Top 10 verboden films in andere landen - Deze films mogen écht niet

  Verboden films, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar welke zijn dit eigenlijk? En waarom zijn ze nou verboden? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet en vertellen je waarom ze precies verboden zijn.

  Lionsgate

  10. The Hunger Games

  Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de film The Hunger Games gehoord. De film kwam in het jaar 2012 uit en was gelijk een enorm succes. Wereldwijd genoten mensen van de film, behalve in Vietnam, want daar is The Hunger Games één van de verboden films.

  In de nabije toekomst is Noord-Amerika verdeeld in verschillende delen, dit worden ‘districten’ genoemd. Elk jaar worden The Hunger Games gehouden, waarbij twee jongeren uit elk district met elkaar moeten strijden en de anderen uit moeten schakelen. Dit is om leedvermaak en voor intimidatie voor onderworpen districten. Het zusje van Katniss (Jennifer Lawrence) wordt uitgeloot om in The Hunger Games te spelen, maar dat vind Katniss niet oké en biedt zichzelf vrijwillig aan waarna zij de Hunger Games moet zien te overleven.

  Vietnam heeft The Hunger Games verboden naar aanleiding van het vele geweld wat in de film zat. Ook het moorden in de film vond het land niet oké, dus werd besloten dat de film niet langer meer bekeken mocht worden.

  Renaissance Pictures

  9. The Evil Dead (1981)

  De horrorfilm The Evil Dead uit 1981 joeg mensen al de stuipen op het lijf. De nieuwe versie van de film uit 2013 was ook niet bepaald gezellig, maar niet zo eng als zijn voorganger. Dit is ook waarom The Evil Dead verboden is geworden in Singapore toen de film nog maar net uit was.

  In The Evil Dead reizen vijf jonge vrienden af naar een afgelegen vakantiehuisje in de bossen. Hier vinden ze een boekje en een bandrecorder, waar enkele delen uit het boek vertaald in zijn. De jongeren besluiten het bandje af te spelen, maar laten hierbij een demonische kracht los. Eén voor één worden de vrienden beïnvloed door de kracht, waardoor een van de vrienden, Ash, het tegen zijn vrienden op moet nemen.

  The Evil Dead is in Singapore verboden omdat de film volgens hun te gewelddadig was en er te veel schokkende beelden in zaten. Begrijpelijk, natuurlijk. De film is hartstikke eng. Maar is hij zo eng dat hij verboden moet worden?

  Universal Pictures

  8. Fifty Shades of Grey

  "Mr. Grey will see you now". Fifty Shades of Grey is een erotische film die in 2015 is uitgebracht. Voor sommigen zijn de beelden in Fifty Shades of Grey heel normaal, maar het is begrijpelijk dat in andere culturen dit soort films natuurlijk echt niet kunnen. Dit is ook waarom de film in verschillende landen zich onder de verboden films schaarst.

  Anastasia is net afgestudeerd van de universiteit samen met haar vriendin Kate. Kate heeft al snel een baantje bij de lokale krant, terwijl het bij Anastasia niet zo heel soepel gaat dus neemt ze een baantje bij de bouwmarkt. Op een dag is Kate ziek en vraagt ze of Anastasia een interview met miljardair mr Grey kan overnemen. Dit is het begin van de bijzondere relatie tussen Anastasia en Mr. Grey.

  Fifty Shades of Grey mag niet bekeken worden in Zimbabwe, Maleisië, Kenia, Indonesië en in Cambodja. Dit is omdat er te veel seksscènes in de film zaten, de film enkel op seks gefocust was en er te veel naaktheid in zat. In Zimbabwe was in enkele bioscopen een bewerkte versie toegestaan.

  Paramount Pictures

  7. Zoolander

  Waarschijnlijk heb je vast wel een keer gehoord over de komedie Zoolander. Het is een enorm grappige film en je zou niet zo snel een reden waarom deze film verboden is kunnen bedenken. Toch zijn er een aantal landen die niet zo van de film kunnen genieten, dit is waarom.

  Zoolander gaat over Derek Zoolander, hij is mannelijk model en is al jaren als Male Model of the Year uitgeroepen. Maar gauw komt Derek er achter dat zijn beste jaren geweest zijn en zijn plaats in wordt genomen door een nieuw model genaamd Hansel. Even weet Derek niet meer wat hij moet doen, maar al gauw wordt hij benaderd door een man genaamd Mugatu, die hem een nieuwe baan aanbiedt. Het is aan Derek om de liquidatie van de premier van Maleisië te voorkomen.

  Maleisië vindt dat Zoolander echt niet door de bocht kan doordat het hoofdonderwerp van de film een liquidatie van de premier van Maleisië is. Echter is Maleisië niet de enige die niet fan was van de film, ook Singapore wilde niets van de film weten. Er is geen officiële reden gegeven voor waarom de film verboden was, maar veel mensen vermoeden dat het ook met het onderwerp van de moord op de premier van hun buurland te maken heeft. Iran heeft een heel andere reden voor het verbieden van de film, zij wilden niets van de film weten omdat de rechten van homoseksuele gesteund worden in de film.

  Universal

  6. Schindler's List

  Schindler’s list, dit verhaal ontroerd eigenlijk iedereen die hem kijkt wel. Waarom zou hij dan verbannen worden? De reden is ook best gek en je zal dit ook waarschijnlijk niet snappen.

  Oskar Schindler is een Duitse zakenman met zijn eigen fabriek. Tijdens het nazi-regime heeft hij hier veel Joodse werknemers in dienst, welke hij probeert te beschermen tegen de nazi's door hen onmisbaar voor zijn productie te maken. Hierdoor weet hij tijdens de oorlog 1100 Joden van de gaskamer te redden.

  In Maleisië en Indonesië is Schindler’s List verboden om te kijken omdat er volgens de landen te veel sympathie voor de Joodse gemeenschap in zat. Volgens Maleisië was het doel van de film om sympathie voor de Joodse gemeenschap te vragen, maar het is de vraag of dit zo is.

  Six Entertainment

  5. Human Centipede 2

  Als je veel van horror houdt, dan heb je vast The Human Centipede gezien. Maar heb je ook het tweede deel van de film gezien of kon je niet meer kijken nadat je het eerste deel van de gruwelijke film gezien had? Verbazend genoeg is het eerste deel van de film niet verboden, terwijl The Human Centipede 2 in verschillende landen verboden is.

  The Human Centipede gaat over een man die het eerste deel van The Human Centipede heeft gezien en hier seksueel opgewonden van raakt. De man bevredigt zichzelf met schuurpapier tijdens het kijken van de film en besluit zijn eigen Human Centipede te maken. Dit doet hij en heeft 12 slachtoffers nodig om zijn seksuele genot te bevredigen.

  In Australië was The Human Centipede 2 tijdelijk verboden om te kijken. Later is er een gecensureerde versie van de film op DVD toegestaan in Australië. In Nieuw Zeeland is de film nog altijd niet toegestaan. De film is te bloederig, er zit te veel (seksueel) geweld in en het is veel te wreed.

  Paramount

  4. The Wolf of Wall Street

  Drugs, geld, seks en drank. Dat is het enige waar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), de hoofdpersoon in The Wolf of Wall Street, aan denkt. Volgens velen was de film top en werd deze goed beoordeeld. Toch viel ook The Wolf of Wall Street niet bij alle landen in de smaak, aangezien deze onderwerpen uit de film in sommige culturen gewoon niet kunnen.

  In The Wolf of Wall Street volgen we Jordan Belfort die alles doet wat god verboden heeft. Door fraude wordt hij multimiljonair samen met zijn zakenpartner Donnie Azoff. Op een gegeven moment worden de mannen verschillende keren en gaat hun carrière langzaam ten onder. Corruptie in Wall Street en de invloed van de maffia spelen een grote rol hier in.

  The Wolf of Wall Street is verboden in Kenia, Oeganda, Maleisië en Cambodja. Dit is door de vele scènes met seksuele inhoud, drugsgebruik, de naaktheid en de goddeloosheid. Ook het gescheld in de film is nogal een probleem bij de landen.

  Warner Bros

  3. The Exorcist

  In 1973 verscheen The Exorcist voor het eerst in de bioscoop, voor die tijd was de film enorm realistisch en werden enorm veel mensen hier bang van. Natuurlijk, dat is ook logisch bij een horror film, maar dit is niet de reden waarom The Exorcist verboden is in Singapore.

  The Exorcist gaat over het meisje Regan, die bezeten is van een kwade geest. Er wordt alles aan gedaan om het meisje te redden, maar de trekjes van Regan worden alleen maar raarder en raarder. Er wordt een priester bij gehaald die de geest weg probeert te houden.

  Singapore is het enige land waar The Exorcist niet bekeken mag worden. Dit komt onder andere door het misvormde beeldje van heilige Maria en de scène waarin het bezeten meisje zichzelf in haar kruis steekt met een kruisje met Jezus er op terwijl ze “Jesus, F*ck You!” schreeuwt.

  Sony pictures

  2. The Da Vinci Code

  De Thriller met Tom Hanks in de hoofdrol genaamd The Da Vinci Code was een wereldwijd succes. Nou ja, wereldwijd? Lang niet iedereen was heel erg gediend van de film. Er is nog best wel een lijstje met landen die absoluut niets met The Da Vinci Code te maken willen hebben.

  The Da Vinci Code gaat over professor Langdon die een afspraak heeft met de conservator van het Louvre, die helaas niet doorgaat omdat de conservator vermoord wordt. Professor Langdon is de hoofdverdachte, aangezien de conservator zijn naam voor zijn dood op de grond heeft geschreven. Toch is dit niet omdat professor Langdon het heeft gedaan, het is omdat de conservator allemaal aanwijzingen binnen het Louvre heeft nagelaten die alleen professor Langdon kan ontcijferen zodat hij de moordenaar van de conservator kan vinden. Samen met een agente gaat professor Langdon op zoek naar de moordenaar.

  De Da Vinci Code is verboden in verschillende landen nadat er sprake was van het kwaadspreken van een godsdienst. De landen waarin The Da Vinci Code verboden is zijn China, Jordanië, Pakistan, De Filipijnen, Libanon, Samoa en de Salomonseilanden.

  MPTV

  1. Texas Chainsaw Massacre

  The Texas Chainsaw Massacre ken je vast wel, de klassieke horrorfilm geeft je die kriebels! Dit is waarschijnlijk ook waarom griezelige film in verschillende landen verboden werd. The Texas Chainsaw Massacre is verboden geweest in Brazilië, Finland, Ijsland, Noorwegen, Singapore, Zweden en Frankrijk.

  In The Texas Chainsaw Massacre volgen we het verhaal van Sally Hardesty, zij hoort dat het graf van haar opa overhoop is gehaald en schakelt de hulpen van vrienden en familie in om onderzoek uit te gaan. Onderweg geeft het groepje een vreemde man een lift, maar deze gooien ze de auto uit op het moment dat hij zichzelf in zijn hand snijdt. Snel gaan ze ervandoor, maar krijgen tot hun grote verbazing autopech. Het groepje moet bij een angstaanjagend huis aanbellen voor hulp.

  Het verbod van de film kwam door de schokkende beelden in de film, het sadistische geweld en de wreedheid in de film. Inmiddels mag de gecensureerde versie van de film in Noorwegen bekeken worden. In Singapore was de film 30 jaar lang verboden, maar tegenwoordig is de film weer toegestaan. In alle andere landen behoort The Texas Chainsaw Massacre nog tot de verboden films.

  Genoeg van de verboden films?

  Als je even genoeg heb van de verboden films en op zoek bent naar iets vrolijkers, hebben we hier 10 feel-good series voor je. Op zoek naar iets met meer spanning? Dan zijn hier de top 10 actiefilms.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.