Uncharted story recap - Goed voorbereid naar Uncharted 4

  Uncharted 4 belooft nog mooier, groter, epischer en diepgaander te worden dan zijn vorige delen. Om goed voorbereid aan Uncharted 4 te beginnen, is hier een Uncharted story recap.

  Uncharted: Drake’s Fortune

  Het eerste deel in de Uncharted remaster is Uncharted Drake’s deception. Het allereerste deel van Uncharted kwam niet veel later dan de launch van de Playstation 3 en liet direct zien wat voor brute kracht de Playstation 3 had. In het eerste deel van de Uncharted story recap komen meteen iconische personage’s aan bod, dus lees er niet te snel doorheen.

  In de Uncharted remaster speelt Nathan Drake de hoofdrol, zijn personage speel je dan ook in de game. Nathan is in het eerst deel opzoek naar het graf van zijn over- over- overgroot vader Sir Francis Drake. Al vrij snel kom je bij het graf van Sir Francis Drake terecht en daaruit blijkt dat hij zijn dood gespeeld heeft, zijn graf is namelijk -op een dagboek na- leeg.

  Dit dagboek is heel belangrijk, want het boek hint naar een stad van goud. Drake gaat samen met zijn maat Victor Sullivan op zoek naar deze gouden stad. Later in de game blijkt het niet te gaan om een stad van goud, maar een verdwenen standbeeld. Nathan Drake verandert van koers en gaat op zoek naar het standbeeld. Tijdens zijn zoektocht wordt hij ook geholpen door de knappe blondine Elena Fisher, een documentaire maker en tevens een goede vriendin/liefde van Nathan Drake..

  Na een lange zoektocht vol met gevechten tegen andere schattenzoekers vinden ze het standbeeld. Er heerst een vloek op dit beeld, iedereen die er in de buurt komt verandert in een soort zombie. Even later wordt het standbeeld door andere schattenzoekers gestolen via een helikopter, Nathan Drake speelt de held en weet zich vast te maken aan de helikopter.

  De helikopter wordt door weer andere schattenzoekers neergehaald en het standbeeld inclusief Nathan Drake eindigen op een schip. Op dit schip vecht Nathan Drake tegen een andere eindbaas -onder de naam Navarro- die ook schatten jaagt. Na een aantal flinke klappen gebeurt er iets onverwachts met de boot, de boot wordt geraakt door een explsoie en het standbeeld schuift recht de zee in. Wonderbaarlijk genoeg zat een touw (dat vast zat aan het standbeeld) vast aan de eindbaas van de slechte schattenzoekers en daardoor verdwijnen die twee (standbeeld en slechte eindbaas) diep in de oceaan, eind goed al goed.

  Dit is het einde van deel één, tijd om naar deel twee van de Uncharted story recap te gaan.

  Uncharted 2: Among Thieves

  Nathan Drake wordt door een oude bekende -en bijzonder lekkere- vriendin Chloe Frazer en goede vriend Harry Flynn voor een illegaal klusje gevraagd. Ze moeten een lamp vinden die hen kan helpen in de zoektocht naar een gezonken vloot van Marco Polo, deze floot zou vol liggen met schatten van immense waarde.

  Wanneer de kaart gevonden is wordt Nathan Drake verraden door Flynn. Nathan wordt gevangen genomen maar Chloe en Victor bevrijden hem. Gelukkig heeft Nathan Drake toch nog een paar goede vrienden! Na een lange zoektocht vinden Chloe en Nathan Drake de map van Marco Polo die hen naar een tempel brengt.

  Om de reis te vergezellen komt Elena met haar cameraman mee om een reportage te schieten. In hun reis naar de tempel in de Himalaya’s, wordt de cameraman van Elena doodgeschoten. Tijdens een treinreis raakt Drake in gevecht met Flynn maar Flynn is dit keer weer te goed voor Drake en schiet Drake in zijn buik. De trein crasht, ontspoort en Nathan wordt wakker op de trein die nog nét niet het ravijn in valt.

  Nadat Nathan het onmogelijke heeft geflikt om te overleven gaat hij terug naar een Tibetaans dorp waar hij Elena weer ontmoet. Drake krijgt de opdracht om een soort boom te vernietigen maar dat gaat natuurlijk niet zonder tegenslagen. Ook komt Flynn ineens te voorschijn en blaast heel de boel op door middel van een granaat. Flynn overleeft de explosie niet.

  Nathan Drake vecht tegen Lazarevic -de opperbaas boven Flynn- en weet te winnen. Wat is Nathan Drake toch een held in de Uncharted. Tijdens de avonturen van Uncharted 2 raakt Nathan Drake verliefd op Chloe en Elena, maar uiteindelijk kiest hij toch voor Elena en pakt haar vol op d’r smoel.

  Einde van het tweede deel van de Uncharted story recap Lees verder voor de gebeurtenissen in Uncharted 3.

  Uncharted 3: Drake’s Deception

  Het laatste deel van de Uncharted story recap, voordat je zonder zorgen aan Uncharted 4 kan beginnen. Nathan Drake heeft al sinds het eerste deel de ring van Sir Francis Drake, een ring met veel waarde. Hij krijgt een bod van ene Talbot op de ring en accepteert dat bod. Nathan en Victor gaan naar een Engelse pub om de ring te verkopen, totdat ze erachter komen dat ze worden opgelicht met nep geld.

  Uncharted zal Uncharted niet zijn als de pleuris niet uitbreekt. Nathan en Victor vechten het buiten uit maar worden in het nauw gedreven, maar dan verschijnt Katherine Marlowe ineens: de opdrachtgever van Talbot. Nathan Drake wordt in elkaar gemept en Katherine steelt zijn ring. Met behulp van een oude bekende Chloe komen ze Nathan Drake en Victor aan een map die hun dichter bij de verloren stad Ubar brengt.

  Nathan Drake gaat opzoek naar de verloren stad Ubar. Nathan Drake komt in Syrië terecht met Victor en Chloe, maar na een gevecht trekken Nathan en Victor verder met Elena om een tombe te vinden. Hier ontdekken de drie de locatie van de verloren stad, de stad ligt in de Rubál Khali woestijn.

  In de tombe ontstaat een gevecht met de mannen van Marlowe, in dit gevecht wordt Victor gevangen genomen. Victor wordt gedwongen om Marlowe naar de verloren stad de brengen. Marlowe besluit per vliegtuig naar de verloren stad te gaan en dat weet Nathan Drake toevallig in deze Uncharted story recap. Nathan Drake bereidt een plan voor.

  Nathan Drake probeer Victor te redden tijdens de vliegreis, maar Nathan wordt ontdekt door Marlowes mannen. Er ontstaat een gevecht waarbij het vliegtuig neerstort, Nathan weet gelukkig op een veilige plek in de woestijn te landen. In de woestijn ontmoet Nathan Salim die hem zou helpen Victor te vinden. Victor wordt gevonden maar niet veel later ontstaat er een zandstorm waardoor Nathan en Victor hun gids Salim kwijtraken. Na de zandstorm ontdekken ze de verloren stad Ubar, waar natuurlijk weer een gevecht plaatsvind.

  Na de stad onveilig te hebben gemaakt komt Nathan Drake zijn grote vriendin Marlowe weer tegen, dit resulteert weer in het zoveelste gevecht. Nathan Drake verslaat Marlowe en Talbot, daarna duikt Salim weer op om Victor en Nathan de weg naar huis te laten zien. Eenmaal thuis zien Nathan Drake en Elena elkaar weer en beginnen ze een intieme omhelzing.

  Eind goed al goed in deze Uncharted story recap.

  Uncharted 2: Among Thieves

  Verkijgbaar vanaf 16 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.