Until Dawn guide - Hoe blijft iedereen leven?

  Until Dawn is momenteel gratis voor PlayStation Plus leden. En dat betekent flink wat griezelplezier voor iedereen die de game nog niet had. In de game gaan we op pad met een groep tieners die het gedurende de nacht zwaar krijgt. In deze Until Dawn guide lees je hoe je iedereen het kan overleven.

  En dat is nog niet zo gemakkelijk als je zou denken. Zoals in menig horror film het geval is, splitst de groep zich in Until Dawn op. Iedereen krijgt op deze manier op zijn eigen manier te maken met het gevaar in de Blackwood bergen. Wij vertellen je hoe iedereen het kan overleven!

  Let op! In deze special vertellen we behoorlijk wat over de verloop van het verhaal in Until Dawn. Wil je dit zelf doorlopen, lees dan niet verder.

  9. Beth en Hannah

  Als Until Dawn begint krijg je eerst de gebeurtenissen vooraf voorgeschoteld. De groep tieners is op dat moment nog wat groter. Na een nacht van drinken en feesten in het afgelegen huisje in de Blackwood bergen, besluit een aantal een grap uit te halen. Een hele gemene grap, waar alleen Sam tegen is.

  We gaan je niet vertellen wat er precies gebeurt, maar het leidt ertoe dat Hannah compleet overstuur uit het huisje vertrekt. Als Beth (en jij dus ook) erachter komt wat er is gebeurd zet ze de achtervolging in. En dan belanden de zusjes in de penarie. Het is hier waar je je eerste keuze voorgeschoteld krijgt.

  Het maakt in deze proloog niet zoveel uit wat je doet. Beide dames kunnen niet gered worden en horen dus eigenlijk niet bij de overlevenden. Maar ze zijn wel degelijk belangrijk voor het verhaal in Until Dawn en dus horen ze ook in deze Until Dawn guide.

  8. Jessica

  In Until Dawn maakt het voor Hannah en Beth niet veel uit wat je kiest, maar voor alle andere karakters moet je goed bedenken welke keuzes je maakt. Dit geldt zeker bij Jessica, het eerste karakter dat we bij deze Until Dawn guide behandelen. Zij is één van de moeilijkere karakters om in leven te houden.

  In hoofdstuk 4 is Jessica in behoorlijk gevaar als ze ontvoerd wordt uit een blokhut. Op dat moment komt het op een serie van jouw keuzes en je reactiesnelheid aan om haar in leven te houden. Als zij wordt ontvoerd ga jij er namelijk als een malle achteraan door het bos.

  En als je dan te veel quick time events mist, kun je ervan uit gaan dat Jessica de pijp uit gaat. Als je denkt dat Jessica hierna veilig is, heb je het mis. Ook na de achtervolging moet je snel handelen. Iets te lang treuzelen en ze gaat eraan op een gruwelijke manier.

  Haal je dit, dan is Jessica even veilig tot in hoofdstuk 10. Daar wordt ze weer achterna gezeten door een Wendigo. Wil je dat ze blijft leven, verstop je dan waar je ook maar kunt.

  7. Matt

  Matt is iemand die graag de held uithangt, tenminste als jij daarvoor kiest. Maar met dat soort dingen moet je natuurlijk wel oppassen. In hoofdstuk 6 wordt hij samen met Emily door een hele kudde mannetjesherten omsingeld. En er is maar één weg verder: door de kudde.

  Je kunt nu de held uithangen en een hert aanvallen of voorzichtig door de kudde manoeuvreren. Als je wil blijven leven, val dan geen herten aan. Later in Matt zijn verhaal stort er een enorme toren in. Ook hier kun je weer de held uithangen en Emily redden van een gewisse dood.

  Ze bungelt namelijk aan de instortende toren boven een afgrond en schreeuwt om jouw redding. Maar als je dit wil doen moet je ervoor zorgen dat Emily jouw het lichtpistool eerder gegeven heeft. Heb je het lichtpistool niet, loopt de boel in het honderd. Als je haar niet redt, krijg je later in de game een tirade over je heen, maar dan overleeft Emily het vooralsnog.

  In hoofdstuk 10 van Until Dawn komen we weer bij een cruciaal punt voor Matt. Hij is dan met Jessica op de vlucht voor een Wendigo. Als je wil dat Matt en Jessica het overleven en het is belangrijk dat de twee bij elkaar blijven. Ook is het belangrijk dat je hier alle quick time events goed doorloopt. Mis je een van de events, dan sterft het tweetal op een gruwelijke manier.

  6. Emily

  Emily is degene die de meeste gamers het liefst dood willen zien. Ze is echt een bitch naar iedereen toe in de game en je wil bijna dat ze sterft. Maar ontwikkelaar Supermassive Games heeft het alleen wel erg gemakkelijk gemaakt om haar te laten leven. Emily kan alleen in hoofdstuk 8 en aan het einde van de game sterven.

  In hoofdstuk 8 is Emily namelijk in gevaar als Ashley ontdekt dat ze een beet van een Wendigo heeft. Iedereen, maar vooral Ashley, gaat door het lint. Wat gebeurt er met iemand die gebeten is? Niemand van de groep weet het, maar wil eigenlijk ook geen risico lopen.

  Terwijl Emily onder schot gehouden wordt moet er een keuze gemaakt worden. En die keuze is: schieten of niet schieten. Aan het einde van Until Dawn is Emily nog een keer in gevaar. Ze kan daar dood gaan als je besluit om te vroeg het licht aan te doen. Hoe dit precies zit verklappen we niet, maar wacht hiermee of het licht gaat bij Emily uit.

  5. Chris

  Chris is een redelijk eenvoudig karakter om in leven te houden. Bij Chris hebben de keuzes die je maakt in de game pas later effect op zijn leven. Zo krijg je in hoofdstuk 4 de keuze om Josh of Ashley te redden van een gruwelijke dood. Als je wil dat Chris overleeft, moet je daar kiezen voor Josh zijn dood.

  Later in de game (hoofdstuk 6) komt Chris weer in gevaar, samen met Ashley, en ook daar moet hij weer beslissen over andermans leven. Maar zoals gemeld hebben zijn keuzes pas verderop effect op zijn leven. Niemand sterft dan ook op dit moment, maar je keuze telt wel degelijk. Schiet Ashley niet dood, want anders gaat Chris er uiteindelijk aan.

  Voor Chris eindigt deze Until Dawn guide in hoofdstuk 8, wanneer je achterna gezeten wordt door een Wendigo. En daar tellen dus al je eerder gemaakte keuzes in Until Dawn. Heb je daar voor bovengenoemde gekozen én voltooi je het quick time event succesvol, dan overleeft Chris de nacht.

  4. Ashley

  Ashley komt pas in hoofdstuk 8 voorbij in deze Until Dawn guide. Zij hoort dan ineens een geluid als ze achter de groep aan loopt. Je kunt er hier voor kiezen om het geluid te inspecteren, want je bent tenslotte op zoek naar iemand. Een logische keuze, maar potentieel wel een fatale.

  Als je gaat kijken kom je bij een luik dat rammelt. Het is verleidelijk om dat luik open te maken, maar doe dat niet. Maak je het luik toch open, dan springt er een Wendigo tevoorschijn die Ashley zonder pardon vermoordt. Als je wil dat Ashley het overleeft, moet je het luik simpelweg voorbij lopen.

  Ze komt dan weer uit bij de anderen en overleeft de nacht tot in het grote huis. Daar kan ze nog ten prooi vallen aan een Wendigo. Dit gebeurt alleen als je besluit niet in te grijpen als Matt in gevaar is en je gevraagd wordt om een keuze te maken.

  3. Mike

  Mike is eigenlijk een karakter dat niet echt in deze Until Dawn guide voorbij had hoeven komen. Hij kan namelijk de hele game simpelweg niet sterven. Tot aan het einde dan. Daar kan Mike nog op de valreep de pijp uit gaan.

  Als je wil dat hij blijft leven in deze scène, moet je ervoor zorgen dat Sam hem helpt als het nodig is. Daarnaast moet je alle quick time events goed volbrengen en ook stil blijven staan als dat gevraagd wordt. Als laatste moet je ervoor zorgen dat iedereen het huis heeft verlaten als je het licht aan doet en Mike overleeft de nacht.

  2. Sam

  Voor Sam geldt eigenlijk hetzelfde als Mike: ze kan niet doodgaan in de game tot aan het einde. Als Sam moet je Mike overal waar je kan helpen. Doe je dat niet, dan sterft Mike, maar Sam ook. Voor Sam geldt daarnaast ook dat het licht pas aan mag als iedereen weg is en dat je alle quick time events moet voltooien.

  1. Josh

  Als laatste in deze Until Dawn guide komen we bij Josh. Hoewel het een beetje een vreemde manier is van overleven, kun je er namelijk voor zorgen dat hij niet sterft. Je moet hiervoor wel flink wat doen.

  Josh overleeft het namelijk alleen maar als je alle Twins aanwijzingen gevonden hebt in de game. Zodra je er ook maar één mist, zal Josh de ochtend niet meer zien. De aanwijzingen over de tweeling Hannah en Beth kun je in ieder hoofdstuk van de game vinden.

  Dat waren alle karakters in Until Dawn en dit is ook meteen het einde van onze Until Dawn guide. Met deze keuzes kun je dus iedereen kunnen laten leven of juist laten sterven. WIj beoordeelden Until Dawn met een dikke 9.2 in de review toen de game in 2015 uitkwam.

  Until Dawn

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.