Venom MCU crossover redt Spider-Man in Marvel Cinematic Universe?

  Op het moment is er discussie bij Sony en Disney. Sony heeft de rechten over Spider-Man, maar Disney wil die rechten gebruiken om het verhaal van het Marvel Cinematic Universe verder te vertellen. Een van de manieren waarop Sony volgens de geruchten akkoord lijkt te gaan is wanneer er een crossover komt tussen Venom en het MCU.

  Sony Pictures

  Alles komt bij het MCU?

  Er is op het moment veel discussie over het Marvel Cinematic Universe. Zo wordt er bij Marvel ook al nagedacht hoe het R-Rated Deadpool aan het MCU kan worden toegevoegd. De optie wordt overwogen. Een andere optie die wordt overwogen is of Venom onderdeel kan gaan worden van het MCU. Dit zou kunnen helpen om een deal te sluiten tussen Sony en Marvel betreffende Tom Hollands Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe.

  Meningen lopen uiteen over de stappen die onder leiding van Disney worden gemaakt. Zo lijkt het steeds meer alsof er voor bepaalde films geforceerd wordt gekeken of ze bij het MCU passen. Zodoende ook mogelijk Venom, een film die toen deze uitkwam als een stand-alone film werd gepromoot die duidelijk geen onderdeel zou uitmaken van dit universum. Sterker nog: de film leek een Spider-Man-loos universum te vormen.

  Marvel Studios

  Niet probleemloos

  Tijden veranderen daarentegen en nu lijkt het erop dat Venom met terugkerende kracht onderdeel van het MCU kan worden. Mits de deal van Sony en Disney niet stukloopt. In principe zijn er geen hele grote gekke dingen waardoor het niet kan. Er is maar één tegenstrijdigheid die een probleem kan worden voor het toevoegen van de film. Zo lijkt in de film niemand van het bestaan van aliens af te weten. Iets wat gek is als je het vergelijkt met gebeurtenissen uit het MCU. Daar zijn buitenaardse wezens erg gewoontjes.

  Iedereen moet ondertussen wel weten dat aliens bestaan. In de Avengers-films hebben de Avengers het tegen ze opgenomen en er is een heleboel schade aangericht tijdens die aanvallen. Het zou wel heel gek zijn als niemand in de wereld van Venom hier ooit iets van heeft gemerkt. Al was het maar via een nieuwsuitzending op de beeldbuis. Een mogelijke verklaring zou zijn dat Venom zich dan in een alternatief universum afspeelt.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Zit men hierop te wachten?

  De meningen zijn verdeeld over de geruchten rondom Venom. Zo zijn er fans die het absoluut niks vinden om Venom in het MCU te zien, maar er zijn ook fans die graag zien dat dit gebeurt. Die laatste groep ziet het als een manier om Sony een nieuwe kans te geven om het personage Venom juist wel op een goede manier in een Spider-Man-film te verwerken. Zo vinden redelijk wat mensen dat Spider-Man 3 (waarin Venom al een belangrijke rol speelde) Venom geen eer aandeed. Sowieso vindt regisseur Sam Raimi zelf dat hij het toen verprutst heeft. Als een regisseur dat zelf al zegt, dan moet er ergens iets mis zijn gegaan.

  Dan komen we aan bij de solo film van Venom die ook erg gemengd is ontvangen. Ook in de Venom review vonden we de film niet meer dan 'wel oké.' Financieel was het voor Sony een succes, maar of het kwalitatief ook een succes is valt nog te betwisten. Zo werd Venom erg geforceerd ingezet, was het verhaal niet erg diepgaand en waren actiescènes vrij hectisch.

  Warner Bros. Pictures

  Kijkwijzer laat het toe

  In ieder geval heb je bij Venom niet dezelfde discussie als je bij Deadpool hebt. Dit scheldkanon is veel moeilijker om geschikt te maken voor het Marvel Cinematic Universe. Voor een film over een antiheld als Venom was de film vrij braaf. De film is 12+, net als een heleboel andere films die officieel wel onderdeel vormen van het MCU. Technisch gezien is hier dus geen probleem te bekennen. Venom 2 zou dan kunnen worden gebruikt om een duidelijkere brug tussen de film Venom en het MCU te slaan.

  Daar moeten dan nog flinke stappen worden gemaakt. Voor die stappen zou Sony veel hebben aan een samenwerking met Disney. Zo zou regisseur Kevin Feige van Marvel een klein aandeel hebben gehad in het meedenken over deze Sony-film. Het is niet duidelijk hoe groot het aandeel precies is, maar mochten Sony en Disney weer op één lijn komen dan is hij de geschikte man om te helpen Venom perfect aan het MCU aan te laten sluiten.

  Sony Pictures

  Geen Venom MCU crossover?

  Het idee zou meer potentie hebben als Sony niet de stand-alone Venom aan het MCU zou toevoegen, maar Venom als antiheld in één van de nieuwe Spider-Man avonturen terug te laten keren. Op die manier krijgen de fans een nieuwe kans om Venom in actie te zien op een manier die qua kwaliteitseisen voldoet aan wat we van Marvel gewend zijn. Het is niet zo dat Marvel altijd perfect werk levert, maar tot nu toe zijn veel fans het erover eens dat ze beter weten hoe ze met personages om moeten gaan dan Sony door de jaren heen heeft gedaan. Neem bijvoorbeeld Venom in Spider-Man 3.

  Het blijft in ieder geval spannend welke kant de onderhandelingen op gaan. Er is nog veel onduidelijkheid en ontzettend veel ruimte voor speculatie. De kans is nog altijd aanwezig dat er nooit een crossover tussen Venom en het MCU komt. Het blijft spannend tot Marvel of Sony meer officieel bevestigd. Laten we eerst eens afwachten wat de conclusie wordt rondom onderhandelingen over Spider-Man in het MCU. Als Spider-Man uit het MCU verdwijnt, zal Venom sowieso niet in het MCU komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.