10 Ultra Sun en Ultra Moon tips - De beste tijd in Alola

  Voor iedereen die ons koud kikkerlandje heeft verruild voor het zonnige Alola, hebben wij 10 tips verzameld om een nog betere trainer te worden. Pak een kop Tapu Cocoa en ga er eens lekker voor zitten, want hier zijn onze beste Ultra Sun en Ultra Moon tips.

  Eerder al hebben we tips voor beginnende Pokémon spelers op de website geplaatst. Daarom hebben we nu 10 tips voor gevorderde spelers. Wil je weten of je nog iets kunt verbeteren aan je speelstijl? Wij helpen je graag!

  10. Koop genoeg items

  Wil je geld uitgeven aan de kleding van je personage, dan moet je dat niet meteen doen. Wanneer je een nieuwe stad inloopt is het belangrijk dat je begint met het aanvullen van je voorraad aan bruikbare items. Ga nooit op weg zonder wat Potions, dat zijn items die je Pokémon helen en dan zijn de duurdere altijd beter.

  Andere bruikbare items zijn Revives, die je Pokémon terug tot leven brengen. Ook Escape Ropes, die je uit verschillende dungeons halen, zijn erg belangrijk. Ga ook niet op stap zonder wat Repels mee te nemen, want soms kan het enorm vervelend zijn om steeds maar wilde Pokémon tegen te komen en deze items zorgen ervoor dat dit minder gebeurt. Koop geen items die de status van je Pokémon geneest, want dingen zoals Poison en Burn kun je gewoon genezen in Pokémon Refresh.

  9. Breng balans in je team

  Je moet altijd rekening houden met de zwaktes van je team. Zo is het niet verstandig om twee Pokémon van hetzelfde type in je team te stoppen en hebben sommige Pokémon vreselijke combinaties aan types, die het moeilijk maakt om ze in leven te houden. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Pelipper, een Water en Flying type. Deze Pokémon heeft vanwege zijn combinatie aan types een 4x zwakte tegen Electric type aanvallen.

  Zorg er ook voor dat je Pokémon verschillende types aan aanvallen bezitten. Wil je bijvoorbeeld heel graag een Pikachu in je team, leer deze dan niet alleen Electric type aanvallen. Leer je Pikachu bijvoorbeeld Rain Dance, een Water type aanval die ervoor zorgt dat Thunder nooit mist. Of leer je Pikachu Toxic, een Poison type aanval die de tegenstander vergiftigt.

  8. Ken de Pokémon van je tegenstanders

  Je hebt misschien geen Gyms in Alola, maar de Trial Captains gebruiken zo allemaal hun eigen type aan Pokémon. Zorg er dus voor dat je voorbereid bent voor je begint aan een nieuwe Trial. Zorg voor minstens één Pokémon met aanvallen die super effectief zijn tegen het type waar je tegen moet vechten.

  Je rivalen zijn wat moeilijker, aangezien ze niet een bepaald type Pokémon trainen. Wat je wel weet is dat één van je rivalen een Pokémon heeft waar jouw eerste Pokémon gehakt van kan maken. Een andere rivaal heeft een Pokémon die later pas evolueert in een Pokémon die gehakt kan maken van jouw eerste Pokémon. Houd in de gaten welke Pokémon ze gebruiken, en zoek ze op als je niet zeker weet welk type ze hebben.

  7. Gebruik andere ballen

  Als je snel wat Pokémon wilt vangen, gebruik dan geen normale Pokéballs. Eén van de meest effectieve soort ballen is de Quick Ball, deze gooi je aan het begin van een gevecht. Dan hoef je dus de Pokémon niet eens aan te vallen. Bij de meeste Pokémon werkt dit bijzonder goed, met uitzondering van legendarische Pokémon en Ultra Beasts.

  Andere soort ballen die handig zijn, zijn Timer Balls. Deze doen in principe het tegenovergestelde van Quick Balls. Hoe langer een gevecht doorgaat, hoe groter de kans dat een Pokémon in de bal blijft zitten. Dit is geweldig voor lange gevechten, met bijvoorbeeld legendarische Pokémon. Voor Pokémon Ultra Moon zijn Dusk Balls ook erg handig, omdat nacht is terwijl je speelt.

  6. Laat geen Pokémon doodgaan bij Ultra Beasts

  Wanneer je tegen een Ultra Beast moet vechten, zorg er dan voor dat geen van je Pokémon dood gaat. Misschien draag je Revives bij je, maar die zullen je weinig helpen. Elk Ultra Beast heeft namelijk de ability Beast Boost die activeert zodra er een Pokémon dood gaat tijdens een gevecht.

  De Beast Boost ability versterkt namelijk het sterkste punt van de Pokémon waar je tegen vecht. Zo heb je bijvoorbeeld Kartana, een Ultra Beast gebaseerd op origami met een aanvalsstat van 181. Dit is al best hoog, en het kan nog hoger worden als je geen rekening houdt met Beast Boost. Het is een goed idee om een Ultra Beast zo snel mogelijk te vangen of te verslaan, voordat ze te veel schade aanrichten.

  5. Gebruik Pokémon Refresh wanneer je kunt

  Een goede trainer gebruikt Pokémon Refresh en niet omdat het leuk is om je Pokémon te aaien. Pokémon Refresh is namelijk bijzonder handig als je graag gevechten wilt winnen. Als je Pokémon na een gevecht bijvoorbeeld in slaap is gebracht, of is vergiftigd, duik dan even Pokémon Refresh in. Daar kun je deze irritante status meteen weer wegpoetsen.

  Daarnaast kun je met Pokémon Refresh er ook voor zorgen dat je Pokémon vaker aanvallen ontwijkt of extra schade toebrengt tijdens het aanvallen, dit doe je door de affectie van je Pokémon omhoog te werken. Dit kun je doen door je Pokémon te aaien, schoon te maken en door ze te voeren. Je kunt je Pokémon Poké Beans voeren, de regenboogkleurige bonen geven de meeste affectie. Je hebt maar drie van deze bonen nodig om een maximaal niveau aan affectie te behalen.

  4. Kijk naar de items die je Pokémon dragen

  Draagt elke Pokémon van je team een Z-Crystal, dan is dit iets dat je het beste kunt veranderen. Houd bij Z-Moves altijd rekening met het zogenaamde STAB. Dit houdt in dat een aanval meer schade doet als het type van de aanval overeenkomt met het type van de Pokémon. Dus een Fighting type Z-Move doet meer schade als hij komt van een Fighting type Pokémon.

  Denk ook eens na over andere items voor je Pokémon. Zo heb je bijvoorbeeld Berries, die je Pokémon op verschillende soorten kunnen genezen. Of ga op zoek naar Leftovers, die je Pokémon per beurt een beetje HP terug geven. Heb je meer geld nodig in de game, denk dan aan een Amulet Coin, want als een Pokémon deze vastheeft en meedoet in een gevecht dan krijg je meer geld wanneer je wint.

  3. Word beste vrienden met Rotom

  Je kunt nu praten met je PokéDex en het is een goed idee om dit zo veel mogelijk te doen. De eerste optie die je vrijspeelt is Roto Loto, een loterij die je verschillende power-ups geeft. Roto Stealth zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder wilde Pokémon tegenkomt, terwijl Roto Encounter ervoor zorgt dat je meer wilde Pokémon vindt. Roto Bargain geeft je korting op broodnodige items bij de Poké Mart en Roto Prize Money laat trainers meer betalen wanneer je ze verslaat. Dit is een greep uit de items die je kunt krijgen, want er zijn er veel meer.

  Als je beste vrienden wordt met Rotom zal hij je zijn ultieme upgrade geven. Zo nu en dan kun je dan twee Z-Moves in een gevecht gebruiken in plaats van één. Dat betekent ook dat je dezelfde Z-Move twee keer in één gevecht kunt gebruiken. Hiermee heb je toch meer kans om te winnen en kun je alle vervelende Pokémon compleet kapot maken.

  2. Neem Pokémon met geweldige abilities

  Abilities zijn niet iets dat je moet vergeten als Pokémon trainer. In Alola hebben veel Pokémon geweldige abilities, zelfs zonder de Ultra Beasts en hun Beast Boost ability mee te tellen. Een Pokémon die je in je team kunt stoppen is Mimikyu, wiens ability Disguise de schade van de eerste aanval tegen Mimikyu negeert. Een andere geweldige optie is de Pokémon Salazzle, die met haar Corrosion ability Pokémon kan vergiftigen die normaal niet vergiftigd kunnen worden. Een ander voorstel voor je team is Mudsdale. Wanneer deze Pokémon wordt geraakt door een aanval zorgt de Stamina ability ervoor dat de defense stat van Mudsdale stijgt.

  Kijk ook vooral naar de verschillende abilities die Pokémon kunnen hebben. De meeste Pokémon hebben namelijk twee of drie mogelijke abilities. Zo kun je een Starmie met Illuminate (trekt meer wilde Pokémon aan), Natural Cure (geneest status nadat de Pokémon uit het gevecht wordt gehaald) of Analytic (verhoogt de schade van een aanval als Starmie als laatste aanvalt) vangen in de game. Houd dit in de gaten!

  1. Bij twijfel, gebruik Google

  Het kan natuurlijk gebeuren dat je iets niet zeker weet. Pokémon heeft zoveel componenten dat het soms moeilijk is om alles te onthouden. En wie weet nou, zonder Google te gebruiken, de types van alle 800+ Pokémon? Dus onze laatste tip is dat je alles altijd kunt opzoeken op het internet. Voor Pokémon games bestaan hier twee grote sites voor, Bulbapedia en Serebii.

  Op deze sites heb je een accurate PokéDex, waar je elke Pokémon op kunt zoeken. Ook kun je op die sites vinden waar je dat ene, belangrijke item kunt vinden in de game. Voel je niet slecht als je dingen op moet zoeken, want dat kost altijd minder tijd dan door de game dwalen zonder te weten wat je moet doen. Het internet bestaat niet voor niets!

  Ultra Sun en Ultra Moon tips – Word de beste, zoals niemand dat ooit geweest is

  Hopelijk helpen deze tips je om zo goed mogelijk te worden in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon. De beste Pokémon trainer worden kost tijd en moeite, maar het harde werken zal worden beloond! We wensen iedereen veel succes toe in hun carrière als Pokémon trainer!

  Pokemon Ultra Moon

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.