De 5 meest epische Game of Thrones afleveringen!

Article
vrijdag, 14 juli 2017 om 13:20
xgn google image
Met Game of Thrones seizoen 7 om de hoek nemen wij een kijkje naar de vijf meest epische Game of Thrones afleveringen. Dit bedraagt alleen de grote gevechten. Bekende afleveringen waar personages op een schokkende manier doodgaan staan niet op de lijst. Het gaat nu puur om het spektakel.
Dit artikel bevat eventuele spoilers voor seizoen 1 tot en met 6 van Game of Thrones!

5. The Winds of Winter

Waarom je Game of Thrones moet kijken? De epische momenten alleen al zijn het meer dan waard! Daarom beginnen we onze lijst van de meest epische Game of Thrones afleveringen met The Winds of Winter. Dit was de geweldige seizoensfinale van seizoen 6.
Cersei Lannister kreeg het zwaar te verduren in het vijfde seizoen. De bekende 'Walk of Shame' heeft haar flink toegetakeld. In de laatste aflevering van seizoen 6 neemt ze eindelijk wraak voor deze gebeurtenis. Niemand blijft gespaard: De High Sparrow, de Tyrells en zelfs Septa Unella (zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding) komen er niet goed vanaf.
Dankzij de geweldige muziek van Ramin Djawadi worden we getrakteerd op een spannende opbouw. Deze opbouw eindigt in de vernietiging van de Great Sept of Baelor door het wildfire. Niet alleen is deze hele gebeurtenis episch, het is ook zeer bevredigend om te zien hoe Cersei eindelijk haar wraak waarmaakt.
114604

4. Blackwater

Game of Thrones is één van de duurste series ooit gemaakt. We kregen in seizoen 2 ons eerste voorproefje van wat de toekomstige Game of Thrones afleveringen in petto konden hebben. Het eind van seizoen 2 gaf ons namelijk één van de eerste epische gevechten: ''The Battle of Blackwater Bay''.
In dit gevecht komt Stannis Baratheon naar Kings Landing om de troon te veroveren voor zichzelf. Uiteraard verloopt dit plan niet helemaal soepel. We worden getrakteerd op onze introductie van wildfire. Dit vuur met groene vlammen wordt gebruikt om de vloot van Stannis flink uit te dunnen met een spectaculaire explosie!
Dit is ook het gevecht waar Tyrion Lannister zelf het slagveld opgaat. Hij toont moed en wordt zelfs aangemoedigd door het leger. Tyrion loopt in deze aflevering zijn litteken op, iets wat nu een herkenbaar eigenschap is van het personage.
114606

3. The Watchers on the Wall

Neil Marshall, dezelfde regisseur als The Battle of Blackwater, keert terug voor nog een episch gevecht. In seizoen 4 kregen we namelijk: ''The Battle of Castle Black''. Dit gevecht is tussen de Night's Watch & het wildelingen leger van Mance Rayder.
Dit is één van de enige Game of Thrones afleveringen die zich afspeelt op een enkele locatie. Normaal gesproken bevatten alle afleveringen een stukje van een verhaallijn. The Watchers on the Wall speelt zich exclusief af op de muur en heeft een indrukwekkend gevecht vol epische momenten.
In deze aflevering heeft Jon Snow bovendien een belangrijke rol. Zijn leiderschap komt naar boven en hij geeft vaak orders aan de leden van de Night's Watch. Het gevecht bevat gave momenten, waaronder een slingerende bijl die wildelingen van de muur hakt & grote mammoeten en reuzen die de wildelingen versterken.
Een indrukwekkende aflevering vol moed, actie en emotie.
114611

2. Hardhome

Seizoen 5 bevat nog steeds één van de meest memorabele scenes uit de serie. Deze gebeurt in de aflevering Hardhome. Hier krijgen we ons eerste grote gevecht tussen de mensen (The Night's Watch en de wildelingen) en de White Walkers (waaronder de Night King).
De wildelingen en leden van de Night's Watch maken zich klaar om te vertrekken uit Hardhome. Dit is een plaats voorbij de muur, waar de wildelingen een kamp hebben opgezet. Op het moment van vertrekken worden de kijkers verbaasd met de White Walkers die verschijnen.
Het gevecht dat plaatsvind wordt ''The Massacre of Hardhome'' genoemd. Wat vertaald in een afslachting, en dat was het zeker. Deze aflevering combineert horror, zombie-achtige beelden en spanning met gave actiemomenten. Zo bevat de aflevering ook Jon Snow die het één tegen één opneemt met een White Walker.
Zoals veel Game of Thrones fans al weten, zijn de White Walkers het echte gevaar van de serie. Wij denken dat The Wall er niet altijd zal zijn om de White Walkers buiten te sluiten.
114615

1. Battle of the Bastards

''The Battle of the Bastards'' is het hoogtepunt uit de gehele serie. De aflevering is van zulke hoge kwaliteit, dat Miguel Sapochnik (de regisseur van de aflevering) er een Emmy Award voor won.
Het hele seizoen bevatte zoveel opbouw naar deze confrontatie tussen Jon Snow & Ramsay Bolton, allebei 'Bastards' uit het Noorden. De aflevering wordt niet alleen gezien als één van de beste Game of Thrones afleveringen, maar als één van de beste afleveringen van TV. De IMDb score van 9,9 ondersteunt deze uitspraak zeker.
Het is in deze aflevering waar we de volledige potentie van Game of Thrones te zien krijgen. De kwaliteit heeft een filmische uitstraling en voelt als het meest epische moment uit de serie. Wanneer Jon Snow eindelijk Ramsay Bolton op zijn smoel ramt, zijn alle fans volledig bevredigd.

Wat vinden jullie de meest epische Game of Thrones afleveringen?

Dit zijn in onze mening de meest epische Game of Thrones afleveringen. Uiteraard is deze lijst gebaseerd op de eerste zes seizoenen en bevat geen momenten met schokkende gebeurtenissen (zoals ''The Red Wedding''). Het zevende seizoen bevat in totaal maar zeven afleveringen. Deze afleveringen zullen wel een langere speelduur bevatten.
Het achtste en laatste seizoen verschijnt pas in 2018 of 2019. Wel werd er een hint gegeven over dit laatste seizoen. Er is een mogelijkheid dat al deze afleveringen de duur van een (korte) film krijgen!