollen die Jack Nicholson normaal speelt. Maar ook deze rol speelt hij legendarisch, dit zorgt ervoor dat ook Chinatown bij de beste Jack Nicholson films hoort.

6. The Departed

Ganster Frank Costello (Jack Nicholson) geeft een van zijn mannen in dienst, Colin Sullivan (Matt Damon), de opdracht om te infiltreren bij de politiekorps in Boston. Intussen probeert undercover-agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) te infiltreren bij Frank Costello, maar dan kruisen de undercover-agent en Colin Sullivan paden, en wat volgt is een gevaarlijke strijd tussen de twee.
In The Departed speelt Jack Nicholson maffiabaas Frank Costello, die kosten wat het kost gepakt moet worden volgens de politie. Opnieuw wordt de waanzinnige persoonlijkheid van Jack Nicholson benadrukt. Toch is één ding zeker, niemand had deze rol beter kunnen vertolken dan Jack Nicholson.
134555

5. Anger Management

De rustige Dave Buznik (Adam Sandler) moet onterecht in therapie voor woedebeheersing. Hij komt in aanraking met dokter Buddy Rydell (Jack Nicholson). Buddy weet op de één of andere manier de slechte kant van Dave naar boven te halen en irriteert hem mateloos. Het is dan ook de vraag of de waanzinnige dokter geen therapie nodig heeft.
In Anger Management kunnen we Jack Nicholson weer een rol spelen waar mentaal zeker wat mee mis is. Dokter Buddy Rydell, die hij speelt, is zeker niet helemaal goed en daarom is Anger Management ook één van de beste films van Jack Nicholson. Ook de humor in de film zorgt ervoor dat je nog meer van het personage van Jack Nicholson kan genieten.

4. The Bucket List

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op de kanker afdeling in het ziekenhuis. Beiden zijn ze terminaal ziek en is er geen kans meer voor ze om beter worden. De twee besluiten een bucket-list op te stellen waarin ze all dingen gaan doen die ze altijd al wilden doen. De twee zetten de fouten die ze gemaakt hebben recht en doen alles om hun grootste dromen waar te maken.
In The Bucket List zien we een andere Jack Nicholson dan in andere films. Nog steeds is het rebelse en prettig gestoorde personage te zien, maar ook een heel ander persoon. The Bucket List bewijst dan ook dat Jack Nicholson niet alleen slechte personages kan spelen.

3. Batman

Bruce Wayne (Michael Keaton) heeft gezworen alle misdaad te bestrijden nadat hij getuige was van de moord op zijn ouders toen hij nog klein was. Jack Napier (Jack Nicholson) valt tijdens een overval op een chemische fabriek in een vat met zuur waardoor hij voor altijd misvormd is. De misdadiger noemt zichzelf The Joker en terroriseert de stad met criminaliteit, waarna Bruce Wayne het tegen hem opneemt.
Heath Ledger is waarschijnlijk de meest bekende vertolker, maar het is niet te ontkennen dat Jack Nicholson ook een legendarische vertolker is van The Joker. Dit is ook precies waarom Jack Nicholson’s prestatie in Batman een plekje verdient in de lijst!

2. One Flew Over the Cuckoo's Nest

Randle Patrick McMuphy (Jack Nicholson) zit in de gevangenis, maar heeft geen zin om de klusjes die hij krijgt uit te voeren. Daarom doet McMurphy alsof hij geestesziek is, dit keert zich helaas al snel tegen hem wanneer hij naar een gekkenhuis wordt gestuurd. Hij probeert de sfeer een beetje makkelijker te maken door te kaarten en basketbal te spelen, maar zuster Ratched zit hem op de hielen en maakt het hem erg moeilijk.
De slechterik in Jack Nicholson komt goed naar boven in One Flew Over the Cuckoo's Nest. Al is de acteur hier niet per sé een slechterik, hij is in de film brutaal, agressief en zelfs een tikkeltje gestoord. Door de spot-on acteerkunsten eindigt One Flew Over the Cuckoo's Nest op de tweede plek in de lijst met de beste Jack Nicholson films.

1. The Shining

In The Shining volgen we het verhaal van de schrijver Jack Torrance (Jack Nicholson), die aan wordt genomen als tijdelijke huisbaas van een hotel in de bergen van Colorado. Jack ziet dit als de perfecte kans om inspiratie voor zijn nieuwe boek op te doen en trekt samen met zijn vrouw en zoontje in in het hotel. Er gaan geruchten rond over de kwade krachten in het hotel en dat de vorige huisbaas ook krankzinnig is geworden en zijn familie vermoord heeft. Jack negeert alle geruchten en gaat in het hotel wonen, maar al gauw hebben de kwade krachten ook effect op Jack.
Natuurlijk hoort The Shining thuis in de lijst met de beste Jack Nicholson films. The Shining is waarschijnlijk ook de meest bekende film van Jack Nicholson met zijn bekende uitspraak: “Here’s Johnny!”. The Shining verdient zonder enige twijfel de eerste plek in de lijst!

Genoeg van de beste Jack Nicholson films?

Als je even genoeg heb gehad van de beste Jack Nicholson films en je op zoek bent naar iets anders, hebben we hier 10 zomerfilms op Netflix. Op zoek naar iets waar je om kan lachen? Hier hebben we de meest bizarre films waarvan je niet gelooft dat ze bestaan.