Uncharted 4 cast - Memorabele personages in de Uncharted serie

  Uncharted 4 komt bijna uit en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Wij nemen een kijkje een de Uncharted wereld. Lees hier alles over de Uncharted 4 cast en personages uit de voorgaande games!

  Uncharted staat bekend om zijn sterk verhaal en de daarbij horende goede personages. In de gehele Uncharted serie zijn dan ook al redelijk wat memorabele personages voorbij gekomen. De belangrijkste personages verdienen dan ook een behoorlijk stuk tekst in de aanloop naar het nieuwe deel in de Uncharted serie: Uncharted 4: A Thief's End.

  Nathan Drake

  Laten we beginnen met de grote man zelf. De hoofdpersoon van Uncharted en beroemdheid in de gamewereld heet Nathan Drake. Bij een eerder gebrek aan zijn echte naam, heeft hij zichzelf vernoemd naar Francis Draka. Inmiddels is Nate getrouwd met zijn sidekick Elena Fisher, waarmee hij veel avonturen beleeft. Nate is een meester dief en getraind in het zoeken naar schatten met een hoog gehalte over de top actie.

  Vanaf zijn jeugd werd Nate al geïnspireerd tot het doen van ontdekkingen en het beleven van avonturen. Ook in het vierde deel is Nathan Drake weer van de partij als hoofdpersoon. Genietend van een rustig leven komt uit het niets zijn broer binnenvallen. Zijn broer die dood geacht werd. Op deze manier wordt Nate weer terug in de wereld van Uncharted getrokken.

  Elena Fisher

  Elena speelt ook een grote rol in de Uncharted serie. Niet alleen omdat ze getrouwd is met Nathan, maar ook als belangrijke reisgezel. Ze mag dan wel een 'simpele' journalist zijn, ze is er wel een met ballen. Zij gaat angst niet uit de weg en is eigenlijk gecreëerd als vrouwelijke versie van Nathan Drake. Haar sterke persoonlijkheid is dan ook één van de factoren die bijdraagt aan haar belang in de serie.

  In Uncharted 4: A Thief's End wonen Elena en Nathan samen en genieten zij van het rustige leven. Nathan wordt echter meegetrokken door zijn broer Sam, waar Elena niets vanaf weet. Nate liegt en gaat mee met Sam, Elena achterlatend. Hoe Elena dus verder in het verhaal van A Thief's End gaat passen is dus nog een beetje een vraagteken.

  Victor Sullivan

  Sullivan is ook onderdeel van het Nathan Drake team en komt regelmatig op het laatste moment in actie om Nate te redden. Sullivan is een vrije geest die vaak doet wat hij zelf wilt. In zijn jeugd ging hij het leger in om op zijn veertigste freelance dief en schatzoeker te worden. Tijdens een klus kwam hij een nog redelijk jonge Nathan Drake tegen. Hij redde hem en zo begon een mooie vriendschap.

  De twee werden onafscheidelijk en hebben inmiddels vele avonturen meegemaakt. Nate ziet Sullivan als vader en Sullivan andersom Nate weer als zoon. 'Sully' zal ook in Uncharted 4 terugkeren als trouwe hulp voor Nate. Op zoek naar de piratenschat komen ze weer behoorlijk wat problemen tegen.

  Eddy Raja

  Van het Nathan Drake team naar de vijanden. Eén van de meest memorabele is toch wel Eddy Raja, de piraat en schatzoeker die meermalen het pad van Nate gekruisd heeft. In Uncharted: Drake's Fortune wordt hij dood geacht doordat hij naar beneden valt in een gat, meegetrokken door descendants. Maar zoals hij zelf al riep ''Don't mess with Eddy Raja''.

  Hij keerde terug als multiplayer personage in Uncharted 3: Drake's Deception. En gelukkig bestaat er nog zoiets als een multiplayer waar personages als Eddy Raja terug kunnen keren, want anders zouden we hem behoorlijk missen. Maar verwacht hem dus niet terug in het verhaal van Uncharted 4. Of misschien toch weer wel?

  Sir Francis Drake

  Sir Francis Drake mag dan wel geen gigantisch grote rol hebben in de Uncharted serie, hij is wel een enorme drijfveer voor het verhaal. In 1581 geridderd door Queen Elizabeth I door zijn ontdekkingen omtrent de mysterieuze stad Iram. Later lijkt hij dood te zijn, maar nog springlevend gaat hij op zoek naar een volgende schat.

  In Uncharted: Drake's Fortune is zijn verhaal uitgewerkt. Hoofdpersoon Nathan Drake zoet Francis als zijn grote voorbeeld en draagt dezelfde achternaam omdat hij vermoedelijk een afstammeling is van de groot ontdekkingsreiziger. Nate is onder andere waar hij nu is door Sir Francis. Een zeer belangrijke drijfveer in het verhaal dus.

  Atoq Navarro

  Waar Eddy Raja de rol van 'bad guy' goed vervult, doet Atoq Navarro dat ook prima. Navarro is een archeoloog, maar zeker niet de eerste de beste die je tegen kan komen. Met een sterk team huurlingen achter zich weet Navarro wat hij wilt en hoe hij dat moet bereiken. Hij wordt ingehuurd door Gabriel Roman.

  Als zijn helikopter in Uncharted: Drake's Fortune neergaat in de oceaan sterft hij met al zijn schatten door verdrinking. Hij keerde terug in de delen hierna als multiplayer skin. Het is echter nog steeds onzeker wat er gebeurd is met zijn lichaam. Er is dus best nog een kansje dat hij terugkeert.

  Gabriel Roman

  Een volgend memorabel personage is Gabriel Roman. De man die het huurlingen team van Atoq Navorro achter zich had staan. Roman had nog een appeltje te schillen met Sullivan die naar zijn zeggen een schuld had bij hem. Roman is een Britse topcrimineel en schatzoeker die vooral een rol speelt in het eerste deel uit de Uncharted serie: Drake's Fortune.

  Maar niet zijn personage maar zijn dood zal in het geheugen van de meeste fans gegrift zitten. Hij wordt verraden door Navarro en muteert in een descendant. Navarro schiet hem vervolgens neer en gaat zelf met de schatten ervandoor. Ook Roman keerde terug in de multiplayer.

  Andere memorabele personages: Javier, Dillon en Doughnut Drake

  Minder grote rollen, maar toch wel memorabele zijn die van Javier, Dillon en Doughnut Drake. Javier en Dillon zijn onderdeel van het team van huurlingen onder leiding van Atoq Navarro. Deze twee zijn eigenlijk voornamelijk bekend van de scène waarin Dillon uit een helikopter geduwd wordt en per ongeluk Javier door zijn hoofd schiet: Geweldige beelden.

  Doughnut Drake is misschien wel het meest grappige personage in de hele serie. Met een veel diepere stem als de originele Nathan Drake is Doughnut Drake een hele dikke versie van Nate. Hij is beschikbaar in de multiplayer en natuurlijk bedoeld als grap. In de categorie memorabel kan Doughnut Drake natuurlijk niet ontbreken.

  Sam Drake

  In Uncharted 4: A Thief's End wordt er tenslotte nog een geheel nieuw personage geïntroduceerd. Nathans broer Sam die tot nu toe gedacht werd dood te zijn. Zijn verdwijning is volgens velen van invloed geweest op de keuzes van Nathan in de het verhaal tot nu toe. Wat echter veel belangrijker is, is dat hij nog leeft en dat hij in de problemen zit.

  In plaats van dood, zat Sam jarenlang in de gevangenis en nu hij vrij is, heeft hij de hulp van Nathan nodig. Hier ontluikt zich een interessante situatie, aangezien Elena niet weet dat Nathan een broer heeft. Nathan liegt over zijn bedoelingen en vertrekt samen met Sam op weg naar het volgende avontuur. Het begin van Uncharted 4: A Thief's End is gemaakt.

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.