The Legend of Zelda - Twilight Princess HD - Wat doen de Amiibo?

Article
zondag, 21 februari 2016 om 8:11
xgn google image
The Legend of Zelda: Twilight Princess komt naar de Wii U in de vorm van een HD remake! Naast een grafische opknapbeurt worden er ook een aantal nieuwe features aan de game toegevoegd. Eén daarvan is de toevoeging van amiibo functionaliteit. Maar wat doen Nintendo’s NFC figuurtjes precies in Twilight Princess HD? XGN zet het voor je op een rijtje!
Nintendo’s Near Field Communication figuurtjes, de Amiibo, zijn erg populair. Niet alleen komen er steeds meer verschillende figuurtjes in de winkel te liggen, ook krijgen steeds meer nieuwe games Amiibo functionaliteit. Nu is ook The Legend of Zelda: Twilight Princess HD aan de beurt.
De aankomende Wii U titel bevat niet alleen Amiibo functionaliteit met de al uitgekomen Zelda series figuurtjes, ook zal dit spel een gloed nieuwe Amiibo introduceren: Wolf Link. In deze special zet XGN alle Zelda amiibo netjes op een rij en kijken we wat ze precies toevoegen door ze te scannen in Twilight Princess HD.
twilight-princess-hd-amiibo
86479

Link & Toon Link

Door de Link Amiibo te scannen zal de hoeveelheid pijlen die je hebt voor je pijl & boog aangevuld worden. Erg handig dus voor als je even pijlen te kort komt en ze niet zo snel in je omgeving kunt vinden. Wie had gehoopt dat de Toon Link Amiibo je een boot zou geven, heeft pech. Want ook de Toon Link amiibo vult je hoeveelheid pijlen aan.
Je kunt de Link en Toon Link Amiibo echter maar één keer per dag gebruiken, dus als je het slim speelt ga je deze alleen gebruiken wanneer je echt geen pijl meer kan vinden.
twilight-princess-hd-amiibo

Zelda & Sheik

De princes van het koninkrijk Hyrule en haar alter ego dat ondertussen meer bekend is van Super Smash Bros dan van Ocarina of Time. Door de Zelda of Sheik Amiibo in te scannen zullen je verloren hartjes weer aangevuld worden. Erg handig voor als je veel schade hebt opgelopen.
Of deze Amiibo functionaliteit hiermee bevestigd dat er meer speelt tussen Link & Zelda mag je zelf invullen, maar handig is het in ieder geval wel. Ook de Zelda & Sheik Amiibo kun je maar één keer per dag gebruiken.
86480

Ganondorf

Toen Demise aan het einde van The Legend of Zelda: Skyward Sword zei dat hij er alles aan zou doen om het Link en Zelda voor altijd op elke manier lastig te maken meende hij dat, want zelfs de Ganondorf Amiibo zorgt voor een behoorlijke uitdaging!
Door de Ganondorf Amiibo te scannen zal je namelijk twee keer zo veel schade oplopen dan normaal. Daarnaast verandert de kleur ook van je levensmeter hartjes van rood naar blauw om deze verandering aan te geven.
Als je de Ganondorf Amiibo gebruikt in Hero Mode, een modus waarin je automatisch al twee keer zo veel schade oploop, loop je vier(!) keer zo veel schade op dan normaal. Hierdoor kan je Twilight Princess dus spelen als een soort Dark Souls achtig spel. Dat wordt een hoop ontwijken!
De Ganondorf Amiibo kan je zo vaak gebruiken als je wilt. Denk echter wel goed na wanneer je deze Amiibo in scant. Alleen voor de echte ervaren spelers! Of nou ja, dat moet je natuurlijk zelf weten. Maar je bent bij deze gewaarschuwd.

86481

Wolf Link

De gloednieuwe Wolf Link Amiibo komt samen met The Legend of Zelda: Twilight Princess HD uit. Door deze beestachtige Amiibo in te scannen ontgrendel je de gloed nieuwe dungeon de Cave of Shadows.
Deze dungeon doet sterk denken aan de Cave of Ordeals en bevat 40 verdiepingen die je alleen als Wolf link kunt verkennen. Elke verdieping bevat verschillende vijanden en obstakels die je moet overwinnen met je vaardigheden als Wolf Link.
Aan het einde van de Cave of Shadows wordt je beloond met een upgrade die nieuw is in Twilight Princess HD. Tijdens het verkennen van de Cave of Shadows kan je de Wolf Link Amiibo ook gebruiken om een ‘’checkpoint’’ op te slaan en om jezelf weer te herstellen van schade. Dit kan echter maar één keer per bezoek van de dungeon, dus kies het juiste moment.
twilight-princess-hd-amiibo
Daarnaast zal de Wolf Link Amiibo ook een functie hebben met de nieuwste Zelda voor Wii U. Daar is verder alleen verder nog geen informatie over bekend.
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD belooft dus niet alleen een prachtige remake te worden van een klassieke Zelda titel, maar ook weer een nieuwe manier waarop spelers Amiibo kunnen gebruiken.
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD ligt vanaf 4 maart in de winkels, pre-order hem nu als je er op de dag van release mee aan de slag wilt gaan!