5 unieke MSI Crosshair 15 features op een rijtje

Article
maandag, 31 januari 2022 om 16:00
msi crosshair 15 rainbow six extraction edition 1f1643624540
Terwijl we langzaam weer uitkijken naar tijden met meer zon en een hogere temperatuur, horen gamers in hun achterhoofd toch een klein stemmetje. Met lekker weer kun je niet binnen zitten. Je hebt dus een goede gaming laptop nodig en laat MSI nou net haar nieuwe Crosshair 15 op de markt hebben gebracht. Wij zetten vijf unieke features van de MSI Crosshair 15 voor je op een rijtje.

Spectrum Backlight Keyboard

We trappen af met het Spectrum Backlight Keyboard. Deze valt vanaf het eerste moment op dankzij de aanpasbare RGB-verlichting. Via Mystic Light in het MSI Center, een vooraf geïnstalleerd programma, is deze naar hartenlust aanpasbaar.
Het toetsenbord zelf is daarnaast meer dan alleen de essentiële toetsen. Ook het nummerbord zit gewoon verwerkt in de laptop, waardoor je de Crosshair ook gewoon buiten het gamen om goed kunt gebruiken.
msi crosshair 15 rainbow six extraction edition 2f1643624529

Uniek design

Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat het toetsenbord buiten de toon valt. Het tegenovergestelde is waar, want de MSI Crosshair oogt futuristisch, maar ook stijlvol. De behuizing is voorzien van mat grijze kleur, terwijl de bekende draak van MSI via een glimmend logo opvalt. Naast het draakje laat MSI ook weten dat ze de makers zijn, maar dat zien we wel vaker bij laptops.
Bij het openklappen van de laptop wordt vervolgens duidelijk dat je een echte gaming laptop in handen hebt. Het toetsenbord dat een disco feest geeft, wordt namelijk omringd een schubben-patroon waardoor je handen goed voorzien worden van grip. Het display oogt daarnaast ook gewoon netjes en wordt alleen vergezeld door het MSI-logo en een kleine, ingebouwde webcam.

Scherm van kwaliteit

Dat display zelf mag er ook zijn. Deze geeft je, waar je ook bent, een 1440p resolutie en heeft ook nog eens een verversingssnelheid van 165Hz. Zo weet je zeker dat de gameplay net zo vloeiend is als een klontje boter dat door een hete pan giert. Er is zelfs een variant van de laptop met een 360Hz scherm, maar dan moet je wel voor de 17,3-inch laptop kiezen.
Uiteraard is gekozen voor een IPS-paneel ongeacht het model. Op laptops werkt dit fantastisch, want een grote kijkhoek maakt het scherm flexibel voor de gebruiker terwijl kleuren mooi blijven ogen.
msi crosshair 15 2f1643284129

Buitenaardse prestaties

Het oog wil natuurlijk genieten, maar om gameprestaties te krijgen van buitenaards niveau moet onder de kap ook alles kloppen. Onder de kap van deze 15-inch laptop vind je gelukkig topmateriaal. Het begint allemaal met de 12e generatie Intel i7-processor waarvan de MSI Crosshair 15 voorzien is.
Tel daarbij de Nvidia 3060 videokaart op en je kunt rekenen op prachtige prestaties. MSI legt de lat alleen een stapje hoger. De Crosshair 15 krijgt namelijk een 140W TPG boost die de prestaties naar een hoger niveau tilt. De TPG boost brengt de prestaties namelijk dichtbij (en in sommige gevallen voorbij) die van een laptop met een RTX 3070 videokaart.
msi crosshair 15 rainbow six extraction editionf1643283889

Speciale editie

Als laatste is er ook nog eens een speciale editie van de MSI Crosshair. Het 15-inch model kun je namelijk vinden in de stijl van Rainbow Six Extraction. De nieuwe Ubisoft-game staat compleet centraal in de speciale MSI Crosshair 15 Rainbow Six Extraction Edition.
De laptop is hierdoor onder meer voorzien van een likje gele verf rondom het toetsenbord dat geleidelijk groen wordt waarna de onderste helft van het toetsenbord gewoon weer grijs is. Ook kun je gelijk beslag leggen op de Tom Clancy's Rainbow Six Extraction Deluxe Version-bundel waarin de game zit, een toffe muismat en een gaming muis.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.