Undisputed gameplay gaat voor ultiem realisme

Article
zondag, 17 september 2023 om 10:00
undisputed 4f1693236095
Sportgames kun je in principe op twee manieren aanpakken: als simulatiegame of als een arcadegame. In dat laatste geval is realisme vaak ver te zoeken, maar ook simulatiegames slaan de plank nog wel eens mis. Undisputed wil het boksen juist met een ongekende mate van realisme neerzetten.
Wie van boksen houdt, moet Undisputed in de gaten houden, zo lijkt het. De game wil een mate van realisme bereiken die nog niet eerder gezien is in een boksgame. Op gamescom 2023 hebben wij gezien hoe de game in elkaar zit en het lijkt een knap staaltje werk te worden.
Om te beginnen is Undisputed de eerste boksgame die bepaalde dingen weet aan te bieden. Alle grote boksorganisaties zijn bijvoorbeeld in de game te vinden. Ergens is dat noodzaak voor een game met de naam Undisputed: je bent pas Undisputed-kampioen als je bij alle organisaties kampioen bent.
De weg naar die titel zal voor iedereen anders zijn. De ontwikkelaars benadrukken dat er niets vaststaat aan welke boksers je op welk moment in je carrière tegenkomt. Elke speler zal een ander pad hebben naar de felbegeerde Undisputed-titel.
undisputed 2f1693235994

Managers en trainers doen ertoe

Kampioen worden doet een bokser natuurlijk niet in zijn eentje: er komt een heel team van bijvoorbeeld managers en trainers bij kijken. Wie bij jouw team hoort in Undisputed heeft een behoorlijke invloed op hoe de game loopt. Je manager is bijvoorbeeld degene die bepaalt met wie je vecht en welke kansen je daaraan overhoudt. Een betere manager geeft je betere kansen.
Maar betere kansen staat vaak gelijk aan sterkere tegenstanders en dan komt je trainer om de hoek kijken. Tegen een sterkere tegenstander kun je vaak bijvoorbeeld betere verdediging gebruiken. Als je daar momenteel niet zo sterk in bent, helpt het om een trainer aan te nemen die gespecialiseerd is in het trainen van je verdediging.
Raak je ondanks alles gewond in een gevecht, dan heb je daar ook staf voor. Ook die zijn vaak beter in het één dan het ander. Welke healer je gebruikt bepaalt hoe snel je herstelt van specifieke blessures en dus ook in wat voor vorm je aan je volgende gevecht begint.
undisputedf1693235945

Rake klappen

Ook in de gevechten zelf kun je zien dat de game voor groot realisme gaat. Sommige tegenstanders kun je bijvoorbeeld baiten om op een verkeerd moment aan te vallen, maar slimmere tegenstanders trappen daar niet in. Tussen de rondes door krijg je advies van je trainer, op verschillende vlakken. In de laatste ronde voorspellen de media wie er als winnaar uit de bus komt, maar dat komt dus niet van de jury en kan een verkeerde inschatting zijn.
Om te winnen moet je dus goed in de gaten houden hoe je speelt: er is stamina dat bepaalt hoeveel klappen je kunt opvangen en uitdelen. Dat wordt minder afhankelijk van je hartslag tijdens een gevecht. Elke tegenstander vecht anders, dus je kunt niet terugvallen op een trucje en hoe je je stamina het beste kunt inzetten zal ook niet in elk gevecht hetzelfde zijn.
undisputed 3f1693236045

Undisputed wordt voor de echte liefhebber

Undisputed is waarschijnlijk niet voor iedereen. Daarvoor zijn er misschien niet iets teveel statistieken en systemen. Maar voor de boksfan zijn er waarschijnlijk weinig betere games om te spelen. Undisputed is al beschikbaar in early access, maar wanneer de game zelf uitkomt is nog niet bekend.

Populair Nieuws